Zápach z odvětrávání kanalizace

Profilova fotka
Prosím setkali jste se s tím? Bydlíme už přes rok v novostavbě a tento víkend nám poprvé hrozně zapáchá technická místnost. Máme tam dvířka k odvětrávání kanalizace, které je vyvedeno nad střechu. Dvířka jsou zrovna přímo za pračkou a sušičkou, tak jsem se tam ještě nedívala. Jinde (vana, sprcha, záchod) zápach vůbec necítím. Jen v té místnosti. Nevíte, čím to může být? Je to hrůza.🤮
Odpovědět
@martinanaruby co to znamená dvířka pro odvětrání kanalizace. O ničem takovém nevím. Veškeré přívody do kanalizace musí mít zápachovou uzávěru (sifon). Z napojení WC by navíc měla být trubka vytažená nad střechu. Pokud nejde vytáhnout odvětrání nad střechu dává se nad WC přisávací ventilek.
Odpovědět
jen takový dotaz ... Nemáte v technické místnosti odtokovou gulu v podlaze ? Pokud ano a nemáte suché provedení - tak je to možná tím, že je uvnitř sucho a přes sifon tam jde ten zápach, pokud ano - tak je třeba do té guly nalít vodu.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinanaruby Pokud máš v technické odtokový kanálek tak může smrdět on že je vyschlý (není voda a nemá suchou klapku) popřípadě se podívejte do těch dvířek co je na to odvětrání pokud tam máš čistící T kus tak může být volné víčko, nebo ne dotažené. Prostě jít po čichu 😀
Odpovědět
Profilova fotka
@jarin1 děkuju, zítra už to (pračku se sušičkou) zkusíme opravdu odtáhnout a kouknout tam. Kéž by to byla nějaká prkotina. V tomhle směru jsem fakt amatér. Doufala jsem naivně, že třeba je to počasím. Ale už se tam nedá fakt vydržet.😱
Odpovědět
Profilova fotka
@franti_p děkuju moc za tip, v podlaze nic nemáme, ty dvířka k odvětrávání máme ve stěně.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinanaruby Není zač 🙂 mrkni na to a dej vědět. Může to být cokoliv .
Odpovědět
@martinanaruby přestaňte opakovat, že tam máte dvířka pro odvětrání. Nic takového neexistuje. Možná tam máte čistící kus, nebo přisávací klapku. Přídadně dejte fotku co tam máte. V každém případě platí, že máte jít po čichu.
Odpovědět
@martinanaruby Začal bych tím, že bych do všech odtoků napustil vodu. Může být vyschlý sifon, který pak neplní svoji funkci.
Odpovědět
Profilova fotka
presne staci napustit trochu vody, ja nemam odvetranou kanalizaci vubec a jednou za 14 dni staci do drezu v pracovne (je to nejvyssi misto) pustit trochu vody a je to OK
Odpovědět
To odvětrání se dává jako ochrana před "vycucnutím" sifonů při splachování. Při spláchnutí projde trubkami jakýsi špunt, který vytváří podtlak. Proto se doporučuje odvětrání, nebo přisávací klapka, kterou podtlak otevře. V žádném případě se ale nepoužívájí nějaká odvětrávací dvířka jak píše paní s otevřeným odpadem.
Odpovědět
Pokud tam máte přivětrávací ventil, tak záleží jaký - jsou i ventily které jsou ve zdi ( takový malý čtvercový otvor ), kdy se dá sejmout krytka, ventil vyjmout a případně vyčistit prostor kde těsní. Pokud by se nějak znečistil, tak by nemusel těsně doléhat a mohl by do místnosti pouštět zápach z kanalizace. Jinak jsou i menší přivzdušňovací ventily, které se dávají na vedení odpadů např. do blízkosti sifonu v umyvadlové skřiňce, nebo kuchyňském dřezu. Ty jsou většinou výměnné. Jinak to co popisujete jako možná dvířka - nevím co tím přesně myslíte, ale někdy se na KG vedení - stoupačky odpadů umisťují prefabrikované součásti KG na nichž jsou šroubovatelné inspekční dvířka ( na šrouby ), které slouží k tomu, aby v případě nějakého problému s ucpáním odpadního vedení se tam mohla strčit třeba inspekční kamera a hlavně pak tlaková čistící hadice pro vyčištění odpadu. Tak se koukněte co v té technické místnosti vlastně máte, pokud by ta inspekční dvířka - kryt netěsnil, mohl by tak vnikat zápach do technické místnosti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?