Odpad z pračky a myčky

Profilova fotka
Ahoj všem strechačkum, mám takový malý dotaz, nevím kam ho poradně zařadit, ale zkusím to. Slyšela jsem, že lze tzv. šedé vody užívat též na zalévání zahrad stejně jako destovku, ale nikde poradně nemohu dohledat jakým způsobem atd., budeme mít samozřejmě destovku ale odpad z myčky a pračky máme sveden do Kanalizace. Je možné tento odpad přes nějaký filtr svést též do nádrže s destovkou? Nebo musí být nějaká zvláštní jinde a nebo to snad vůbec nejde? Jak to mate vy a co doporucujete. U nás totiž zas až tak neprší a každá voda dobra, děkuji za reakce. Hezky večer
Odpovědět
Profilova fotka
@teresh07 podle mě byste na to museli mít extra čističku...v pračce a myčce se používá zrovna nejvíc chemie
Odpovědět
Sedou (ta co tece z usazovaciho septiku) vodou bych zahonky urcite nezaleval. Znam nekoho, kdo zaleva i precistenou, ja bych max.travnik. Ale mam to z korenove cistirny svedeny do vsaku. Mit vic mista, dal bych kaskadovite docistovaci jezirka , v tech se da i koupat. Nechte to, jak mate, stocnemu se stejne nevyhnete a nekazte si destovku. Penize dejte na vetsi retencku.
Odpovědět
Na opětovné využití tzv. šedé vody musíte mít určitě čističku. Voda se většinou využívá ke splachování na wc (aby člověk neplýtval pitnou vodou). Ale ano, pokud máte kvalitní čističku, můžete tím bez obav i zalévat.
Odpovědět
Profilova fotka
@xavik já se pravé jen na to chtěla zeptat, pokud je to přes čističku tak to radši ušetříme ale dekuju moc
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?