coverphoto
Aktivní

neyaa_cr

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 5. bře 2013
Info o bydlení
Stav   Stavím dům
Projekt   Dům
Aktivita
259 příspěvků ve fotoblozích
224 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Rada by som sa spytala na osobnu skusenost tych ktori maju v dome svetlík. Uvazujem o nom do kupelne na zvacsenie svetlosti, kedze planovane mame iba uzke horne okno. Prosim o klady a zápory svetlíka. Má niekto svetlík a lutuje toho? Trebars že by zatekal?

3 fotky
  • zejdamáme a zatim velká spokojenost nedostatk jsem nenašla
    • neyaa_cr
      AUTOR
      @zejda  prosim ta a v akej miestnosti ho mate? je od Veluxu? Aku velkost svetliku ste zvolili? Takze za teba rozhodne ano vsak? A je potreba tam cez den i svietit?
      • evelynka25Mame tri a je to super. Jsme spokojeni.
        • neyaa_cr
          AUTOR
          @evelynka25  tak to som rada ze mas pozitivnu skusenost. A ako dlho ich mate? a akej velkosti pripadne kde su v akej miestnosti? Netreba ani svietit cez den? moc dakujem
          • zejda@neyaa_cr  máme dva v chodně která je dlouhá 15m není potřeba žádného světla svítí až moc ano máme od veluxu velikost tu větší myslim 35cm
            • neyaa_cr
              AUTOR
              @zejda  to znie dobre. Na 15 metrovu chodbu teda stacili 2 svetliky. Tak to je moc fajn.
              • evelynka25@neyaa_cr  Ve 4,5m dlouhe chodbe mame 100x150, v technicke mistnosti jeden ctvercovy 80x80 a v zahradni mistnosti take jeden ctvercovy 80x80. Do technicke nam ho rozmlouvali, ale nastesti jsme si do toho nedali kecat a jak je tam ted super. Pres den vubec nemusime svitit. A toho svetla v chodbe z toho velikeho svetliku, uplna nadhera. Krytky mame ty mlecne. Cire jsme nechteli, protoze kousek od nas je bytovka a nechteli jsme, aby nam bylo videt do domu strechou.
                • chimnyMáme dva v chodbě cca. 10 metru. Je tam krásné světlo. Jen nám ze začátku jeden protekl. Bylo to v tom období jak hodně sněžilo, tak se tam asi dostal ten jemný prachový snížek.Od té doby nic.
                  • veeemáme světlík v koupelně i na chodbě a mužu jen doporučit
                    • alodiMáme několik světlíků a super. Je tedy fakt, že přes 2 nám zateklo, když byl dlouho sníh. Ale řešíme to reklamací.
                      • neyaa_cr
                        AUTOR
                        @evelynka25  to znie super, tiez by som chcela veliky svetlik do kupelne snad take ako pises 150 x 100 alebo nieco take. Som rada ze to robi vela svetla. Tak nebudem teda pochybovat a budem za svetliky. Vidim ze to ma vela ludi a nik nik nelutuje, tak i do chodby to bude urcite moc fajn, a ta technicka miestnost - tu mate aku velku? Ze ste uvazovali o svetliku neni tam okno?
                        • neyaa_cr
                          AUTOR
                          @alodi  ahojj 🙂 a kolko mate prosim svetlikov? aj v kupelniach alebo v chodach? Mate tie Velux? A reklamaci Vam vyriesili zdarne?
                          • evelynka25@neyaa_cr  Prave, ze by to byla kobka bez svetla. Okno tam byt nemohlo, protoze jen jedna strana je venkovni a prekazelo by technologii tep. cerpadla. No a abysme tam pokazde nemuseli svitit, tak jsme zvolili svetlik. A mistnost je velika je 3,1 x 1,6 m.
                            • ivcickajá budu asi černá ovce - my jsme se jich báli - přecijen - teplý vzduch stoupá vzhůru a tam se na vodorovné ploše srazí v extrému s -15°C a v zimě kolikrát i víc než to. Já před tím varuji - prostup tepla skrz vodorovné konstrukce je jiný než přes svislé. Bojím se kondenzace. Pak stačí špatně izolovaný detail, spára, cokoli - a je to v pytli. Je to dost choulostivé místo, my ho z tohoto důvodu nemáme.
                              • ivcicka@neyaa_cr  a není to o součinitelích prostupu tepla skrz sklo ani rám, ale fakt o provedení. Kolik zim tu kdo má světlík bez problému?