Termostat na podlahové vytápění, je lepší ruční?

zajímalo by mě, jaký máte názor na termostaty, zda jsou lepší ty ruční, nebo zda jsou lepší digitální, Máme dilema a nevím, jaký si do domečku pořídit. Prosím o diskuzi na toto téma. Děkuji
Odpovědět
A co s tím termostatem budete ovládat? Podlahové elektrické topení, nebo plynové topení, nebo něco jiného? Obecně pro spínání např. elektrického podlahového topení je lepší digitální termostat. Dají se tam nastavit různé náběhy a doběhy, poklesy teplot, je pohodlnější. Může Vám to ušetřit peníze za vytápění, ale zase pořizovací cena je vyšší. P.
Odpovědět
Profilova fotka
my mame digitalni pro celkove ovladani celeho domu a v kazdem pokoji rucni (navsteve nebo diteti nebudu vysvetlovat ovladani digitalniho) pro narazove ovladani pouze konkretni mistnosti :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Záleží na výkonu topení. Má to temperovat nebo nárazově. Jedná se o namáhavost...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Jsou urcite typy, ktere nemaji jen thermo cidlo, ale maji i infra senzor namiren k podlaze, jedna se pro ty co maji podlahove topeni. Diky teplote vzduchu a teplote podlahy dokaze lepe regulovat a s predstihem zasahovat ve spinani, jenom me jeste nikdo poradne nevysvetlil, ze kdyz je umisten na zdi a infra dioda miri dolu na podlahovku, tak kraj u zdi urcite neni prohraty teplovodnim vytapenim jako stred mistnosti a navic je moznost, ze tam bude prekazet ukoncovaci lista plovouci podlahy.
Odpovědět
Mám dojem , že veškeré tyto "vychytávky" jsou jen vyhazování peněz. Máme ve všech místnostech digitální termostaty s možností ruční změny teploty a stejně to nikdo nepoužívá. Jen se na tom občas sleduje aktuální teplota. Nejlepší je dobře naprogramovat řídící jednotku a pak se o nic nemusíte starat. Případné občasné změny ( výjimečné případy ) se provedou v řídící jednotce, to není zas tak složité ani namáhavé ani nepohodlné a nemusí se pořizovat termostaty s plno " vychytávkami" , které se stejně nebudou používat. Taková je moje praktická zkušennost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?