Čtvrtkruhový sprchový kout bez vaničky - dá se to?

Ahojte, mam taky dotaz, da sa spravit bez vanicky, teda priamo na dlazbu, aj stvrtkruhovy sprchovy kout? A ak ano, ako sa vyspaduje podlaha? Nas stavebnik tvrdi, ze to nikdy nevidel a nevie ako sa to da spravit, nevie, ako technicky vyriesit spadovanie podlahy pre stvrtkruhovy sprchovy kut. Problem vidi v tom, ze pri spadovani jednym smerom vznikne v druhom smere schod, ktory sa podla neho zalozi v hranatom sprchaci listou, avsak v kruhovom rieseni by to takto neslo. V navodoch na internete som vsade nasla len priklady spadovania pre hranate sprchove kouty. Viete prosim poradit alebo nasmerovat, kde najst riesenie? Pripadne ak mate fotografie svojho stvrtkruhoveho sprchove koutu bez vanicky, tak by nam mohol pomoct detail na listu spodnej casti, ci je tam niekde schod, alebo ako je to vyspadovane. Nechce sa mi verit, ze neexistuje nejake zauzivane riesenie, ved aj na eshopoch vidim spoustu ctvrtkruhovych sprchacov bez vaniciek. Dakujem!
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kuthululu:

Ahojte, mam taky dotaz, da sa spravit bez vanicky…
@kuthululu a proč neuděláte čtvercový? vstup v rohu (posuvná dvířka na 2 části, půlka do každé zástěny)? Problém vyřešen a navíc získáte větší prostor ve sprcháči ...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od xkarlos:

@kuthululu a proč neuděláte čtvercový? vstup v ro…
@xkarlos Pretoze mame malicky priestor v kupelni, za sprchacom je este kut s polickami, kde by sa pomedzi zachod a sprchac, ak by nebol roh zaobleny, takmer nedalo prejst. Takze spet k otazke, viete, ci a ako sa to da technicky spravit s stvrtkruhovym sprchacom bez vanicky? :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kuthululu:

@xkarlos Pretoze mame malicky priestor v kupelni,…
@kuthululu asi takhle, udělat jde všechno, jen se musí chtít ... podstaný je, jak bude řešen kryt sprcháče (jeho otvírání, konvení, způsob utěsnění u podlahy) a k němu pak udělat podlahu se spádem už určitě vymyslíte ... bude to pracnější, než normální řešení, ale udělat se to určitě dá
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kuthululu:

Ahojte, mam taky dotaz, da sa spravit bez vanicky…
@kuthululu Vyspádovat to z velkých dlaždic bude pěkná pakárna. Dělají se nízké vaničky z litého mramoru nebo třeba skládací dveře, které zavřete po sprchování do sprcháče a nepřekáží. Tak to máme my, v malé spodní koupelně.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kuthululu:

Ahojte, mam taky dotaz, da sa spravit bez vanicky…
@kuthululu
Odpovědět
No kedysi bol odtok v sprcháči uprostred. Ale spádovanie sme si urobili pre istotu sami - betón a až potom majster dával kachličky.Lebo spádovanie len tam fungovalo, kde sme si robili sami :) . Majstri na to nemajú nervy a neobetujú toľko času.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?