Žaluziový kastlik

Dobrý den, stavíme z Ytongu a chci se zeptat, zda musíme i podomitkovy žaluziový kastlik mít také od Ytongu. Prijdou nám poněkud dražší. Popřípadě pokud nemusí být od Ytongu, můžete doporučit od jaké značky je vzít. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@blruakzadsa záleží jaké kastlíky budete mít, jestli přiznané nebo schované pod omítkou. Každopádně bych tohle řešil s dodavatelem žaluzii.
Odpovědět
@slamer podomitkovy
Odpovědět
@blruakzadsa My vyřešili tak, že jsme během stavby vybrali firmu na dodání žaluzií a udělali přípravu na pozdější montáž samotných žaluzií. Podomýtkové boxy jsme nechali vyrobit od klempíře.
Odpovědět
Víte zda chcete venkovní žaluzie - nebo venkovní rolety ? Kastlíky které jsou vhodné pro žaluzie nejsou vhodné pro rolety ( pokud máte nějaké větší okno - např. HS portal ). Rolety na tuto výšku se nevejdou do žaluziového kastlíku - roletový kastlík musí být širší. Několik výrobců oken dodává v případě zájmu i své kastlíky ( většinou jsou levnější než přímo od Ytongu ). Ty jsou docela drahé - kupovali jsme teď nedávno 2ks 2m, 2 ks 3m a částka skoro 40k... Dodavatel, od kterého chceme okna by nám dodal své vlastní - o dost levnější kastlíky, jenže já chci kastlíky umístit . zadělat do zdiva při zdění, nechtěl jsem tam vynechávat prostor a kastlíky umisťovat dodatečně. Ty jejich mají jiný rozměr než typizované od Ytongu. Už takhle jsme měli problém s tím jak vyřešit nadpraží s ohledem na statiku a na tepelné mosty ( strop bude z panelů Spiroll ). Původně navržené nadpraží a věnec 1. NP byl navržen tak, že by jsme měli velké tepelné mosty. Takže jsem se rozhodl to nekomplikovat ne zcela kompatibilním rozměrem kastlíku od jiného výrobce a zakoupil originál.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme podomitkove kaslíky
Odpovědět
@franti_p ano, chceme žaluzie, praveze máme mít také 7x 150 a 2x 300
Odpovědět
+ mám ještě dotaz na úkon, který následuje hned poté. Původne jsme měli mít sádrokartonovy strop, ale spíše chceme buď opět Ytong nebo Miyako a na to mají přijít vazníky. Je tu někdo kdo to takto má? A jak by se řešil vstup, aby se vazníky trefily přesně a my mohli mít nahoře nějaký ten úložný prostor. Děkuji
Odpovědět
@blruakzadsa toto řešení se moc často nevidí, pokud je pevný strop tak se nedávají vazníky ale klasický krov protože je tam poté možnost obydlení podkroví. Ten pevný strop v případě vazníků jaksi postrádá smysl.
Odpovědět
@petr13 a šel by vůbec ten Ytong strop, když nemáme žádné nosné zdivo a dům je 14,5x14,5?
Odpovědět
@blruakzadsa těžko říct, nejsem statik ani projektant, dotaz bych směroval na vašeho projektanta.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?