Elektrické podlahové vytápění a Vaše spotřeba

Dobrý den, pojďme si porovnat v dnešní době spotřebu našich staveb. Novostavba užitná plocha 90m Cihla 30 Zateplení 15 polystyren Vytápění na 21 (topné kabely) Foukaná izolace Tepelné ztráty 4.9kw Podlaha 16 cm polystyren Vše na elektřinu + bojler s tepelným čerpadlem Celková roční spotřeba cca 8Mwh z toho je cca 6 Mwh za vytápění Jak jste na tom vy ? 🙂
Odpovědět
@nicketak Novostavba užitná plocha 120m + 30m garáž a sklad (občas taky vytápěný) Cihla 50 HF Bez zateplení Vytápění na 22 (topné kabely) Foukaná izolace 35 cm Tepelné ztráty nevím Podlaha 17 cm polystyren Občas večer topení v krbu Vše na elektřinu Celková roční spotřeba 8,9 Mwh, z toho je cca 6-7 Mwh za vytápění (odhad)
Odpovědět
Novostavba užitná plocha 91 m2 Cihla 30 Porotherm Zateplení 15 cm stěny, 30 stropy, 20 podlaha tuším Vytápění na 21 den, 20/19 noc (ale většinou je v domě přes den 22-26 dle ročního období) Tepelné ztráty 3.6 Podlaha 16 cm polystyren Vše na elektřinu (tepelné čerpadlo, plyn nemáme, 5. čl rodina) Celková roční spotřeba 3.8 Mwh, z toho je cca 60-70 % topení/voda.
Odpovědět
Novostavba 113m2 užitné plochy Zdivo Heluz family 50 V podlaze 26cm polystyrenu Ve stropě 30cm pěny Vše na elektřinu Studna, ČOV, bojler a elektrokotel. Roční spotřeba 11Mwh Topení kolem 6,6Mwh Denní spotřeba bez topení 12kw.
Odpovědět
@cbr600rr v zimě topíme na 25 stupňů
Odpovědět
@cbr600rr Nic mi do toho není, ale jestli se můžu zeptat...vy jste z Ugandy?
Odpovědět
@panlorenc Ne, jen malé děti a přítelkyně 😄
Odpovědět
@skunkos Co má teplovodní podlahové vytápění společného s elektrickým? Krom toho, že TČ funguje na elektřinu? PS: jen jsem si rýpnul, protože se tu řeší asi něco jiného 😄
Odpovědět
25 to koukám jak si budete zvyk na 18 😛
Odpovědět
@cbr600rr Úplně tomu rozumím 😉 Snažím se, aby mi uvěřili, že je to velmi ale velmi nezdravé 😄
Odpovědět
Elektrokotel do teplovodního PT (účinnost prakticky asi jak u elektrického podlahového topení) celková spotřeba domu každý rok cca 20 MWh, dům 12 let bydlíme, 45cihla + 5cm polystyren, podlaha 4 - 5cm polystyren, strop cca 15cm vata, dvojskla, plocha přes 300m2 (kombinujeme s vložkou na dřevo s TV výměníkem)
Odpovědět
@nicketak zvykat si nebudeme, koupil jsem kotel na dřevo. Takže pohoda, akorát práce kolem tohoto 🙂. Nicméně kotel byl plánovaný už v projektu domu, jen dnešní situace to urychlila.
Odpovědět
@panlorenc je to o zvyku, stačilo by klidně topit na 22 stupňů. Snad až děti budou větší 🙂
Odpovědět
Článek se načítá
@cbr600rr Já jsem měl studený odchov v jedné malé dědině na Slovači, kde jsme v ložnici běžně měli ráno třeba 13st. Péřové duchny a suchý wc přes dvůr...bylo na dnešní dobu nemyslitelné podmínky, ale díky bohu zato, že jsme se zocelili. Takže, musím se smát, když dneska slyším lidi, jak se třesou strachy nad tím, že za chvíli se budou třást zimou při 19 st. 😄 Ale chápu, mám ženu z paneláku 😬
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?