Kupujeme řadový domek. Vidíte v tom výhody/nevýhody?

Profilova fotka
Ahojky! Zajímalo by mě, kdo z vás se rozhodl stejně jako já s manželem ke koupi řadovky. Vidíte v tom nějaké výhody nebo nevýhody? My se docela těšíme, až budeme mít řadovku postavenou. Původně jsme chtěli stavět domek sami, ale pak jsme si řekli, že tohle bude trochu nenáročnější, méně zařizování, méně běhání po úřadech. Taky to bude na dobrém místě, sousedi nám nevadí a budeme mít i zahrádku! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj , tak mi třeba bydlíme v řadovce, částečně MM domek zdědil, částečně jsme ho vypláceli, jsme tu spkojení, sousedi vcelku fajn ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak nám se naše řadovka teprve staví, ale snad by sme se kolem letošních vánoc mohli stěhovat. Původně jsme chtěli samostatný domeček, ale na nový to byla spousta peněz. No a starý azse poteřbuje většinou rekonstrukce. Takže z toho nakonec vyšla nová řadovka. Těším se na zahrádku a se sousedy snad bude pohoda. Doufám, že to nebudou žádní netolerantní nafoukanci =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky! Na sousedy jsem taky zvědavá. Když si uvědomím, že třeba vedle nich budem bydlet celej život, tak doufám, že budou v pohodě. ivkaj - a kde se vám řadovka staví? Nám se taky staví, měli bychom bydlet do konce roku, ale možná to bude dřív. Chodím se tam koukat a už budou pomalu dělat střechu.
Odpovědět
Profilova fotka
Řešíme co na podlahu - máte nějaké doporučení?
Odpovědět
ahoj holky, takmy už máme koupeno, dostaveno by mělo být v dubnu... ;-)
Odpovědět
čauky, podlě mě je řadovka lepší (jsem v ní vyrůstala ;-) ) než ty "moderní" domkový sídliště - satelitní městečka a spol. V řadovce kromě toho, že dvě stěny máš rovnou zateplený sousedama, tak hlavně nemáš zvědavý oči z tolika stran. V těch satelitech jak si koukaj z okna do okna a sousedi jsou na všech světových stranách, takže je tam horší možnost vytvoření soukromí. Jo, kdybych tak měla na dost velký pozemek, kde bych měla dostatečnou vzdálenost od oken ostatních, to by byla jiná, ale takhle je pro mě volba jasná.
Odpovědět
No a nejvetsi slagr je radovka v satelitu:-) Damy, pokud narazite na nevyhovujici sousedy, je to brutal...Nas mily soused zprava absolutne nerespektuje nici soukromi a doslova nam cuci do talire. Berte v potaz, ze pokud vyjdete na zahradu, budete na ni vetsinou i se sousedy z obou stran. Pokud navic nema nektery ze sousedu takt, pak se vam uz ani moc vychazet nebude chtit...Veca s prateli na zahrade - nas mily soused u plotu prave musi nutne zastipovat kericky a zirat na vas, popripade se misit do hovoru...No, radovku bych doporucila, ale nejspis jen tehdy, pokud budete dopredu vedet co vas ceka za sousedy:-)Drzim palce, at mate stesti...
Odpovědět
Profilova fotka
Aja, nám se domeček staví v Čelákovicích. Podle stavařů by mohl být před vánoci k nastěhování podle smlouvy, kde mají rezervu tak až na jaře 09. No uvidíme :-N Jinak podlahy kalsika plovoučka a dlažba, k tomu v přázemí podlahové vytápění.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojy holky, my jsme nejprve také zvažovali řadovku, z důvodu, že bude rychleji k nastěhování a s méně problémy (vyřizování stavebního povolení, apod...). Ale když jsme zjistili, že nás ředovka, uprostřed, co má zahrádku jen z jedné strany a jen pár metrů, bez garážového stání, sekačku bysme museli nějak nosit přes dům, z obou stran čumílky, málo prostoru, pes by musel běhat přes dům atd, vyjde mnohem dráž než pozemek a dům na něm, který bude přesně dle našich představ, tak jsme u toho hodně rychle ustoupili... Konkrétně lokalita Nehvizdy u Prahy. Takhle jsme koupili pozemek, začneme snad brzy stavět, ale dům dle našich představ a požadavků a ještě o milion levněji. No neber to! :-) Další byla dřevostavba řadovek v Dobročovicích, kde byl pozemeček děsná nudle, tak na kamion :-) Děkuji, neciiii :-) Ale třeba nejsou všechny takhle hrozný. Docela se mi líbil viladům ve Velkých Přílepech.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím se syrael, taky jsme měli trošku problémy se sousedy, ale naštěstí tu bydlíme už delší dobu a dalo se to aspoň trochu řešit, jinak máme teď od ledna nového souseda, tak jsem zvědavá, jsou to mladší lidé, tak by to snad mohlo být lepší a hlavně s tím domem začnou něco dělat, sice je fakt, že máme z obou stran zatepleno, ale když těm předchozím sousedům teklo vodovodní potrubí a my z toho měli promáčené di, tak to zase až tak fajn nebylo :-| :-p ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, je fajn dozvědět se tady vaše názory. No já jsem fakt zvědavá na ty naše sousedy, podle realitky máme zatím jednoho, ostatní řadovky jsou zatím volné. Bylo by super, kdybychom se mohli domluvit třeba se známýma, kamarádama a koupili bychom si řadovky vedle sebe. Ale bohužel, nikdo z našich známých právě teď takovou situaci neřeší. Taky mi přijde výhodný zateplení z obou stran od sousedů. A to si vemte, že krajová řadovka stojí u nás o 600.000 kč víc, co je na tom tak drahýho? Možná mají větší zahradu - i ze strany.Ale budou mít zimu :-D
Odpovědět
zuzaanka" tak do Přílep se stěhujeme my ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj holky, tak napíšu rozdíl mezi klas.solitérním RD a řadovkou: + úspora energie (2 stěny nemusíte zateplovat, stačí třeba jen 2cm polystyrenu jako dilatace) + stačí menší pozemek (už od 250m2), pro samostatně stojící to chce min.400m2 (kvůli odstupu od sousedů, od hranic pozemku atd.) - někdy se nedá dostat na zahradu jinak než přes RD (třeba obývák) ,řešením je "zásobovací" cesta za zahradou, ale ne vždy to jde) - nutno uvažovat, že pro okna zbydou jen 2 fasády,proto je důležitá orientace ke světovým stranám - neštěstí je, když je příjezdová cesta a přístup z jihu, takže někdo má řadovku se vstupníma prostorama, garáží atd. na jih a obývák a pokoje musí dát na sever :( (dnes už by to nemělo na stav.úřadě projít, ale stojí takových plno) - problémy se sousedama - někdy bývá problém cokoliv na domě změnit, prostě musí být jeden barák vedle druhýho stejný :-| , museli by si to změnit třeba všichni Zuzaanka - my byli v listopadu právě v Dobročovicích na kolaudačce těch dřev.ŘRD a koukali jsme, že to bylo i s pozemkem levnější než byt v Brně! Pozemek malý, ale když tam neccheš pole s bramborama a řepou, tak stačí :)). Je pravda, že ráno se majitel nemovitosti šel sousedům omluvit za hlučnější "kolaudačku" :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
i ja se pridavam k radovkarum :) budeme mit snad v dubnu - kvetnu svoji. a vyhodu spatruji jako vy v tom, ze nemusim nic obehavat, jen si vybiram zarizeni. repu sazet nebudeme a presto mame 600 m, coz mi prijde jako slusny vybeh pro budouci deti a na moje bylinky a kyticky tak akorat. puvodne jsem chtela stary domek, ale po pul roce objizdeni nemovitosti mne ta romantika presla. novy dum bude pro nas k nastehovani 8 mesicu po podpisu smlouvy (prisli jsme k rozestavenemu projektu) a bude pocitam o 1 milion levnejsi, nez by byla rekonstrukce, ketra by navic stala desny nervy, stacilo mi rekonstruovat 2kk :)))) natoz pak dum. .. na podlahach mame oproti vsem ostatnim (ti maji plovouci) dubovou tovarni mozaiku. ale asi se mezi vami vymykam - mame radovku krajni a jsem rada :). mame i vetsi pozemek a proluka mezi dvema bloky radovek dodava alespon opticky a psychologicky vetsi pocit volnosti. stavba je orientovana S / J, pricemnz jizne je zahrada, obyvak a v patre dve loznice, cili v tom jsem taky spokojena. jedine, co mi trochu vadi, je, ze nam nedovolili udelat okno v koupelne (coz by se diky tomu, ze je to krajovy dum nabizelo)...ale shodli jsme se, ze si ho za par let temer jiste udelame sami. at se vam (nam) vsem hezky bydli!
Odpovědět
holky, jen poznámka: pořád se tu řeší možné problémy se sousedy, ale ty přece nezávisí na tom, jestli vás od nich dělí 10, 20 nebo 0 metrů. Když je soused pako, co v neděli v 7 řeže na cirkulárce, tak má pozdvižení celá vesnice (nebo čtvrť obce) a to že vy jste vedle něj v řadovce už fakt taková změna není. Naši bydlí v řadovce, soused je přesně takovej, nikdo s ním nic nenadělá, ale zas tak hrozný (častý) to není. Tchýně maj samostatně stojící RD a jejich závistivá sousedka řve pokaždé !!!!!, když jejich pes bafne (podotýkám, že stačí jedno haf :-| ), do toho velice ráda pálí různej bordel na zahradě, když tchýně pověsí prádlo apod... No a my jsme momentálně v bytě, na naše sousedy tu byla několikrát policie, bo jedou (jeli) v drogách a efektivní finále se konalo kdysi v noci, i s vykopnutím vchodových dveří :-p Člověk si nevybere, v 99% případů stejně neví, jak to jednou bude. Jinak my uvažujem o koupi RD v řadovce, bude to nový, v námi preferované lokalitě, za super cenu, docela se mi ten dům líbí (bude to dle gservisu - projekt klasik 156) jen váháme, protože kdybych si stavěla sama, tak bych si postavila trochu jinak (chtěla jsem aspoň jednu ložnici v přízemí)... Ale zas ne za ty prachy a ne bez starostí... Tak nevím, nemůžete mi poadit?
Odpovědět
teda poradit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj neli, my jsme se rozhodli pro řadovku kvůli tomu, že bude míň starostí a běhání po úřadech! A pozor! Firma co nám staví řadovku to má pěkně vymyšlené, nevím, jestli to tak chodí všude, ale museli jsme teď objednávat geodeta, aby nám byt zaměřil, dále musíme pozvat odhadce, který odhadne cenu a pak se musí zapsat rozestavěná stavba do katastru. Nakonec samozřejmě ještě hotová stavba! Myslela jsem si, že to všechno udělá stavební firma a pak nám s famfárami předá hotový byt! Hm, chyba! No ale zatím zvládáme, přeci jenom kolem stavby rodinného domku by bylo lítání ještě víc. Další věc, která u nás byla možná, že jsme mohli ještě do stavby řadovky kecat. Pošoupnout, zrušit příčky, změnit koupelnu, jiný futra, jiný dveře a tak. Takže pokud se domek teprve staví a jsou možné změny, je to fajn. Už se těším na zařizování, snad se s manžílkem shodneme ]-( !Jen těch peněz kdyby bylo víc, měli bychom větší možnosti.... ;-)
Odpovědět
Aja - bohužel úředníci nerozlišují, jestli jde o řadovku nebo samostatně stojící RD, pro stavební úřad,katastr, atd. je to prostě jedno, záleží co všechno zařizuje firma, rozhodně neplatí, že by úředníci něco "odpustili" jen proto, že je to ŘD. A že jste měli možnost změn je fakt fajn ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Blanko, jo jasný, šlo mi spíš o to, že to mohla udělat ta stavební firma. Představ si - včera mi volali a říkaj:"vy už máte dům zaměřený, že? No my to teď budem dávat zaměřovat celý komplet, tak ať tu vaši řadovku neděláme dvakrát." Mazec, chápeš to? A když jsme se s nimi před 14 dny bavili, že to potřebujem zaměřit, o tom, že to udělají oni nebyla vůbec řeč. No nic. 8-(
Odpovědět
Aja - no jo, někdy by je člověk zabil :-S Tak držím palce, ať to všechno dobře dopadne.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tak jak se máte? Já pracovně... Jinak už mě chytl amok a vybírám na internetu vybavení, teda zatím se jen inspiruju a zkouším manžílka, jestli se shodneme. Zatím se vším souhlasí, takže v poho 8-) . Akorát jsem zjistila, že budu mít málo místa pro kuchyňku, chtěla jsem rohovou a velkou pracovní plochu,ale když jsem viděla plány, tak se tam vejde jen nějaká nudle, no uvidíme, necháme si ji udělat na míru a snad něco vymyslíme. Úvěr už se snad rýsuje, geodet nám byt zaměřil a tento týden přijde odhadce. Pak budem čekat na penízky. Byla jsem se zase o víkendu kouknout, jak se stavaři činí a už se rýsuje střecha. Už aby to bylo hotový celý x-) !
Odpovědět
nelinkav: Ver mi, ze to fakt rozdil je! Nekdy hraje sakrameskou roli i par mizernejch metru ;-) Jeste jedna specialitka je fakt dobra - na zahradce jsem si povesila takovy keramicky cinkatko z Ikei, ktery pri vetru vekice slabe cinka. Nas mileny soused uz byl druhy den rano u dveri a at to okamzite sundame, protoze on se nevyspi. Pointa celyho pribehu je takova, ze nasi skvosti sousede si poridily venkovni rolety na rucni pohon, takze nasim kazdodenim budickem je dnes a denne presne v 6:15 zvuk gilotiny! Je to slupka jak z dela. Desne mi vadi, ze o tom, kdy budu vstavat rozhoduje muj soused a jeste je schopen pohorsovat se nad decentnim cinkatkem :-| Je to cele vec taktu a respektovani soukromi druheho, pokud to, byt jen z jedne strany, chybi- je to prinejmensim dost neprijemny...
Odpovědět
Profilova fotka
Ježiš syrael, ty mě děsíš! To jsem teda zvědavá na jaký sousedy padneme my. Může to být dost nepříjemný, když s nimi nebudeme vycházet, přeci jenom to je třeba na celej život. No uvidíme. Přeji si hodné milé mladé lidi, se kterými bychom se mohli navštěvovat, to by byla idylka! A co ten váš soused říká na to, že vás budí jeho rolety? Tak si mu taky stěžujte!!!Ať to okamžitě sundá! ]-(
Odpovědět
Neni na tom prece nic nenormalniho - rolety ma kazdy druhy - rika teda alespon nas soused :-p Ale neboj, treba budete mit zrovna klikzu, tenhle panacek je snad jenom udesna vyjimka...Fakt je, ze je tu i plno prijemnych sousedu, kteri pomuzou a poradi, kdyz je potreba...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak aspoň že tak. Dám ti pak vědět, jak budou naši sousedi vypadat ;-) . Manžel byl dnes v naší rozestavěné řadovce s odhadcem a viděl to konečně zevnitř. Prý je to tam docela malý-hlavně dole-obývák. A hned začal řešit, jak by dal pryč příčku mezi kuchyňským koutem a obývákem a já mu říkám, že to si měl rozmyslet dřív, před 14 dny se nás ptali, jestli tam chceme nějaké změny a my řekli že ne. Teď už je asi pozdě...No a že bude malý obývák mi nepřijde - 20 metrů čtverečných není málo a stejně nechci žádnou obludnou obývací stěnu, jen nějaký stolečky a poličku a hotovu. Mám radši menší útulný pokoje než obří haly :-S
Odpovědět
My na řadovku teprve čekáme ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj endo, my taky čekáme! A kde budete řadovku mít? Jak bude byt velký? Dnes jsem se byla v naší rozestavěné řadovce podívat. Nikdo tam nebyl,tak jsem tem vlezla a pěkně jsem to celý okoukla. Vypadá to skvěle. Manžel měl obavy, že je to malý, ale mně to nepřipadá. Za 3 týdny by měla být hotová hrubá stavba!
Odpovědět
ajo řadovku budeme mít na krásným místě, kde je pár domečků, žádný moc hluk, ale přitom na žádný samotě a bude to domek 4+1 (ale rozměry ti přesně neřeknu :-( , protože v tom se moc neorientuju), každopádně to má malou koupelnu, větší kuchyň, obývák, malou ložnicu a 2 děcký pokojíčky, a i když to nejsou zrovna velikásnký místnosti, tak to bohatě stačí, jak na život, tak na úklid. On to je totiž domek, kde teď bydlí manželovi rodiče a my čekáme až se na tom místě bude prodávat domeček 1+1, který by chtěli oni, takže bych měla i dobrý sousedy :-D ty se máš, vy už to máte za chvilku, ale my musíme čekat ;-(
Odpovědět
my mame taky radovku a jsme spokojeni...ale fakt je dulezite jake budete mit sousedy..nasi jsiu v pohode a rozumime si s nima,cest vynimkam :) ale radsi by chtela solo domecek :-N
Odpovědět
zuzulik: buď ráda aspoň za tu řadovku, pořád lepší než v bytě, co já bych za ten domeček dala ;-) :-D :-D :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?