Malá vana se sedátkem: Renovace koupelny - tipy a zkušenosti

Po 20 letech budem renovovat naši menší koupelnu v RD - uvažujem ,že by se nám v domě hodilo i 2.wc,které by muselo přijít jedině do této koupelny,takže bychom si pořídili místo souč.vany 160 cm jen malou vanu se sedátkem: https://www.baumax.cz/vrobek/vana-ari... souč.vanu už na koupele ani nevyužíváme, nechce se nám,a tak nám tam zabírá zbytečně moc místa. V koupelně je ještě i sprchový kout,ten chceme změnit na walk in. Vanu ale jako takovou určitě chci - myju si nad ní vlasy,ke stříhání nehtů na nohách a další pedikuře - na tohle všechno je tahle možnost v koupelně super, vanu se sedátkem by šlo třebas využít i k perličkové koupeli nohou či k nějaké sedací koupeli při zdrav.problémech... Tak se vás chci zeptat, zda-li s takovou či podobnou vanou máte zkušenosti a jaké, nebo vaši známí, prarodiče, a tak.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdybych já měl rekonstruovat, asi bych šel taky touto cestou — malá vana + walk-in sprcha. Zvažuju, že vana by byla ideálně tak, aby se dala udělat jako sedací část plus možnost ponořit nohy, nebudu se koupat celý čas, ale mít možnost, když budu chtít. A určitě bych dal důraz na protiskluz, na snadné čištění a pevné uchycení sedátka.
Odpovědět
Jo ma to babicka, znovu by si ji nedala. I tak zabira zbytecne moc mista a nevyuziva ji tak, jak planovala. Ja osobne si myju hlavu v predklonu i v tom sprchaci. Strihani nehtu nad vanou nedelame, ale asi se na to ve vetsi sprse hodi sedatko/lavice.
Odpovědět
Tohle je vana, která podle mě nemá absolutně žádné užitečné využití. Všechno, co jsi vyjmenovala, se dá dělat i ve sprchovém koutu. Spíš bych tedy řešil nějaké sedátko do toho walk-inu, než takovou věc kupoval do koupelny.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bayt:

Jo ma to babicka, znovu by si ji nedala. I tak za…
@bayt muzu vedet proc tu malou vanu nevyuziva tak, jak planovala? Asi si slibovala od ni uplne neco jineho? Na chate si tedy musim mit vlasy ve sprchaci,coz znamena stat pred sprchacem v jeste hlubsim predklonu nez u vany, ale nejsem z toho vubec nadsena,pac voda strika z otevr.sprchace kolem dokola po podlaze, vlasy pak musim sbirat po celem sprchaci... no a nehty na noze se strihaji bezva,kdyz muzu mit tu nohu ponekzd vyse a nehty pote lehce z vany posbiram.
Odpovědět
Rozhodně bez sedátka, je to zbytečnost.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od catle:

@bayt muzu vedet proc tu malou vanu nevyuziva ta…
@catle To jste mi s tou vanou vnukla nápad. Doma máme vanu a v domečku který se staví, máme v plánu sprcháč. Ale vlasy se mi lépe myjí nad vanou - to každopádně. Ještě jsem teď našla tuto se sedátkem, taky se mi líbí. https://www.siko.cz/obdelnikova-vana-...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od johnykatka:

@catle To jste mi s tou vanou vnukla nápad. Doma…
@johnykatka Dajte normálnu vaňu a na ňu si kúpte sedátko, keďužto musí byť. Mala to tak babička v byte, lebo tam nebola sprcha. Lepší by bol ale walk in sprcháč s výklopným sedátkom na stene.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@johnykatka Dajte normálnu vaňu a na ňu si kúpte …
@roman_ walk in sprchac ano,ale alespon ta mala vana - na myti vlasu, nohy se o ni daji oprit pri strihani nehtu,kolikrat se pres vanu hodi vysvlecene obleceni docasne...jen se sprchacem clovek vydrzi pres dovcu,ale nemit ji uz jen kvuli zminenemu pohodli doma,to nee. To uz radsi tedy ne walk in,ale klas sprchac 90.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?