Koupě rozestavěné dřevostavby - na co dát pozor?

Ahojky, prosim o jakoukoliv radu. Zitra se jedeme podivat na domek, ktery se nam podle fotek celkem libi, ale... Je to drevostavba, nejspis sendvicovy plášt. Podle fotky konci OSB deskami, neni tedy dodelana venkovni zed. Pani tvrdila, ze chybi pouze posledni desky, ktere maji byt misto fasady, ale podle nekterych obrazku na netu (haas-fertigbau), jak je udelany rez tou stenou, by tam mela chybet jeste tvrzena izolacni deska. Nevite jaka by mohla byt financni predstava dodelavky? (domek ma 100m2 zastv. plochy) Myslite, ze je dobre domek kupovat? Je postaveny uz od roku 2008, zase podle fotek, se v nem uz vesele bydli. Kolaudace je az na rok 2011.. Myslite, ze nevadi, ze na ty OSB desky prsi a taky prosly mrazem. Na co si dat pri prohlidce pozor? Diky za jakykoliv nazor :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, OSB desky jsou lisované pod velkým tlakem, takže by nějakou "malou vodní nehodu" měly vydržet. Něco jiného ale určitě je, pokud na ně prší delší dobu a jestli i prošly mrazem! Jak známo, největším nepřítelem dřevostaveb je voda. Nejse, v tomto směru ale studovaná. Určitě ale doporučuji, abyste si s sebou vzali nějakého stavaře - pokud koupi vážně zvažujete.
Odpovědět
Zdenkaj, taky mam z toho obavy. Zkusim se vyptat, kdy to dostaveli, ale vzhledem k tomu, ze letos bylo, sice jen par dni, ale pomerne zima. Mrazy byly docela velke. Tak uvidime. Zkousela jsem najit jeste neco na strankach u vyrobce OSB desek, ale tam se o zadnem vlivu deste, vody ci mrazu nepise. Taky nechci investovat takovy penize do neceho, co mi pak nevydrzi. Ale uvidime.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, našla jsem tuhle diskuzi: http://www.stavbaonline.cz/osb-desky-... Cituji: "OSB desky jsou odolné vůči vlhkosti, ale nesmějí být vystaveny povětrnostním vlivům (sníh, déšť)."
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Ahoj, přemýšlíme o koupi domu před dokončením: http://reality.idnes.cz/detail/prodej.... Na dům se pojedeme podívat v příštím týdnu. Máte někdo zkušenosti s podobnou koupí? Na co všechno si musí člověk dát pozor? Předem děkuji za jakoukoliv radu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?