Potrubí dešťové kanalizace obsypané kamenivem.

Kus potrubí dešťové kanalizace (KG 125) mi prochází přes drenážní zásyp kolem domu z kameniva 16/32. Standardně má být trubka obsypaná pískem, jenomže když se u domu kříží s drenáží, je to trochu problematičtější. Chci se zeptat, jak jste to řešili ostatní. Stačí trubku jen obalit geoškou? Někde na fotkách jsem viděl jak někteří měli ty trubky kolem domu přímo zasypané ve štěrku. Budeme kolem domu v tom místě dělat zámkovku, tak bych měl trochu strach pří hutnění. Auta tam jezdit nebudou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radimir:

Kus potrubí dešťové kanalizace (KG 125) mi prochá…
@radimir Obalit geoškou a pak obsypat jemným kamenivem co jde pod zámkovku. Taky bych použil gajgr (s bočním vyústěním) ať to lépe vypadá.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radimir:

Kus potrubí dešťové kanalizace (KG 125) mi prochá…
@radimir My máme na domě svedenou vodu z rýny do starých jímek na septik (je to po původníchj majitelích) a taky je tam napojené staré KG 125. Je obalené nějakou starou geotextílií (která vypadá spíše jako staré handry :D) a obsypané štěrkem 4/8. Není to moc hluboko, jen pár cm. Později to budu předělávat, až budu z těch jímek dělat nádrže na dešťovku, ale asi to ponechám na stejném principu, jen to dám o něco hlouběji. Za mě v pohodě, ale hutnit to nijak nebudu. Kolik cm to hodláte mít pod zámkovkou? Aby to fakt při hutnění neruplo. Jednosměrné vibrační desky do 160 kilo hutní do cca 15-20 cm, ty obousměrné a těžší pak až do 40 cm. Tak možná to dat až pod uroveň hutnění, aby to bylo safe. Alespoň tak bych to řešil já, kdybych tam hodlal dát zámkovku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radimir:

Kus potrubí dešťové kanalizace (KG 125) mi prochá…
@radimir Ahoj, Já to tak mam všude. Drenáže a nad tím dešťovou kanalizaci z kg 125. Obspane 16/32. To kg 125 je tesne u soklu. Bude tam okapovy chodníček tak 30-40 cm a až pak začne chodník ze zamkovky. Takže se nebojím, že by se to mohlo při hutnění poškodit. Vůbec se na tam hutnit totiž nebude. Nebojím se. A navíc, když se tam nebude nikdy jezdit není se čeho bát. Kdyby se tam jezdilo, tak by to bylo o něčem jiném. Btw: dělá to to tak i pan STACH z pasivnich staveb. Mrkni na youtube...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?