Vypínače a zásuvky ze supermarketů, jsou bezpečné?

Ahoj, myslíte si, ze jsou Vypínače a zásuvky ze supermarketů (obi, bauMax atd) bezpečné? Potřebuji vybrat do dřevostavby tak aby nám to někdy nevyhorelo nebo neví, co by se ještě mohlo stát.
Odpovědět
Profilova fotka
:-D :-D :-D Jsou od stejných dodavatelů a výrobců jako v obchodě s elektroinstalačním materiálem. Dotaz pobavil :-D :-D :-D Vyhořet vám to může, pokud budete mít chybnou elektroinstalaci tak jako tak.
Odpovědět
Přesně tak, obi není výrobce, ale přeprodejce ;-)
Odpovědět
Neviem kolko toho potrebujes, ale skus sa radsej pozriet v specializovanom obchode / eshope. Moze sa stat, ze hodne usetris tym, ze budes poptavat projektovo ;)
Odpovědět
Profilova fotka
No nevím... my jsme kupovali v OBI a náš elektrikář nás opravdu " pochválil" ....., že jsou to takové šroty, které se rozpadají už při instalaci a navíc byly pěkně drahé . Zásuvka, kterou používám u nočního stolku už je úplně na odpis .... Další jsme nakupovali přímo ve specializovaném obchodě, cena byla nižší a zásuvky kvalitní . Takže za mě příště z takových obchodů nebrat ! možná tak vypínače Tango - ty by měli být snad všude stejné :-)
Odpovědět
Souhlas. Doporučuji obchod s elektroinstalačním materiálem, opatrný bych byl i u design studií. Ale pokud na to máte, obchodní řetězce jsou bezpečné. Dnes už asi šunt nekoupíte.
Odpovědět
Za mě (slaboproudař) kupujte značku, která se zabývá výrobou elektroinstalačního materiálu. Levé zásuvky v OBI jsem koupil jen jako nouzovku po dobu stavby a nevydržely ani to. Jsou strašně z fórovýho materiálu (měď jak papír, plast se ohýbá). Snažte se vyhnout výrobků z Číny a Polska. Dělal jsem část rozvodu z polského CYKY a jen při ohybu kabelu v krabičce na něm praská izolace - není divu, že je tolik požárů domů kvůli chybě v elektroinstalaci.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Nejde o značku, ale u dřevostaveb jsou jiné protipožární předpisy, takže je nutné volit i vhodné krabice, dát si pozor na světla - volit raději povrchová než zapuštěná (protipožární krytka na bodovku může stát až 3x víc než bodovka samotná). Je dobré se poradit s elektrikářem znalým předpisů. Co materiálu se týká doporučuji ověřené značky.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsme chtěli ušetřit a koupili si zásuvky v Lidlu-vypadaly bytelně-jenže bohužel jde o ten vnitřek.ten prý nic nevydrží-má to být keramické.Takže jsme raději poslechli rad elektrikáře a na jeho doporučení koupili zásuvky a vypínače ABB.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?