Odvětrávací mezera střechy garaze z OSB

Zdravim.. Projektant mi navrhl skladbu strechy takto viz příloha. Mam v planu skladbu udělat, sdk, parozabrana, vata mezi krokve, paropropustna folie, kontralate, osb, folie a ipa.. Vznikne tedy větrací mezera.ted otázka? Zaráží mě trochu to ze neni na druhem konci nejaky otvor take na odvětrání. Je to tak v pořádku? Obavam se pak kondenzace strechy kdyz tam bude pouze tzv nasavaci odvětrávací prostor a na druhém konci uzavřené . Dekuji za rady..
Odpovědět
Musíte mít odvětrání i nahoře
Odpovědět
@zubr487 a jakym zpusobem? Kolem dokola bude atika
Odpovědět
Ta garáž bude vytápěná? - uvažujete o parozábraně, pokud by nebyla vytápěná tak parozábrana by být nemusela - na tom plánku ji také nemáte. Jinak ty větrací otvory musíte mít jak na spodní - tak horní straně aby ten vzduch mohl proudit.
Odpovědět
@franti_p garáž standardně vytapena nebude, ale občas v ni zatopim kdyz tam budu neco delat(proto jsem zvolil dát parozabrnu) Jak tedy udelat dodatečne odvětrání střechy?
Odpovědět
S tím odvětráním by Vám měl poradit projektant, každá střecha odvětrání mít nemusí, ale pak jsou typy střech, kde to být musí. Stavíme RD s pultovou střechou - patrový, v projektu za věncem - krokvemi věncovka a polystyren až ke spodní hraně OSB desek - tedy bez větrání a to jak na nižší spodní hraně s pozednicí, i na vyšší hraně s pozednicí. Skladbu střechy jsem konzultoval s odborníkem a to co mi bylo řečeno na adresu projektanta zde ani nemohu napsat... Ta střecha odvětrání potřebuje - musí mít, dle normy při daném sklonu střechy, jejím rozměru je nutný prostor v. 70 mm jak v nižší části střechy, tak i vyšší - v celé délce pozednic, kudy bude vzduch proudit. Pokud by s ohledem na výšku potřebné izolace nebylo možné dodržet potřebnou výšku, instalovaly by se na horní hranu krokví kontralatě, které by zvětšily potřebnou výšku větrání. Skladbu střechy být Vámi bych pořádně zkonzultoval s nějakým odborníkem ohledně střech, který by Vám případně měl poradit jak případné odvětrání vyřešit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?