Umístění myčky a odpady

Dobrý den. Přede nedávnem jsme firmě měli říct přibližné umístění myčky, dřezu.. To jsme udělali, začalo se stavět a teď se ladí vše přesně- zásuvky, kde budou baterie pro umyvadla atd.. No a my máme dojem, že umístění myčky vyšlo přesně tam, kde se udělal otvor ve zdi (hrubá stavba) na vývod odpadu.. Vadí to? Nebo máme smůlu a myčku, která má být přiražena ke zdi, tam nepůjde dát.. popř. šlo by to nějak vyřešit, aby ta myčka na tom místě být mohla? firmy se nechceme zatím ptát na 150"blbost" , děkuji🙂
Odpovědět
@kokoko123 přívod vody i odpad k myčce musí byt mimo myčku .. jinak ji tam nedostanete (a nedovedu si představit ani, jak by se zapojovala) .. a elek. dát taky mimo ...
Odpovědět
@kokoko123 odpad určitě nemá být za myčkou, stejně jako se u většiny spotřebičů dávají i zásuvky vedle (ne za), aby se to tam vešlo. Dá se to vyřešit buť tak, že to firma předělá (nám to museli předělat, vodu i odpad, obojí udělali napoprvé špatně, jeste ze je kontrolujeme) nebo budete mít hlubší linku a pak by to snad šlo. Jinak do odpadu se většinou dává hlavní odpad z dřezu a myčka je k tomu přidružená, tedy by ten odpad měl být po dřezem. Pokud tedy nemáte dva oddělené. My máme odpad i zásuvku pod dřezem vedle. Viz obrázek 10. Odpad, 11. Zásuvka na myčku, 12. Zásuvka na lednici.
Odpovědět
@kokoko123 spíš bych se ptala kuchyňářů, pokud už máte hotové omítky a vymalované, je škoda tam zase prášit. My jsme to myslím měli taky tak a proto máme pod dřezem sifon s odbočkou, do kterého jde odpad z myčky. Zatím to tak bylo v každém bytě, co jsme bydleli a nikdy s tím nebyl problém. Zásuvku bych si taky nechala vytáhnout pod dřez. Abys to mohla v případě problémů vypnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@kokoko123 Vždy se dává odpad i zásuvka mimo myčku či spotřebič, jelikož myčka má hloubku cca 55 cm plus dvířka takže něco kolem 58 cm a kuchyňské skříňky mají hloubku také 58 cm tudíž nemůže být odpad umístěný za myčkou tohle je chyba a buď musíte změnit umístění myčky čili prohodit dřezovou skříňku s myčkou aby ten odpad byl v dřezové skříňce kde prostor je. Pokud nelze tak se musí přesekat odpad mimo myčku. Tohle určitě není nějaká blbost ale zásadní věc. Máte mýt plán kuchyně a dle toho má firma zhotovit instalace. Nemůžete se spoléhat na něco co si řeknete přibližně. To je blbost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?