Odpad pračka sušicka

Dobrý den. Rád bych se zeptal zkušených vodáku do jaké výšky bych měl umístit odpad pro pračku a sušičku. Momentálně dělám odpady tak bych ro rád udělal dobře. Bude použit rozebíratelný podomítkový společný sifon viz. foto. Děkuji Všem za rady Radek
Odpovědět
My to máme tuším 50cm... Což je ideál, tak jak máme ve stejné výšce přívod vody.
Odpovědět
Máme ten samý HL dvojitý podomítkový sifon co je na fotkách, střed vývodu napojení je 58 cm od čisté podlahy, dělala odborná firma.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od franti_p:

Máme ten samý HL dvojitý podomítkový sifon co je …
@franti_p Dekuji moc za info. Ještě bych se zeptal mate ho usazen taky mezi spotřebiči uprostřed?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radek6:

@franti_p Dekuji moc za info. Ještě bych se zepta…
@radek6 Máme osazeno za pračkou - sušička bude na pračce, ventil na vodu je mimo pračku, tak aby šla voda vypínat a přístupu k ventilu nic nebránilo. Pokud budete mít spotřebiče vedle sebe, tak je možné ten sifon dát do mezery mezi spotřebiči, ale pokud by jste chtěl mít přístup k napojení, musel by jste dělat větší mezeru. To jak budete mít spotřebiče záleží na Vás, podle toho pak zvolit to usazení - umístění HL sifonu. Nevím - zatím jsem neověřoval, ale montér co montoval kuchyň mne upozorňoval na to, že je třeba vybrat sušičku, která má možnost napojení na odpad - sifon ( ne každá to mumožňuje ), ale co mne zarazilo, tak říkal aby uměla vypouštět tlakově - že přes ten sifon může být problém, že to nepřetlačí. Pračky mají na vypouštění čerpadlo - to vodu vyčerpá ( vypustí ), což myčka nemusí umět, no a že lidi prý z toho sifonu - z výpusti pao susičku vyndavají kuličku v tom sifonu a pak že funkci sifonu obstará vedení výtokové hadice. Tuto infomraci jsem neověřoval - sušíčku budeme mít dostatečně vysoko na sifonem, tak ta voda odteče tak jako tak.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radek6:

Dobrý den. Rád bych se zeptal zkušených vodáku d…
@radek6 pračku i sušičku máme v technické místnosti. Sušičku jsem předělával na odtok do odpadu (dle manuálu), ale odtok mám volně, přes zátku, do odpadu, bez sifonu. Výška cca 50 cm. Resp. na tom potrubí sifon vlastně mám, ale až dál. Nic nesmrdí. Takové společné napojení s pračkou, jako na fotkách, jsem nedělal a nechtěl, protože jsem se bál, že sušička to neprotlačí přes sifon. A že pračka může natlačit špinavou vodu do sušičky. Ale třeba se mýlím. Ale nemám rád udělané věci tak, abych měl brouka v hlavě, co by kdyby... Raději to udělám pořádně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?