coverphoto
Aktivní

Maria Šimková

Maria   /  47 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
kdo si počká, ten se dočká! :-)
zaregistrovala se 22. pro 2008
bydlí v městě Semily
Info o bydlení
Stav   Sním o domě
Projekt   Dům
Aktivita
27 příspěvků ve fotoblozích
3 748 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (3)
Kolekce
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

jk mte prosím vyřešen prostor pod pletivovým plotem (kolem plotu)? Já zatím poctivě stříhám trávu, aby sousedka nic nelezlo za plot. Obě jsou takové akurátní, horní dokonce soli kolem plotu cestičky, aby ji tam nerostl plevel a tráva. Spodní sousedka má pod plotem folii a na ní navazuje dokonalá skalka, kterou snad i zametá! Máte nějaké typy? My máme kolem plotu trávu, kterou se chystáme sekat cca 3 až 4 krát ročně a si budeme...

2 fotky
  • tevikMůj muž postupně kolem plotů (kde tedy jsou pohrabové desky) dává pruh zbytkového kamene (máme poblíž pískovcový lom a kamenickou dílnu, kde je to v podstatě odpad). On tedy seče trávník taky každý týden, a když jede kolečkem sekačky po to kamenném rantlíku, má perfektně dosekáno až do krajů.

    Jinde v ulici mají z vnější strany plotu, který sousedí zatím s neobydleným pozenkem, vysypaný pruh z kamenů (asi na fólii). Vedle prorůstání trávy to také redukuje množství slimáků, které k nim migrují z vedlejšího neudržovaného pozemku (seče se tak 1x do roka).
    • marvacsolí??? tak to má dost .... tam pak ,, 7let tráva neroste" ...my nemáme nic ... tráva všude ...ale buď bych dala třeba ten gumovej obrubník, nebo podbetonovala ( kdyby nám to někomu tak vadilo 😉 )
      • Maria Šimková
        AUTOR
        @tevik  díky z typ. Mohu poprosit o foto, pokud Vám to nevadí!?
        • Maria Šimková
          AUTOR
          @marvac  jj a stejně jí tam ten plevel roste
          • milsmidPod plotem máme ustřižený asi 30 cm pás z vyřazeného gumového dopravníku, zasahuje napůl k sousedům. Není to sice žádná okrasa, ale na konci sadu mi to nevadí a je to navždy. I sousedi jsou za to vděční, jezdí tam párkrát za rok sekat trávu velkým traktorem. Někdo dává i pruh nějakého nenápadného lina.
            • mat11Naši mají pod pletivem podélně rozřezaný dopravníkový pás.
              • tevik@slunicko76  Bohužel nemám vyfoceno, ale vypadá to asi takto (foto z internetu), akorát položené podél plotu.
                https://www.estav.cz/cz/8478.obrubniky-na-zahrade-dejte-zahonum-tvar/gallery?photo=9
                Šírka je v našem případě +/-15-20 cm (asi to jsou zbytky z desek na výrobu pískovcových parapetů), kameny jsou po odkopnutí drnu volně položené do hlíny, eventuelně lehce podsypané drobným kamenivem.