Chodníky a okapový chodník

Dobrý den, plánuji chodníky před domem a okapové chodníky kolem domu. Měl bych několik dotazů: 1. Jak široký máte chodník od branky k domu? Původně jsem chtěl 1,2 m, ale po vyměření mi to přijde malé a zvažuji 1,4 či 1,6 m. 2. Přemýšlím, jak poskládat, abych nemusel řezat půlky. Líbí se mi varianta E, viz. obrázek. Nebude ale problém s tím, že se kostky do sebe příliš "nezamknou"? Plánuji i pod parkovací stání. 3. Jak široký okapový chodník s kačírkem. Je 40 cm ok? 4. Mohu obrubníky betonovat přímo do hlíny, nebo jen na zhutněný štěrk? V různých návodech jsem viděl různé postupy... Díky!
Odpovědět
Má někdo okapový chodník užší než 40 cm? Po přeměření přemýšlím nad 30 cm...
Odpovědět
Okapový chodník by neměl být užší než kolik je přesah střechy nad ním. Ona tam má problém růst tráva, protože tam málo prší. Záleží taky na světové straně, u mě v 90% prší jen ze západu a severu.
Odpovědět
@wacko Takže když je metr přesah střechy, tak metr okapový chodník? To se mi nějak nezdá...
Odpovědět
@rades89 Máme 50 cm přesah střechy a 50 cm chodník, ale pochozí. Přijde mi to dostatečné na funkci i pro chůzi... nečekám, že kolem domu kvůli dešti budu chodit nějak extra často po tomto chodníčku, abych potřeboval metr a pokud tam chcete jen kačírek, tak podle mě těch 40-50 je ok, 30 nevím zda plní funkci větrání a ochrany...
Odpovědět
@rades89 Na strany kde pravidelně prší si dejte užší, dle toho kde bývá mokro. Na ty kde neprší si dejte klidně i 80cm, pokud máte krb tak se tam pak dá pěkně sušit a skladovat dřevo.
Odpovědět
@rades89 máme 1mpřesah střechy (+ rýna) a chodníky 90cm .. na západní straně navíc 30cm od zdi ... a šířka 90cm je tak akorát ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?