Zateplení garáže nevytápěné garáže mimo dům

Dobrý den, mám nově postavenou garáž mimo dům z porfixu 250x250mm, v plánu je ji nezateplovat,protože se v ní nebude topit. Vnitřek má už omítky a venek ještě né, ale v místě věnce se tvoří vlhký pás. Přestane to když se natáhne zvenku Perlinka a fasádní omítka?(bez polystyrenu) Nebo seto bude muset zateplit aspoň 5cm polystyrenen? Nepotřebuji mít v garáži teplo ,jen ať tam je prostě nad nulou .Sekční vrata budou zateplené . Vnější rozměry garáže jsou 5x6,5m. Info popř. I na danus2@seznam.cz, dík za jakýkoliv názor.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od danus2:

Dobrý den, mám nově postavenou garáž mimo dům z …
@danus2 Nejde jenom ale jen o tepelně izolační vlastnosti, ale o posouzení a splnění podmínek hydrobilance tzn. při žádném zateplení zdivo promrzá a kondenzuje vlhkost, stejně tak při tak malé tloušťce zateplení je rosný bod ve zdivu, což je špatně a opět kondenzuje vlhkost, která tam zůstává delší dobu. Takže buď zateplit (min.120) nebo nechat rovnou bez zateplení.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechal bych to pořádně vyschnout a uvidíte, co to bude dělat. Což uvidíte až příští zimu, letos to bude vlhké a ten tepelný most tam bude. 5 cm polystyrenu to zřejmě nezachrání.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od panlorenc:

@danus2 Nejde jenom ale jen o tepelně izolační v…
@panlorenc Zdravím, Mám zahradní domek 3,5x5,5 m. Sedlová střecha. Zdivo: Ytong 200. Zateplit domek chci eps70 260 mm. Zbylo mi to z fasády domu. Podlahu budu zvedat o 11 cm. Přemýšlím, jestli dát podlahový eps nebo ne. Krovy bych zateplil aspoň 18 cm mezi isover uni. A pod křížem aspoň 6 cm isover uni. Střechu budu zateplovat ale až v budoucnu později. Chci tam mít sekačku, kola, skútra. Vytápět tam nehodlám. Bude v zahradním domku pod nulou? Díky
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zateplovak:

@panlorenc Zdravím, Mám zahradní domek 3,5x5,5…
@zateplovak Pokud nebudou tepelné zisky ze slunce, tak ano. Proto bych podlahu nezateploval, bude nějaká šance, že se to ohřeje od zeminy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od danus2:

Dobrý den, mám nově postavenou garáž mimo dům z …
@danus2 Jestli je to jen garáž, tak pořád lepší, než nic, já bych dal na stěny 100 mm polystyrenu a strop taky aspoň 100mm vaty, když je to nevytápěná garáž, třeba tam budete mít nakonec dílnu a malý přímotop nebo kamna.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od danus2:

Dobrý den, mám nově postavenou garáž mimo dům z …
@danus2 pokud nebudete vytápět tak je jedno kolik zateplite při delších mrazech vam tam mrznout bude. Co se tyce toho vlhká není to vyschlé. Ale dělat to asi buď zateplit a nebo větrat tím se bude vyrovnávat teplota a nebudou vlhké zdi.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@danus2 pokud nebudete vytápět tak je jedno kolik…
@edison101 Pokud teplota ze země a vydaná energie podloží přesáhne únik skrze zdivo, tak tam nezamrzne
Odpovědět
@vladimir_sacha to by musela být perfektní izolace protože to teplo z půdy je úplně minimální ale teoreticky by se to dalo. Ale to už vyjde levněji dát slabší izolaci a na ty mrazy přitopit.
Odpovědět
Nezateplená budova určite premrzne, ak bude dostatočne dlho mrznúť a nebudú tam žiadne tepelné zisky (okná, zem,...). Pokiaľ bude miestnosť aspoň trochu vetraná a nebude tam zdroj vlhkosti, tak vás rosný bod v stene trápiť nemusí. Navyše čo všetci s jednovrstvým materiálom? Im to nevadí? Problém je, keby bol rosný bod v mieste spoja polystyrén/tehla. Takže tenkým polystyrénom si vlastne môžete uškodiť.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?