Kanalizační přípojka 70m , podél/skrze asfaltovou cestu - cena?

Zdravím, mám dotaz, setkal se někdo s podobnou situací jako my? Máme pozemek, který je vzdálená od "nejbližšího" kanálu nějakých 70 m. Z pozemku by se dalo částečně asi kopat podél asfaltky ( nic extra, je nová, ale je to jen vedlejší příjezdovka asi 3,5 m široká) nedá se ani snad řadit do nějakých kategorií silnic. Ale, asi by se musela částečně rozkopat. aby jsme se do kanálu trefili. Dělal někdo "svépomoci" - takovou věc? Najal sám firmičku - na kolik to přišlo? Kdyby to nebylo 70 , asfalt, tak takovej dotaz ani nepokládám. Samotný materiál - cena, není tak důležitá, spíš ten výkop.Díky za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak dnes se už cesty nerozkopává a dělá se to protlakem. Cenu netuším...
Odpovědět
Profilova fotka
dejte si poptávku, tohle záleží na DN a délce protlaku, jaký stroj na to bude potřeba atd. to se nedá moc odhadnout, potřebujete navíc vyjádření od vlastníka komunikace jak ten přechod/protlak smíte provést možná Vás takovouto cestu rozkopat nechají protlaky se dělají přes významnější komunikace. a určitě má svou kategorii, jeslti je obecní je to velmi pravděpodobně místní komunikace III. třídy ;)
Odpovědět
No pokud je nová, jak píšeš, tak ti ji nejspíš obec rozkopat nepovolí. Tak jedině protlak.
Odpovědět
Jo je o III.trida. Obec mi to povoli,jednala jsem o tom se starostou.Pak teda souhlas po zasedani rady. Na stavebnim jsem ukazovala planek a ti rikali ze je jim to jedno pokud bude obec souhlasit. Chranicky dat na kanalizaci a melo by to jit. Jen jsem se zajimala o tu cenu toho vykopu. Protlak na 70 m je asi pase. Typek co to dela rikal asi 100.000 kopani ,tak jestli je to adekvatni. Ma-li nekdo zkusenost. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@my_home to ne protlaky se dělají jen pod tělesem komunikace,pak už se to normálně kope :). Takže obec vám dá povolení to rozkopat? jinak kamarádovi teď u panelového domu (on dělá předsedu SJM) naúčtovali za kopání okapového chodníčku kolem domu (cca 50x50 cm v délce cca 130 m) za práci 50 tis. zrovna jsme řešili jestli to není moc kanalizace se kope dost hluboko to už jsou obvykle metry tak to asi odpovídá (je to jen za tu práci že?)
Odpovědět
Tohle téma mě taky zajímá... Jsme na tom ještě hůř, máme to přes 100m, domácí čističku nepovolí... :-( Dopátrali jste se prosím nějaké ceny? Já nemám vůbec představu ani o tom materiálu, bude to dejme tomu 110 m, silnice se bude muset podkrtkovat (nebo překopat, nevím). Ráda bych to vyřešila vše svépomocně - po fušařích, máme tu i chlapíka s minibagrem, ale i tak se bojím že to 100 tisíc nespraví... :-(
Odpovědět
@frufrunka No už jsem o něco chytřejší za tu dobu. byl se nám na to podívat týpek co nám to bude kopat. Cenově to odhadl do 100tis. Jaká bude konečná cena uvidím asi až to bude hotové. Zatím jsme ve fázi "čekáme na lejstra" . Musíme mít s obcí smlouvu o smlouvě budoucí, na základě této smlouvy , kterou odsouhlasí obecní zastupitelstvo, se půjde za geodetem který to zaměří a pak projektant na vodu musí udělat samotný projekt na přípojku. Jakmile budou hotové tyto dvě papírové věci, musíme jít za tím co to bude kopat a on to podle projektu udělá. No, už je to 14 dní, možná 3 týdny co se tohle začalo řešit a nejsme nikde. takže podle projektu - jestli ho máte, pak oslovit někoho, nevím jestli to sami uděláte. Pokud nám to vyjde tak budeme kopat pouze 50 m a pak se napojíme na sousedovu šachtu, pokud ne tak pak průtlak ke kanálu.
Odpovědět
@my_home Ty brďo, děkuji moc za vyčerpávající odpověď! Já jsem zatím ve fázi úvah, jestli do toho vůbec jít za ty peníze... :-( Takže zdaleka ani projekt není, zatím vůbec nic... Koukám, že pokud by se mělo začít stavět příští rok, je nejvyšší čas to začít řešit, ach jo, papíry pro papíry a desetitisíce poletí... :-( Každopádně moc díky a budu držet palce, ať to máte hotové co nejdřív!
Odpovědět
Jo tak já taky nejsem o moc chytřejší, psala jsem tady na střeše taky nějaké otázky, ale moc lidí mi neporadilo, spíše jen výsměch že mám růžové brýle, ale pokud člověk chce začít stavět, kor svépomoci, je potřeba info. Já je v podstatě získávám v praxi a od známých co kolem staví. taky jsme netušila kolik je potřeba věcí na blbej kanál. My začali uvažovat v březnu, no a zatím jsme jen u vyřizování kanálu, projekt máme nějak předběžně nakreslený, ale kopnut ještě do země nemůžeme. :-S doufám že o prázdninách se vyřeší IS a na podzim základy. Tak popřemýšlejte, ale v podstatě IS jsou nejdražší v počátcích, ale pokud máte pozemek, šla bych do toho.
Odpovědět
@my_home Ahoj,my bysme měli začít kopat během 2týdnů - cca 50m voda+kanalizace.Bohužel každý řád je v jiné části cesty (obecní asfaltova),takže musíme dělat výkopy dva.Rozpočet máme asi 190 000Kč!
Odpovědět
@my_home Ty sítě jsou vážně naprd... Voda je nutností, kanalizace už ne. Bohužel ani septik ani domácí čističku nám nepovolili, je nutnost se napojit na hodně vzdálenou kanalizaci. Ono když má člověk už tak napnutý rozpočet, tak je to naprd, ale co se dá dělat... :-( Tak zvažuju, že do toho půjdu, do příštího jara se to snad povede vyřešit...
Odpovědět
@paskal11 Cože??? 50 metrů za 190 tisíc??? No fuj... Jsem na tom podobně...Voda 20 m přes silnici jedním směrem, kanalizace nějakých 110 m jiným směrem... Ještě se zkusím domluvit s obcí, jestli by nepřispěli, ale o tom silně pochybuju...
Odpovědět
Článek se načítá
Jo no, @paskal11 není daleko od pravdy, máme rozpočet vlízt se do 100tis s tím kanálem. Dneska jdeme kopat druhou "sondu! čili kouknout pod zem jestli nemáme o 20 m blíž sousedovu přípojku, na kterou by jsme se napojili. Tím by jsme se vyhnuli průtlaku. Takže se pomodlím, drapnem lopaty a vzhůru na to. @frufrunka a vy jste jediný barák co potřebuje tu přípojku, nebo je tam ještě někde třeba pozemek, kterému by se výhledově hodila? @paskal11 pak informujte jak výkop probíhal a jestli byl rozpočet navýšen nebo vám to vyšlo, držím pěsti.
Odpovědět
@my_home Držím palce! :-) No, vedle nás je už jen jediný soused, jenže ten je v domku, který tam stojí už historicky, zkolaudovaný byl před 70 lety (jestli tenkrát kolaudace nějaká byla), takže noví majitelé dál nic neřešili a jen mají domácí čističku (asi načerno, nevím), ale vzhledem k tomu, že s úřady neměli nic co do činění (žádné zásadní stavební úpravy), tak to běží tak, jak to běželo léta předtím. My máme bohužel u novostavby smůlu. Soused zatím na kanalizaci nepomýšlí...
Odpovědět
To je škoda, by jste na to byli dva. Tak snad se Vám to nějak podaří, naše "druhá sonda" se přesunuje na zítra, takže o dva dny víc nervy, zítra se rozhodne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?