Kreativní doupě dekorací do bytu

Toto téma je pro všechny nadšenkyně a nadšence, kteří rádi tvoří a zútulňují svá hnízdečka. Také zvu všechny holky z beremese z Vánočních dekorací ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přidávám se. A rovnou s dotazem: Jak byste nalepili kameny na sprchový kout. Kontaktní materiál plast a dlaždice. Cementem pro lepení dlaždic. Na zrcadle drží dobře. U sprchového koutu byla ta samá, ale nárazem se část odlomila. Nevím jestli opravovat nebo strhnout..
Odpovědět
Fajn počin, Káti. Pochvala. Snad se nám to tu rozjede a kreativně zazelená jako na BRMS! My teď rekonstruujeme ten domek, tak sem budu postupně dávat foto, jak pokračujeme. Zatím jsme u hrubé práce, ale do cca 14 dnů by měla být hotová koupelna, tak snad už začnu s chlubením :-D Jinak se samozřejmě teším na všechny naše kreativní průjmy a dekorace do bydla! Tak vzhůru do toho, milé dámy!
Odpovědět
to já taky doufám, že se to rozjede. Až budu mít chvilku času tak naskenuju pár stránek z časopisu a hodím do albíčka jako inspiraci. sijen: v tom ti asi neporadím
Odpovědět
Profilova fotka
tak koukam, ze jsme se preci jen nekam posunuly:o). Ja se pokusim taky hodit neco o bydleni.... NAs tenhle rok cekaji same dodelavky, coz je desna pruda... :-p. Dodelat, resp. vymalovat chodbu a polozit podlahu (nemate zkusenost s linem co je typ klik-klak?) a pak dat skleneny desky kolem linky misto obkladu-to uz odkladame druhy rok, takze letos se snad zmacknu a zaridim to, pac kdyby to mel delat manzel, tak zase az na presrok ;-). A prestavela jsem Roze pokojicek, tak ten sem mozna hodim. Tak se tesim... Ale mam taky pocit, ze ted jsme se tema vanocema uplne kreativne vybily a alespon ja nemam moc chut a naladu do neceho se zrovna vrhat-co vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Holky ahoj. Taky mám problémek. Máme doma v obyváku sloup, je bílí betonový, ale ani beton nezabránil našim kočičkám do něho udělat rýhy. Je to děsný, ten sloup je teď fakt hnusnej a přemýšlíme, jak ho opravit, aby už nešel zničit. Obložit dřevem nelze, kočky to zničí a navíc je kulatý :-|, nějaký nátěr? =-) přítel říkal, že to taky rozškrábaou, myslím nějaký ten lesklý co je pevnější. Dál mě napadlo udělat barevnou mozaiku z rozbitých kachliček (něco ve stylu Hundertwasserhaus), ale asi by ro byla dost pálka a sama to udělat neumím :-|, máte nějaký nápad? Díky moc moc x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Cus, ja mam zkusenost, ze je lepsi se smirit s tim, ze to ty nase drahy zviratka proste nicej :-N....nadruhou stranu, zase je videt, ze se tam zije a ne ze je to vystavni prostor ;-).....nam kocky taky skrabou, driv skrabaly na takovej starej proutenej kos, ale kdyz jme ho dali pryc, tak prisla na radu sedacka...no a ta je v kurzu porad. Tak jsem se holt uz vyrovnala s tim, ze kazdy rok, ze na ni musi koupit novy potah :-( , ale prece kvuli takovy blbine nedam utratit svoje milacky (a to vcetne dcery, pac ta zas matla na nabytek jidlo...) A ted nam okusuji roh v kuchyni... A co se tyka rady, tak drevo ti rozdrape taky, nater je to samy, tak pokud by se ti tam hodil kamen nebo dlazdice, to je nebere ;-), ale zase hrozi riziko, ze si najdou jiny misto na skrabani... :-| . Kolik je kocicce? Mozna kdybys ji strihala drapky sama, ale my to jednu dobu zkouseli a ona pak nema cit na skakani po vyskach a desne nam padala :-D :-o ...
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych ten sloup ootala lanem,za prve by si na tom pak vyhrali,mohli by po tom i lizt,a mozna by to ani nemuselo tak zpatne vypadat,udelala bych to tak ze bych nekde u korene a nekde u vrchu zabia nejaky hrem za ktery by se to zahaklo a pak bych to omotavala az k tomu vrchnimu.Myslim ze je to docela jednoduchy a ne prilis drahy napad,naviz se to da pri nadmernem zniceni zas lehce vyenit ;-) jinak my jsme vcera zadali o hypoteku,tak jsem zvedava jak to dopadne,a pokud ano,tak nas ceka to nejhorsi,a to je nejake bydlenicko vybrat,a pak ho predelat k obrazu svemu. :-N Tak uvidime jak se zadari.
Odpovědět
Profilova fotka
no holky já mám kočky dvě, dvouletýho kocourka a roční kočičku. sloup škrábe hlavně Charlie, ale Elinka se to od něho učí :-|. škrábou i jiný věci, ale to mi ani tak nevadí, ale na tom sloupu je to vyloženě vidět a mě to vadí. Jinak drápky stříháme pravidelně a nepomáhá to :-( o tom laně jsme uvažovali, ale nevím jak by to vypadalo a taky nechci, aby po tom šplhali, chci aby to nechali na pokoji ;-) A utratit je nenechám, bych bez nich nepřežila :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak jim porid hraci kout jestli jeste nemaj,takovy ten s tim sloupem,treba se preorientuji ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já nemám zkušenosti s bydlením s kočkami, pouze krátkodobou s jednou siamkou. Ale neexistuje nějaky "antivonící" přípravek kterým by se "navoněly" části bytu kam nechceme aby kočky chodily? jinak ke sloupu: asi by se mi tam nejvíc líbila mozaika - ale je-li kulatý, asi by to byl oříšek. Tak mi připadá, že nejvhodnější by byla asi látka /provaz-jak psala bednaroi
Odpovědět
Profilova fotka
bednaroi, koutek mají a nejeden, ale na to kašlou :-| sijen, existuje voňedlo, ale jen na věci-místa, kam chceš, aby ta kočka chodila, nic odrazujícího není (nebo jsem o tom aspoň neslyšela, ani nečetla). sice známá má kočku, která vyloženě nesnáší vůni grepů a když jí ta micina vyhrabávala květináče, tak do květináčů dala uschlou kůru a bylo po problému :-D, jenže moje kočičky nic takového nemají. s tou látkou nebo provazem nevím, jestli to bude hezké :-|, máme dost moderní byt a nerada bych to tam nějak zošklivila, ta mozaika by se mi dost líbila, ale nechci, aby to stálo třeba 10 000 nebo víc, to ho radši nechám poškrábanej :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak jeste jednou odkaz na vanocni sileni pro holky z vanocni diskuse.... http://www.modrastrecha.cz/album/albu... Jinak Pando, napadlo me, co to oblozit sklem? Jako se obklada treba linka, da se to do takovych drazek/drzatek, to by mohlo byt celkem fajn a hlavne by to slo k te moderne ;-)...takove jakoze dlouhe platy a je to hodne jednoduchy na montaz, to by ten tvuj jiste zvladl a nestalo by to miliony... ;-) Tak zatim, jdu se venovat dceri....uz me tu uhani :-N...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
zoo, krasné věci jsi dělala x-) sklo mě nenapadlo a ani si to nedovedu představit =-) :-N, ale může to být zajímavé. My zas tak super hyper moderní byt nemáme, ale chtěla jsem ten sloup jako dekoraci, jako něco, co všechny nadchne :-D
Odpovědět
ahojky, zoo: máš moc krásné album. panda. a co ten sloup do výše kočičích drápků obložit dřevěnými úzkými prkny, které by snad šli obložit do kruhu, ty pak opracovati železným kartáčem, aby vynikly léta, kočky si pak můžou brousit, jak budou chtít a ta kresba dřeva jen vynikne. Nám takhle zdobil dveře pes ;-) nebo nám ten sloup vyfoť i s okolím, ať máme představu ten nápad s provazem se mi ale taky líbí ;-)
Odpovědět
nebo pokud seženeš staré rozbité dlaždice, tak pak už jen stačí koupit spárovací hmotu a můžeš udělat tu mozaiku, myslím, že by to nebylo tak drahý a náročný ;-) ...taky nemusí být sloup pomozaikovanej celej, ale jenom část
Odpovědět
Profilova fotka
nevím, jak by to dřevo šlo na ten kulatej sloup, chjo, sousedi mají obdélníkovej, jak jim ho závidím možná ten provaz není tak blbej, přítel to navrhoval už od začátku a já mu říkala, jak néééééé, teď bude trvdit: já to říkal :-D :-D :-D s těma dlaždicema jsem to takhle myslela, ale nevím, jak mě to půjde, jak jsem psala jsem gramla :-N Byteček vyfotím a udělám si tady albíčko, ale až o víkendu :-)
Odpovědět
zoo: no moc pěkné. Líbilo se mi tvé originální balení dárečků. Šikula. Rekonstrukce je sotva v polovině a já už řeším takové cipoviny jako je poštovní schránka, číslo domu a spol. Nemáte některá nápad na originální číslo popisné a taky tu schránku? Nechci nic takového, co je k vidění v každém obchodě a na každém baráku. Pokud možno, tak ať je to aspoň trochu šmrnclé do vintage 8-) Myslím, že jsem schopná si většinu sama vyrobit, chce to jen nějaký třeskutě originální nápad :-. http://www.eulalie.estranky.cz/fotoal... třeba něco takového bych ráda použila, ale chtělo by to ještě poladit s tou schránkou a popisným číslem. Doufám, že mě v tom nenecháte a šupnete mi sem hafo vašich nápadů ;-) A kdepak se nám toulá Jeve?
Odpovědět
Profilova fotka
eulalie: nevím jaké máš možnosti práce s keram. hlínou a následné pálení. Pokud se použije různá "barva" hlíny výsledek je tzv. "režný" nemusela by být špatná aní pošt. schránka ani kachle s č.p. (kachli jsem si dělala sama) ale nevím jak moc se to shoduje s přáním dekoru do vitange.. moc ne. ;-)
Odpovědět
sijen: no, doma mám momentálně 10 kg šamotky a čeká tam už od podzimu na můj kreativní průjem. Popravdě, taky mě napadlo, udělat si to číslo na barák z keramiky, ale jak sama píšeš, není nijak vintage. A já bych se toho ráda držela. Ještě jsem uvažovala o cedulce ze smaltu, tu bych taky zvládla udělat, ale zase je to jaksi mimo ten styl. Možná se nechám inspirovat "vánocemi" a vyrobím něco v podobném duchu jako je toto: http://www.eulalie.estranky.cz/fotoal... Ale nechci sklouznout ke kýčovitosti, ach ach :-p Schránku uvažuji, že koupím klasickou, dostatečně velikou a hranatou. Následně si ji přetřu, přebrousím, abych dodala trošku patiny a odekoruju. Zřejmě se opět uchýlím ke klasické ubrouskovce, ale asi nezůstane jen u ní. Chce to všechno poladit, ať to není každý pes, jiná ves 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
eulalie z jakého materiálu jsou ty písmena?
Odpovědět
to netuším, ale kdyby to mělo být do intreiéru, tak bych na ně klidně použila polystyren. Ale jelikož to bude muset být odolné proti všm živlům 8-) , tak budu muset zvolit nějaký stálejší a odolnější materiál. Dřevo, překližku, možná i sádra by šla. Co myslíte, ženy?
Odpovědět
ahojte! vidim, ze ste sikovne a vyznate sa, preto by som vas chcela poprosit o radu: na dvere chcem vyrobit namiesto menovky nejaky "obrazok" - stacia obrysy a domalovat to (?) a nan nejakym sposobom napisat "Tu byvame my". Poradite materialy, techniku? nic zlozite na zaciatok, prosim ;-)
Odpovědět
eulalie, ty písmenka se mi moc líbí x-) , ale bojím se ža ani sádra nebo dřebo není dostatečeně odolné vůči všem živlům, hlavně když to má být barevné :-| strejda má na baráku veliký kus dřeva a v něm vyřezanou a vypálenou 14, vypadá to dost rustikálně a hezky, ale vintage to taky není...... nebo zkus obhlídnout bazary, třeba se tam najde něco zajímavýho
Odpovědět
Profilova fotka
je...ja nejak nestihla ze ten sloup je kulatej :-N =-)... ...a myslim, ze ty dlazdicky na kousicky by asi v takovem pripade byly nej-to jsi grafik, ne? Si poskladas do kompozice a mas to-pak se to jen naplaca do te hmpoty...nic slozityho, ale chce to ty dlazdicky.. 8-)
Odpovědět
Ten odpuzujicí sprej pro kočky existuje, ale na naší to teda nefunguje :-S
Odpovědět
Profilova fotka
zoo, mi fandis teda :-D kachlicky nesou problem, mam znamou kachlickarku a ta bude mit zbytku :-N , ale mam strach to delat sama :-S
Odpovědět
panda: tak uděláme tu naši slezinu u vás ;-) a pomůžeme ti s tím. Já myslím, že to není těžký, stačí naplácat to lepidlo, či čím to drží a pak nafrkat ty dlaždice, nechat zaschnout a pak to přestít tou spárovací hmoutou
Odpovědět
teda zoo, teď jsem skoukla tvoje albíčko. Máte to doma děsně nádherný x-), výtvarnice se nezapře ;-)
Odpovědět
zuzanocka: dám ti sem dva linky, které by ti snad mohly být vodítkem a inspirací :-o http://www.eulalie.estranky.cz/fotoal... (omlouvám se ale za tu kvalitu fotky, v malém formátu je to o.k., ale takhle zvětšené to vypadá děsně) http://www.eulalie.estranky.cz/fotoal... Nejdůležitější je nápad, pak už to jde samo. Tak dej vědět, jestli se zadařilo a něco jsi vyrobila 8-) Holky, nemáte nějaké zajímavé odkazy, kde by se mohlo oko pokochat? Můj typ: poshtots (ale to je spíš pro ty, co už mají doma nějakého toho špukasla. Já se tam každopádně chodím aspoň namlsat :-p )
Odpovědět
Profilova fotka
ahojda, vidim, ze jste se presunuly... :) ja se k vam teda hnedle musim pridat. ve vanocnim albu mam nase vanoce a nejakou inspiraci, ale ja vim game over, vanocum zdar a vstric svetlym, jarnim zitrkum... :-) preidam sem teda i nase bydlici album, pro ty co neznaji me stranky a taky at nemusim porad posilat odkazy. se to tam tak nejak lepe vejde. me nejoblibenejsi bydlici stranky jsou z holandska - vtwonen a spol., mam od nich i hodne casopisu. a v tesnem zavesu je zarahome. myslim, ze se vam to vsechno bude moc libit. se tesim na kreativni rok 2008! zitra bdu asi hodne kutit a fotit, tak snad budou i nejake novinky ... ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?