Černé porcelánové dvojumývadlo ano -ne

Rekostruujem sociálko v RD a uvažujem o černém vestavném porcelánovém dvojumývadle se skřínkou pod,místodosavadního bílého, jednak změna po x desítkách let furt jen s bílým,a vzhl.k použitým obkladům bude ta černá také čučavější a ne tak fádní jako umývadlo bílé. Napadají vás nějaké negativa k této černé barvě umývadla nebo nějaké špatné zkušenosti při používání? Já tedy přidám špatnou zkušenost s bílám dvojúmývadlem z litého mramoru - měli jsme ho v koupelně několik let,převážně jsme v domácnosti jen 2 dospělí,kteří se k zařízení chovají s respektem a opatrně,záměrně neničíme věci,ale umývadlo z tohoto materiálu nás hodně po kvalitativní stránce zklamalo - na vnitřní jedné hraně umývadla se začaly tvořit takové nevzhledné jakoby oděrky,jak by někdo do toho záměrně něčím bouchal. Tak po této zkušenosti už jedině porcelánové a u stěny výhradně s rantlíkem vzadu - nedělá se pak černá špína či plísen u stěny v místě spojů se silikonem.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od catle:

Rekostruujem sociálko v RD a uvažujem o černém ve…
@catle Vodný kameň. Ak máte tvrdú vodu, čistenie bude očistec.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@catle Vodný kameň. Ak máte tvrdú vodu, čistenie …
@roman_ mame mekkou vodu
Odpovědět
Profilova fotka
Než litý mramor, tak za mě keramika. U mramoru se mi vyskytly v minulosti dokonce trhliny . Jinak ta černá barva je aktuálně trendy, osobně jsem ale zastáncem klasiky, tedy bílé. To stejné s klozety....
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Než litý mramor, tak za mě keramika. U mramoru se…
@pyramis ano, klozety už jsou i zlaté,nejen černé :). Záchod budeme mít už se zabudovanýma tryskama Laufen, ale ten bude bílý, tady jsme si barvu vybírat ani nemohli.
Odpovědět

@catle pokud budete mít bílou toaletu, tak bych zvolil i bílé umyvadlo. A je pravda, že černé umyvadlo budete muset pořád čistit, na něm je hrozně vidět vodní kámen.
Odpovědět

@catle černé porcelánové umyvadlo je obecně velmi dobrá volba. Jedinou nevýhodou černé barvy je, že jsou na ní více vidět kapky vody, vodní kámen a mýdlové usazeniny, takže vyžaduje o něco častější utírání. Ale když píšeš, že máte měkkou vodu, tak to snad nebude až tak zlé.
Odpovědět

@catle pořiďte si co chcete, když bude blbá zkušenost, tak to vyměníte. Asi vám jde o design a ne o praktičnost či cenu, jinak by jste si dali bílé ;). To je podobný, jako ty dotazy tady černé či zlaté baterie. 90% z nich se vám začne barva sloupávat, když použijete CIF či jiny čistící prostředek. Takže se vám to líbí = vemte. Já vzala do kuchyně tmavé desky z umělého kamene a už bych je po 2 letech měnila :D a žádná speciální diskuze by mi tady asi nepomohla.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od artep1987:

@catle pořiďte si co chcete, když bude blbá zkuše…
@artep1987 Já třebas CIF nikdy doma neměla; jelikož máme měkkou vodu stačí mi vždy ojet baterie jen namočenou a vyždímanou švédskou utěrkou, žádná chemie netřeba. A na umývadla a sprcháč mi vždy stačí hadr a pur a leskne se to jak psí kulky. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?