coverphoto
Neaktivní

nickjean

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Více z domácnosti najdete na mém Instagramu @about.homely :)
zaregistrovala se 26. čvn 2020
bydlí v městě Opava
Aktivita
12 příspěvků ve fotoblozích
14 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Skupiny
Opava
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
V zimě 2019 jsme koupili starší dům. Na jaře 2020 jsme se nastěhovali a pomalu si domeček předěláváme k obrazu svému. 🙂

Objevila jsem Ameriku!

S očekávaným příchodem nového člena rodiny, psem, nekonečné vlhkosti v domě a nevzhlednými sušáky v místnostech jsem se rozhodla pořídit si sušičku.

Včera proběhla premiéra v sušení a já jsem totálně nadšená. Předčilo to mé očekávání. Prádlo bez jediného chloupku od psa, prachu. Je načechrané, jemné, teplé, nepomačkané. Skvělý pocit, čistoty.

Jediné, co mě štve je, že jsem si sušičku nepořídila už mnohem dříve. 😎

  • neyaa_crto je super a aku značku ste zvolili?
    • nickjean
      AUTOR
      @neyaa_cr  Beko 🙂
      • neyaa_cr@nickjean  dekuji
        • dejvicZaujala mě zmínka o "neustálé vlhkosti v domě" ... zrovna zas intenzivně řešímě a měřímě "suchost" u nás doma ... bydlíme 4.rokem, problémy od začátku... vždy se mi vybaví otázka z učebnice chemie pro ZŠ z mého dětství "Proč je v novostavbách vlhko?" ... a vždy si odpovím, jak v kterých.
          Máme větší suchost než v paneláku ... těšila jsem se, že si v domě pořídím některé pokojovky, které se mi v paneláku kvůli nízké vlhkosti nedařily a výsledek byl ještě horší...
          Až nám občas puká dřevěná podlaha... takže já sušením prádla doma aspoň malilinkato zvyšuji vlhkost ... prádlo mám za pár hodin suché... sportovní takřka hned... takže já za sušičku zřejmě ušetřím 😃 🤔
          • neyaa_cr@dejvic  mna zaujal vlastne fakt, že odpada nutnost tych sušiakov... pri 4 detoch, a treningoch cele rodiny perem denne a tie 3 sušiaky pradla čo mam stale ma fakt uz unavuje... stale mi zavadzaju len čo to človek vyvesi, a uschne to, ide vešat nové... tak i ten priestor a pocit... hmm u mna na zváženie....a tiež pes - občas teda na prádle nejaky ten psí chlp mám tak asi sa nad tým zamyslím....či do tej sušičky predsa len neíst...
            • nickjean
              AUTOR
              @dejvic  Takže z extrému do extrému. 😵


              @neyaa_cr  Já osobně nesnáším sušáky - evokuje to ve mě nepořádek. Ale to je samozřejmě jen maličkost o proti všem těm výhodám, co sušička poskytuje. Mě třeba vadil i ten vzduch v místnosti, kde byly sušáky s prádlem - prostě vlhkost, člověk musí pořád větrat. Nemluvě o tom, jak to zabírá místo.
              Ono je i dost na pováženou, že to prádlo, které se vypere vlastně není vůbec čisté. To člověk zjistí až se podívá do filtru od sušičky, kolik to zachytilo prachu, bordelu, chlupů atp.

              Já bych teda neváhala (po této zkušenosti) ani minutu, kor pokud je v domácnosti tolik dětí a pere se pořád. A to nemluvím o tom, že ti odpadne starost s věšením, žehlením atp. Vypereš, usušíš a za pár hod. dáváš čisté zpět do skříně.
              • neyaa_cr@nickjean  No veru dala si mi znovu chrobáka do hlavy. Dlhu dobu, hlavne v lete som si vravela že mi vlastne i vyhovuje to sušenie na terase venku...ale celkovo ak je toho hodne ta človek nestiha a stale řeší prádlo... v zime je to horší nakolik presne jako píšeš mne to taky vzbudzuje pocit neporadku když ty sušáky vidím.. Tak dekuji za nakopnutí 🙂)
                • neyaa_cr@nickjean  prosím ješte mám dotaz ohledne toho prádla, opravdu se nemusí žehlit a vypadá to hezky? I trička a pod?
                  • nickjean
                    AUTOR
                    @neyaa_cr  Jasně, sušení prádla venku při slunečném počasí je zas jiná kapitola, ale zase velké kusy jako povlečení atp. se prostě suší blbě i tak.

                    Co se týče toho žehlení, nejspíš hodně bude záležet jaký program sušení zvolíš, protože sušička jich má samozřejmě několik - ta moje jich má 15, včetně programu žehlení aj. kde teda předpokládám, že prádlo nebude skrčené. Já pro běžné sušení používám program Denní nošení - prádlo není skrčené, ale já jsem detailista a třeba konkrétně trička jsem žehličkou přejela, ale nutné to není.
                    • marvac@neyaa_cr  když se poskládá hned, žehlit se nemusí 😊 a trochu pomačkaný to je...i s tím programem snadnýho žehlení... záleží jak se vypere ,kolik otáček ždímá ....ono totiž nejlepší je to prádlo vyndat hned po dokončení sušení , jinak se právě mačká víc ,ale pořád je to v normě .... já nežehlím už skoro nic
                      • marvac@neyaa_cr  a to jako vážně doteď jedeš na sušáky ??? 👀 s tolika lidma v baráku ?? wau ...
                        • maty56Nežehlím už vůbec nic, sušičku nemám, máme v bytovce sušárnu na půdě, kde visí prádlo i týden a v bytě mi nic nezavazí. Nicméně před věšením je třeba prádlo pořádně vytřepat, hezky pověsit a po sbírání hned poskládat. A žehlička není potřeba. Stejně to budu dělat i s prádlem ze sušičky, které se nemůžu dočkat. V neděli jsem prala 9 praček (převlíkla jsem 4 postele). Jako věšení prádla mám ráda, ale ještě raději mám svůj "volný" čas. Mít už sušičku, tak ta neděle vypadá jinak.
                          • dita_a_ivanU nás je sušička taky pořád otevřené téma, ale jelikož mám extra místnost prádelnu/sušárnu ve sklepě, tak prostor ani "nehezké sušáky" neřeším a visí mi to na šňůrách třeba xx dní. V pračce často používám program "pára", který prádlo taky pěkně vyhladí a načechrá, takže žehlím (a to jen se sebezapřením...) už jenom ložní prádlo a občas nějaký košile apod. Každopádně bych sušičku chtěla .. ráda si tedy počkám na dojmy z delšího používání, četla jsem různé názory, že se prádlo sráží apod. Možná jsou to ale jen fámy, netuším... 😎
                            • gollaholky, sušička je nutnost jako myčka. Kdo nemá, tomu nechybí, kdo si pořídí, nechápe, proč jí neměl dříve. Při stěhování na barák jsem se těšila, že budu sušit venku prádlo, na sluníčku, na terase. Mno a při stěhování jsme koupili rovnou i sušičku a hádejte, jak to dopadlo?? 🙂 Bydlíme 4 roky a venku prádlo nebylo ani jednou! Nikdy, fakt nikdy.
                              • marvac@dita_a_ivan  s tím srážením to není tak horký... zkazila jsem to poprvé, pak už to vychytáš 😉 srazilo mi to asi jen jedno triko ... suším od té doby všechno na mix a suška si vybere ... ručníky suším bavlna do skříně a paráda 👍