Cena za vyštěrkování příjezdovky - není to přestřelené??

Dobrý den, poptávali jsme od jedné místní firmy realizaci příjezdové cesty k domu + parkovacího stání (lehké terénní úpravy, vyštěrkování, zhutnění + u parkovacího stání palisády). Bez dlažby. Cena 235 000kč bez DPH. Je to přestřelené nebo v dnešní době odpovídající cena? V ceně je zahrnuto: - Zemní práce – příprava plochy - Montáž palisád do betonu – strana při sousedovi - Pokládka obrubníků do betonu - Pokládka odtokových žlabů do betonu - Štěrkování plochy – výška štěrkového lože do 25 cm - Hutnění štěrku - Dodání materiálu (Palisády – hranaté 11x11 cm, výška 60 cm, přírodní, šedá) + Obrubníky – zahradní, 5x20x100, přírodní, šedá + Štěrk + Beton+ ACO – žlab s litinovým můstkovým roštem ACO – 4 ks - Nákladní doprava Pro lepší představu níže posílám přesné znění poptávky + FOTO. ____________ Poptávka: Dobrý den, rádi bychom Vás poptali na realizaci příjezdové cesty a parkovacího stání u naší novostavby. V příloze zasílám situační výkres s rozměry (akorát nakonec bude příjezdová cesta z klasické dlažby a ze zatravňovací jen parkovací stání). Plus v příloze posílám pár inspirativních foto napojení zatravňovací a klasické dlažby. Přípojky nebudou překážet (jsou mimo příjezdovou cestu). Příjezdová cesta by tedy měla být z klasické dlažby a parkovací stání ze zatravňovací dlažby. Je nutné při realizaci vyřešit převýšení které vzniklo plánovanou stejnou výškou vjezdu do garáže i na parkovací stání směrem k sousedovi (cca 30-40cm), ideálně palisádami nebo ztraceným bedněním? Prosím tedy pokud je to možné o nacenění zemních prací včetně materiálu (štěrk, palisády, obrubníky) a zvlášť nacenění pokládky dlažby - zatím nemáme vybranou, takže cena bez materiálu + prosím časový odhad realizace.
Odpovědět
@revilocz Pokud jste jako poptávku poslali skutečně jen to, co tady uvádíte, tak se nemůžete divit, že Vám střelili takovou cenu. Na to se dá totiž střelit téměř cokoliv, protože ty podklady jsou naprosto nedostatečné. Nelze vůbec odhadnout, kolik práce a materiálu bude potřeba. Vždyť neuvádíte ani takové základní věci, jako je délka té příjezdovky a o kolik m2 se má jednat. Tak se potom nedivte, že nabídka je (nebo možná není?) přestřelená.
Odpovědět
@revilocz Rozměry jsou totální základ. Divím se, že na toto zadání vůbec někdo reagoval s nabídkou.
Odpovědět
Asi jste nam k dotazu zapomneli pridat situacni vykres s rozmery (zminujete ho v textu poptavky).
Odpovědět
Zdravím, díky za reakce. Situační koordinační výkres firma samozřejmě dostala, jen sem zapomněl nahrát do přílohy. Omlouvám se a posílám 🙂 Moc díky
Odpovědět
@milanq @dajvr - omlouvám se zapomněl jsem ho tam přiložit. Posílám
Odpovědět
Cena bude dobrá na dnešní dobu. Nám minulý čtvrtek firma dodělala parkovací stání pro 4 auta. Rozměr 5,5 m x 13,5 m. Mírný spád, takže základ, 2 řady ztraceného bednění, síťě, vylít betonem , asfaltový recyklát před stání. Cena 247.000,- Kč + 15% DPH.
Odpovědět
Profilova fotka
Těžko hádat. Skrývka bude nebo nebude? Skladkovne pod 200 Kč za tunu nesezenete a doprava cca 50 Kč/tuna, nakládka malým bagrem cena na den 6 tis Kč plus doprava. Ceny za materiál najdete na internetu, tak jej vynásobte 2 x a máte to selskými počty i s prací, ale to nemluvím o sypkých materiálech. Kubaturu kameniva si umíte spočítat, tzn.i tonáž. Běžné auto vám doveze 10 až 12 tun, 50 Kč/ tuna plus cekacka na nakládce do 500 Kč, doprava zavlhleho betonu na obrubníky tipnul bych to na 4 M3 tzn.doprava po 2 M3 plus cena betonu, rozprostření kameniva, hutnění atd. Ta firma, která vám to nacenila, tak vám určitě dala podrobný rozpočet. Ono se to nezdá, ale je to relativně dost práce a pak taky asi záleží jak máte daleko skládku nebo místo, kde budete brát kamenivo...
Odpovědět
projekt a svojpomocne nic? ZASE MRHANIE PENIAZMI
Odpovědět
@vrajmantak Kdo neni zvykly byt cely den v predklonu, ten na tom necha zdravi. Chapu, ze si nekdo radeji zaplati druhe na praci.
Odpovědět
Kolik je to m2?
Odpovědět
@puhelin proč by na to měl člověk nechat zdraví. Vždyt to přece nemusí být do týdne hotovo. Každý den 2 hodky po práci a do měsíce je hotovo. Sám jsem IT vývojář a doma jsem si udělal všechno sám. Včetně 200m2 dlažby. Akorát to prostě není hned a člově nesmí bejt lenošnej. Já byl taky úplnej laik ale v dnešní době jsou na netu na všechno návody včetně např. videí na youtubu,.
Odpovědět
@petr13 : Mě váš příspěvek opravdu pobavil. Gratuluji vám, co jste zvládl a že máte takové možnosti.
Odpovědět
Článek se načítá
@petr13 Treba jste u pocitace ztuhly a berete to jako pohyb venku na vzduchu. Manzel stavi uz druhy rok bazen a leze mi tim na nervy, protoze je to na ukor casu s rodinou. To je druhy duvod, proc si za nekdo radeji zaplati nekoho na praci.
Odpovědět
@puhelin To já zapojím i rodinu jako podavače 🙂. Teď stavím verandu a relax je to dobrý, ale garáž asi nechám udělat kámoše.
Odpovědět
@kofejn Dneska ty technologie nejsou tak blbuvzdorne, jak svepomocne za socialismu. Zbytecne se zdrzujeme tim, nez to udelame poradne a jeste toho spoustu promrhame, nez se to naucime. Jak ten nas bazen - vyskladat ztracenko, navazat vyztuz a vylit betonem je pohoda, ale natavit na to folii uz at radeji udela profik. Mame deti od miminka do 5 let, to jeste silu nemaji, spis by prekazely.
Odpovědět
@puhelin On si to člověk často udělá sám lépe než ti řemeslníci. Ono je to i logické, na cizím si nedáte tolik záležet. Co se týče toho bazénu, tak zase to budete mít na furt. Ale je pravda že když se to spočítá, tak asi vyjde skoro lépe, když si necháte dovézt hotovou vanu a pak to jen obsypete suchým betonem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?