Baterie a sanita

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahoj, zítra jedeme vybrat finální koupelny - baterie, sanitu i obklad.. Jedeme do Mara, kde mají různý sortiment od dodavatelů jako je (Jika,Ravak,SanSwiss,Kermi,Riho,Grohe,Kludi,Laufen atd..) Budeme vybírat: Velká koupelna - dvojumyvadlo, záchod s bidet sprškou, vanu, žebřík. Malá koupelna - walk - in sprchový kout, jedno větší umyvadlo, záchod s bidet sprškou, žebřík,a poté do technické místnosti - malé umyvadlo + záchod. Dáte mi sem nějaké tipy, na čem šetřit na čem třeba naopak ne? Jakou by jste zvolili vanu /plast,smaltovanou, keramiku/. Co vy by jste případně udělali jinak nebo naopak doporučili? Která značka se Vám osvědčila? Co by jste si třeba už nedali? Je to moje první vlastní bydlení, tak než mi tam začnou cpát, to nejdražší, chci jít s něčím v "rukávu". Děkuju ♥!!!!!!!!!!!
Odpovědět
@patkin Pokud se to pravidelně udržuje, neměl by být problém se žádným povrchem. Potom už jde jen o to, zda to vydrží, když se údržba zanedbá. Nebo pokud se používá příliš intenzivní čištění nebo nevhodné produkty, může to naopak poškodit.
Odpovědět
Zdravím, jakou máte zkušenost s konstrukcí Geberit? Jsou i nějaké jiné možnosti? Šel bych nejraději takovou tou zlatou střední cestou. Díky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od funibo:

Zdravím, jakou máte zkušenost s konstrukcí Geberi…
@funibo Sú aj iné možnosti, ale geberit to má všetko fakt vychytané a blbuvzdorné a má dobré návody.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od funibo:

Zdravím, jakou máte zkušenost s konstrukcí Geberi…
@funibo No podle mě je z hlediska bezproblémovosti fakt fajn. Zvládne to každý, co asi myslel i @roman_ tím slovem, že je to blbuvzdorné. 😅 Tam toho není moc co zkazit.
Odpovědět
@roman_ A není potom problém, když se náhodou něco pokazí při opravě?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od nuppo23:

@roman_ A není potom problém, když se náhodou něc…
@nuppo23 Akú konkrétnu konštrukciu od nich máte na mysli? Záchod? To, čo je v nádržke je všetko vymeniteľné cez tlačítko a mimo nádržku je iba prívod vody s jedným šroubením.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, u Geberitu je výhoda, že i když se něco časem pokazí, všechno důležité se dá vyndat a opravit přes servisní otvor pod tlačítkem. Nemusíš kvůli tomu bourat obklad nebo řešit nějaké velké zásahy. Je to vymyšlené tak, aby byl přístup jednoduchý a oprava zvládnutelná.
Odpovědět
Profilova fotka
@snippe Dá se to přes ten otvor jednoduše opravit? Jsou k tomu běžně dostupné i náhradní díly? Protože někdy je problém je sehnat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od tommy_hron2:

@snippe Dá se to přes ten otvor jednoduše opravit…
@tommy_hron2 Áno dá a áno sú. Všetky diely od geberitu dokáže objednať ktorýkoľvek obchod, čo ich výrobky predáva.
Odpovědět

@snippe Dá se to přes ten otvor jednoduše opravit…
@tommy_hron2 Přesně, tohle je podle mě velká výhoda, že se člověk nemusí bát, že když se za pár let něco pokazí, bude muset sekat obklady. 😁 Náhradní díly se fakt dají objednat skoro všude a navíc nejsou nijak extrémně drahé. Jasně, existují i levnější značky Alcaplast, Grohe… ale ta zlatá střední cesta, je podle mě právě Geberit – není to úplně low-cost, ale zase ani žádný luxus za nesmysl. Hlavně máš jistotu, že to vydrží a že se k tomu dostaneš i za 10 let. 🙏
Odpovědět
Tak dnes je to už úplně jinde než před lety. Dá se vybrat z různých cenových kategorií i systémů. A hlavně – dá se to koupit opravdu všude, takže s náhradními díly taky není problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím, dneska už je ten výběr fakt obrovský. My máme Geberit asi šest let a zatím naprostá spokojenost...tichý chod, žádné protékání, všechno drží, jak má. A když jsem potřeboval vyměnit těsnění, objednal jsem ho úplně bez problému na e-shopu. Za mě se prostě vyplatí investovat do značky, která má zázemí a díly i po letech. Ty levnější systémy sice lákají cenou, ale když se něco pokazí, bývá to často rovnou na vyhození. 😗
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@nuppo23 Akú konkrétnu konštrukciu od nich máte n…
@roman_ Ano, myslel jsem záchod. Zajímá mě, jestli je všechno potřebné dostupné a hlavně jestli se dají sehnat náhradní díly. Už jsem se totiž setkal s tím, že některé produkty měly nestandardní rozměry a daly se koupit jen u daného výrobce.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od nuppo23:

@roman_ Ano, myslel jsem záchod. Zajímá mě, jestl…
@nuppo23 Tak samozrejme, že nebudú fungovať diely od iného výrobcu, to tak nemá asi nikto. Ale u geberitu nie je problém diely objednať.
Odpovědět
Přesně tak. Ono je to dneska se spoustou věcí podobné, člověk si koupí něco levnějšího, ale jakmile se něco pokazí, začne s tím být víc a víc starostí. Já jsem třeba takhle dopadl s baterií do koupelny. Na začátku super, vypadala hezky, ale po dvou letech začala kapat a náhradní kartuše? Nikde. Nakonec jsem ji musel měnit celou. Od té doby si radši trochu připlatím, hlavně když vím, že to má servis a díly i za pár let. Ono se to u těch věcí, co používáš denně, fakt vrátí.
Odpovědět
Profilova fotka
@patkin Tak to je super, že už to není tak komplikované jako dřív. Protože co vím, ty první verze byly dost složité na opravy.
Odpovědět
Článek se načítá

@patkin Tak to je super, že už to není tak kompli…
@tommy_hron2 Jo, ty starší systémy byly dost nepřístupné a člověk se k ničemu pořádně nedostal, pokud neměl speciální klíč nebo trpělivost za tři 😁 Teď je to úplně jinde, všechno víc modulární, jednodušší přístup přes ovládací tlačítko a hlavně spousta videonávodů přímo od Geberitu. Já jsem třeba měnil plovák za pět minut bez vypínání vody v baráku. 💪
Odpovědět
@patkin Ano, to byly ještě ty staré první sanity. Výrobci asi rychle zjistili, že takhle to dál nepůjde, prodeje moc nestoupnou😃
Odpovědět
Chci poděkovat za tip, dost mi to usnadnilo život, protože jsem předtím neměl zkušenosti s e-shopy se sanitou, ale tohle vyšlo super, takže díky. Kupoval jsem záchod. A můžu říct, že to nebyl poslední nákup. 👍️
Odpovědět
@marekfen Kterou sanitu konkrétně jste koupili? Nebyla by fotka po montáži?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od marekfen:

Chci poděkovat za tip, dost mi to usnadnilo život…
@marekfen Klidně pošli i do zprávy, jak to pak vypadá hotové. V jaké fázi se momentálně nacházíte? Už jen ladíte detaily, nebo ještě něco řešíte?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od patkin:

@tommy_hron2 Jo, ty starší systémy byly dost nepř…
@patkin Tak by to mělo být se vším – aby si člověk dokázal rychle poradit a opravit věci. Aspoň nějaký základ. Protože kdybychom na všechno museli volat odborníky, tak bychom se nedoplatili 😉
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od marekfen:

Chci poděkovat za tip, dost mi to usnadnilo život…
@marekfen A prosím tě, jaké je to wc? Závěsné nebo stojící?
Odpovědět
@marekfen Co jsi to objednal? Tedy které konkrétně, prosím tě? Z té fotky to moc nedokážu určit.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od stendo:

@marekfen Co jsi to objednal? Tedy které konkrétn…
@stendo @patkin Objednával jsem Kielle Oudee a je to závěsné wc. Radili mi tuhle značku, tak jsem se nechtěl pouštět do něčeho neznámého :-)
Odpovědět
@marekfen Předpokládám, že už jsi ho i namontoval. Jak jsi s ním spokojený? Protože o téhle značce jsem slyšel všelijaké věci. A když je to závěsné, nemáš takový ten pocit, že se to utrhne?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od stendo:

@marekfen Předpokládám, že už jsi ho i namontoval…
@stendo Neboj, závěsné WC se fakt jen tak neutrhe...Když je rám správně ukotvený, unese klidně i půl tuny. To, že to visí ve vzduchu, působí křehce jen opticky. 😁 Kielle je navíc docela solidní značka, dělá věci ve spolupráci s Hansgrohe, takže kvalita bývá v pohodě a taky uvažuju, že do ní půjdu. Spíš záleží na montáži než na samotné míse. 🙃
Odpovědět
Profilova fotka
@stendo Přesně ten pocit jsem měl i já, když jsem byl na návštěvě u známých. To by byla pěkná ostuda, kdybych jim to tam celé utrhl 😀
Odpovědět

@stendo Přesně ten pocit jsem měl i já, když jsem…
@tommy_hron2 A to vy máte doma stojíci wc? Závěsné je podle mě dnes už běžná věc.
Odpovědět
@patkin Proč by mělo být závěsné WC nějaká běžná věc? Vždyť se pořád normálně prodávají různé modely stojících toalet. I když jsem na návštěvách, běžně se setkávám s tím, že mají stojící WC. Já sám teď uvažuju o změně, ale myslím si, že je to jen o tom, co kdo preferuje – ne o tom, co je extrémně zastaralé nebo naopak super moderní…
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?