Jaký odstín bílé barvy na fasádu (firma STO)?

Hezký den, nyní řešíme jakou bílou dát na venkovní fasádu (budeme brát od firmy STO) nemáte někdo zkušenost? Mají ve vzorníku asi 7 druhů bílé, tak nevíme zda na fasádu brát tu "nejbělejší" nebo spíše trošku "nažloutlou". Nemáte někdo zkušenost? Díky moc za každou radu 🙂
Odpovědět
@charvat1976 za mě je to úplně jedno .. špinit se bude stejně (taky máme bílou) a odstín "bílé" se bude opticky měnit podle aktuálních světelných podmínek (nasvícení sluníčkem, venkovním osvětlením, atd.) ... P.S. manželka uvažovala i světle šedé .. tak ji má třeba při západu slunce 🙂
Odpovědět
Máme Stomix a barvu jsme vybrali tu základní bílou která se pak používá k dobarvování. Tu nejvíc bílou jsme nebrali, máme zahradu na jih a když tam na ni zasvítí slunce je to i tak dost bílé. Fasádu máme od podzimu. Když je zataženo, vypadá lehounce šedě. Opravdu záleží jaké jsou zrovna světelné podmínky.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si nechali natáhnout 2 vzorky na větší kus polystyrenu a pak se v klidu rozhodli. V okolí mají sousedi vlastně vždycky první stupeň šedé a je to bílé až až jen nesvítí, občas mají wapkou. Máme teda silikonovou od Weberu, ale vzorek by měl dávat každý.
Odpovědět
Profilova fotka
@charvat1976 zdravím, máme Sto Silco 245-1. Stomix posílá tři vzorky zdarma. Nechal jsem si poslat vzorky co jsou na fotce, zleva 244-1 nejsvětlejší šedá, prostřední 245-1, pravá 246-1 ta už byla hodně sněhově bílá na slunku a byla nepříjemná na oči. Doporučuju si objednat vzorky a natáhnout si to na jeden celý polystyren. Poté zkoušet na každé straně domu a zkuste si to když bude zataženo a hlavně když bude svítit hodně slunko. Do přílohy ještě posílám hotovou fasádu, když je zataženo a když svití odpolední slunko.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?