TV anténa

Ahoj všem, máte někdo zkušenosti s instalací antény v podkroví? Máme rozvod do 1. a 2. patra koaxiálními kabely právě z podkroví, kde bychom rádi TV anténu. Nebude tomu vadit střecha? Chceme pozemní signál, do budoucna možná satelit a ten také v podkroví... Díky za názory a zkušenosti! Ahoj
Odpovědět
Anténa v případě silného signálu by fungovat mohla. Ovšem satelit pod střechou je naprostý nesmysl. Pokud to jde, na střeše bude mnohem lepší příjem všeho.
Odpovědět
Děkuji. Takže doporučujete TV signál proměřit? Střecha je z pálené tašky Tondach, no a samozřejmě dřevěné latě a nepromokavá folie... takže satelit musí mít přímý pohled? A tomu TV signálu ta střecha bude taky vadit?
Odpovědět
Ano. Anténu je potřeba vyzkoušet. Nikdo neví jaký tam máte signál. A na ten satelit pod střechou opravdu zapomeňte. Musí mít přímou viditelnost na jižní stranu oblohy.
Odpovědět
Dobře, díky mockrát.
Odpovědět
Nejlépe dát na střechu stožár.
Odpovědět
@dawerius tomu se chci právě vyhnout, nejlépe vše pod střechou na půdě...
Odpovědět
@davecom I pro pozemní vysílání je důležité jak jste daleko o vysílače a jaký má výkon a jestli je přímá viditelnost na vysílač. Vždy je potřeba řešit dobrý příjem max. velikostí antény a až potom v případě neúspěchu použít zesilovač. Sat nemusí být nikde vysoko může být klidně i na zemi když mu nebudou stínit stromy od JJV nad úhlem asi 30 stupňů. Sat pod střechou je nesmysl.
Odpovědět
Každý antenar vám řekne, že anténa patří na střechu. Sice Vám to může nějak fungovat i v podkroví, ale signál určitě nebude kvalitní a třeba nechytnete tolik programu. O satelitu viz. výše... Jinak teda moc nechápu jak jste přijímali signál do teď. Udělat prostup na střechu, dat anténní tašku, stožárek a je to. Alternativou by mohla být nějaká IT televize, ale za tu už budete muset platit😊
Odpovědět
@wries Za satelit taky.
Odpovědět
Dosud jsme měli (a ještě máme) pokojovou anténu v přízemí, máme na tom asi 35 programů. Vysílač máme vzdušnou čarou 7,6km s výkonem nad 5kW. V podstatě by se dalo říct, že na něj máme přímý výhled (možná mírně nad kopcem, který je mezi námi a vysílačem) ze štítové strany domu, takže na půdě by to bylo skrz jednu zeď z ytongu 40cm tlustou.
Odpovědět
@davecom tak samozřejmě zkusit to můžete, taky jsem to měl takhle provizorně, když jsem stavěl barák, měl jsem anténu položenou na půdě v podkroví, ale jen pár dní a signál byl mizernej, stačilo když jsem ji jen vystrčil z okna a bylo to 100 procent lepší. Ale na střeše je to prostě jistota, bez zesilovače chytám vše.
Odpovědět
zkusím to a pak sem dám vědět, jak to jde nebo nejde... 🙂 BTW, doporučíte mi kde koupit dobrou sítovou anténu? asi i s filtrem na LTE... i když vysílač mobilních operátorů je od nás cca 1,7km vzdušnou čarou.
Odpovědět
Článek se načítá
@davecom Pokud možno směrovou třeba toto.http://www.elektrosat.cz/tv-antena-dipol-19-21-60-dvb-t-tube-lte.htm
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Zdravím, využiju vlákno pro můj dotaz. Plánujeme bezdrátový internet od poskytovatele a můj dotaz je, jestli je nutné / vhodné umístit na střechu novostavby (patrový RD) anténu pro příjem internetu? Na střeše bude TV anténa, tak jestli tam nepřidat i anténu pro internet.
Odpovědět
@radek89 Máme na jednom stožáru obě antény.
Odpovědět
@radek89 záleží jak který poskytovatel třeba ten co je u nás na anténu to dávat nechce kvůli horšímu přístupu. Ale když není jiná možnost tak to na anténu dají.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?