Zdena garaz - cena

Zdravim. Rad bych postavil dvojgaraz, zdenou, nezateplenou, obyc. zdivo, plechova strecha. Proste nic sloziteho a zbytecne cenove premrsteneho. Dostal jsem par cenovych kalkulaci od firem, ktere postavi vse od zakladu po strechu a docela jsem nemile prekvapen. Cena nikdy nebyla pod milion. Co me nejvic prekvapilo je zakladova deska za bezmala 400 tisic. Skutecne se dnes ceny takto pohybuji nebo jsem jen spatne vybral firmy, ktere jsem oslovil? Kdybych si material zajistil sam a nasel si ruzne firmy na jednotlive faze vystavby (zedniky,pokryvace,elektrikare…), myslite, ze jsem schopen se dostat na cenu kolem 600 tisic za kompletni garaz, nebo je to nerealna predstava? Diky za nazory.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak kdyz jsme my sedeli s projektantem a prisla rec na garaz, tak nam rikal, ze na jedno auto...priblizne 6 x 4 by stalo s dodavkou na klic od 750 000,— do 1 milionu...to stejne nam rikal i majitel firmy, ktera nam stavi domek. Tak si nechame udelat jen kryte stani.
Odpovědět
@domkari Já si myslím, že do 600 tis se dostanete s přehledem. Máme 7x4 m čerstvě postavenou. Základovou desku, jsem dělala já sama ženská s mixem. Vždyť je to jen garáž. Štíty jsem si taky vyzdila sama. Zbytek zedníci a řemeslníci. Stavěno zároveň s domem, ale samostatně stojící.
Odpovědět
@domkari jednoduché projekt máte tak si podle něj spočítejte materiál ať víte cenu materiálu a od toho se odpichnete dál.
Odpovědět
@domkari Před zimou jsem dodělal desku na garáž cca 35m2, (pasy do 80cm, dvě řady ztracenka, xps 5cm po obvodu, podklad štěrk 16/32, beton na dvakrát a jednou byla pumpa). Vyšlo to na cca 70kKč svépomocí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?