Poradíte s barvou a nakombinování fasády?

Zdravím, nevíme si rady jak nakombinovat dvě různé barvy fasády. Chtěli bychom světlou a tmavě šedou ale jak kombinovat? Tmavé rámečky okolo oken?mezi okna? A co u dveří? Máte někdo nápad?
Odpovědět
Vůbec bych nekombinovala. Jsem odpůrce toho, co dnes dělá 80% stavitelů, mají bílou fasádu a mezi okny šedou. Zvláště u bungalovu bych se tomu určitě vyhnula. Pokud nechcete dům bílý, dejte si třebas světle šedý.
Odpovědět
Je pravda,že původně jsme chtěli jen světle šedou. Jen se furt bojíme aby to nebylo moc "fádní" 😁
Odpovědět
Mne se třeba zas pruhy libi nebo obkladovy kamen nebo šambrány kolem oken 🙂 Naší mají bilou fasádu a svetle hnede ramecky kolem oken i dveri a vypada to hezky. ja bych si to hodila do nejakeho SW a zkousela. Tuhle jsem listovala zde a jsou tam fajn napady: https://www.zatepleni-kwaczek.cz/nase... .
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem taky velky odpurce kombinovani vice barev na fasade, uz ted je to vysle z mody a bude to out cim dal vic. Jednotnou svetlou barvou se neda vubec nic pokazit🙂
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, v jednoduchosti je síla. Osobně bych vzhledem k vašim oknům volil spíše jednobarevnou fasádu (bílé nebo velmi světlé barvy) a k tomu tmavší sokl z kamenného obkladu (nebo imitace kamene). Častá chyba je, že si dá někdo mezi antracitová okna tmavě-šedou, nebo dokonce antracitovou omítkovinu nebo i kámen a tím pak zcela "zabije" okna, která tak zapadnou a nevynikají. Pokud chcete nabrat nějakou inspiraci, můžete mrknout na galerii našich realizací - https://www.obkladyrepa.cz/inspirace-... Ať se dílo vydaří. :-) Kamenné obklady ŘEPA :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Dobrý den prosím porádíte mi barvu fasády? V tónu šedé. Nevím zda tmavě sedou nebo světle šedou s tmavě šedou. Děkuji moc.
Odpovědět
@pitrska Seda se k tem hnedym oknum nehodi.
Odpovědět
@pitrska nic nekombinujte, nebude to vypadat dobře. I ta světle šedá se mi zdá dost tmavá..
Odpovědět
@pitrska V tmavě šedé barvě bude dům vypadat jako krematorium, ve světle šedé jako průmyslová budova. Dal bych normální bílou, v krajním případě by k těm hnědým oknům šla i hodně světlá krémová.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame bilou fasadu doplnenou obkladem a myslim, ze na cajk... rozhodne bych nedaval nejaky sedy barvy mezi okna nebo sedou na celej dum 🙂
Odpovědět
@andycandy Udělejte si vizualizaci v SketchUp - to vám pomůže si představit přibližný výsledek. (výuková videa jsou na YouTube).
Odpovědět
Profilova fotka
@andycandy my nakombinovali takto 🙂
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?