Candy nebo Beko

Dobrý den, můžete mi napsat zkušenosti s těmito dvěma značkami?? Máme nabídku na vybavení kuchyně komplet Beko nebo Candy. Chci komplet od jedné firmy. Na internetu mi podle recenzí přijde lepší Beko ale kdo ví kdo to píše. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
V tomto vám úplně neporadím ale když jsem před dvěma lety vybíral komplet kuchyň tak americké lednice Beko byly nejhlučnější snad ze všech výrobců,truhlář nám je stále cpal ale odolal jsem.Pro mě hlučnost byla jedna z nejdůležitějších parametrů.
Odpovědět
Za me ani jedna ze jmenovanych znacek. Ani nizka cena by me nezlomila.
Odpovědět
Nejsem tak bohatej, abych si mohl kupovat levne věci. Takže klasiku a ověřenou značku. U nás tedy miele.
Odpovědět
Za mě Beko. Bral jsem komplet kuchyňské spotřebiče krom lednice a naprostá spokojenost. Jak funkčností tak designem. Za tu cenu (pro ty, kdo nevyžadují předražené značky, které splní tu samou službu), je to dobrá volba ;)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme momentálně v pronajatém bytě spotřebiče Beko a jsem s nimi spokojená. Můj brácha si vybavil kuchyni před několika lety spotřebiči Candy a brzy po záruce všechny postupně odešly. Ale každá značka má podle mě lepší i horší produkty, nelze koukat jen na značku a cenu.
Odpovědět
Beko , to je takový lepší základ. Candy bych si nekoupil už jen kvůli jménu, to je to samý jako tv Changchong :-D u tchýně jsme měli pračku candy a katastrofa . Beko máme myčku, troubu a mikrovlnou troubu a za ty peníze su nastezujeme. Kupodivu ta myčka i meje nádobí:-) .. varnou desku máme bosch, brali jsme šířku 80. Ta stála jako trouba a mycka dohromady :-)
Odpovědět
Mame Beko mycku, pracku i malou lednici. Vse bez jedine vady slouzi uz pres 4 roky, takze muzu doporucit. Brali jsme pokazde ten zakladni model, nepotrebujeme to chytre navic.
Odpovědět
beko susicka pracka, zatim vyborne, cca pul roku
Odpovědět
@luna280 Beko ani Candy. bych nebral. Bosch, Siemens, AEG, Elektrolux...ale každý výrobce má top a zároveň low end výrobky...
Odpovědět
Poté, co jsem viděla, jak známým dýmí a smrdí nová trouba Beko, bych ji nechtěla ani zadarmo. A ani prádlo vyprané v pračce Beko nebylo úplně vyprané. V rodině máme spotřebiče Bosch či Siemens a jsme maximálně spokojeni.
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc přesně :-)
Odpovědět
@nikra_ a tu troubu si ,,vypálili,,? Máme pračku Beko už asi 6 let, peru skoro každý den (látkové plenky) a nebyla jediná závada. Tuhle značku doporučoval i známý opravář a prodejce praček.
Odpovědět
Článek se načítá
Otázka zněla jasně, moc nechápu ty co evidentně neumí číst. Každopádně když už tak bych vybrala Beko. Máme soustu let v nájemním bytě lednici, myčku a nikdy nebyl problém. V domě máme myčku a myje lepe než sousedky myčka jednou tak drahá.
Odpovědět
My máme pračku Miele 17 rokem....bez poruchy. Když to porovnám s těmi novými, levnými, tak je rozdíl v hlučnosti/spotřebě/hmotnosti. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že rozdíl není jen ve značce. Ale chápu, že v této fázi stavby/zabydlování už opravdu prachy nejsou a prát se musí. A 10 nebo 40tis. je pro někoho jasný argument :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc a chcete říct, že i po těch 17. letech se vyrovná novým pračkám jak z pohledu spotřeby, hlučnosti tak i množstvím a kvalitou pracích režimu? Na jednu stránku chápu výhody v kvalitě této značky, ale vývoj jde pořád ku předu. Tak si říkám, jestli není ve výsledku lepší si co 6 let koupit pračku za 13tis, než koupit jednu pračku za 40tis a doufat že opravdu vydrží 17let. Já vím, je to dost konzumní přístup, ale co dneska není.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme komplet Beko všechno, něco přes 2 roky a bez komplikací.
Odpovědět
@jakuda Tak hlučnost je rozhodně nižší než mají nový levný pračky dnes. Jistě, o nějaké spotřebě a programech nemůže být řeč. Pračka nemá sice AAAA+++++ ale je mi jasné, že spotřeba vody a energie bude podobná jako mají nový pračky se zelenou nálepkou. Nechci podporovat konzumní život s "levnými" věcmi, které budu častěji měnit. Nechci vozit na skládku elektroniku co po dvou letech nefunguje, protože jí tak výrobce navrhl. Nechci hromadit lidskej odpad, protože je tak nastavená ekonomika. Bohužel to pár lidí nezmění, kola ekonomiky jedou....
Odpovědět
@luj89 Ano, troubu si "vypálili". Dávat jídlo do trouby, ze které se uvoňuje takový smrad a dým - no, ani zadarmo.
Odpovědět
@panlorenc no 17 let stará pračka asi nebude mít spotřebu stejnou jako ty nové se zelenou nálepkou. Rodiče přítelkyně mají rovněž miele pračku a myčku a my máme rok pračku od samsungu a myčku od siemensu. Spotřebu máme stejnou nebo lepší lepší jak el. tak vody u obou spotřebičů. Naše spotřebiče byly levnější (i když ne o polovinu jak je to u značek candy atd) a jsme velmi spokojení - i když je pravda, že třeba myčka podle mě lépe umyje (nebo spíše vysuší halvně třeba plasty) ta jejich Miele než ta naše - i když i to je všechno i otázkou druhu a správného množství použitého čistícího prostředku a soli). Ale kdo neměl možnost porovnat tak neví. @nikra_ s tímto mám osobní zkušenost, jen se jednalo o troubu candy. a ten zápach přetrvával snad po celou dobu používání této trouby a žádné vypalování nebo vymytí čímkoliv nepomáhalo.. ale už je to pár let zpátky, tak se možná polepšili - tak jak tak bych si od nich již nic nebral.
Odpovědět
Profilova fotka
Musím říct ze jsme měli pracku a myčku candy. Myčka vydržela cca 9 let provozu pouze jsem si sám vyměnil rozběhovy kondenzátor a fungovala dal, prodal jsem z důvodu ze měla prorezly obal a chtěli jsme novou, což jsem udělal chybu a koupil hotpoint ariston a už nikdy lehla hned po zaruce. A pracka tu jsme měli také stejnou dobu tam pouze začal zlobit otočný ovladač tím ze preskakovala teplota jinak také fungovala bez problému. Takže za mě candy ano ale nemohu posoudit z dnešnímy spotřebiči přeci jenom před 9lety to tak nešidili jako dnes. Spis je dobré si připlatit záruku.
Odpovědět
@doog 17 let stará pračka je z roku 2002, tudíž žádný pravěk na valše... A vy jste NĚJAK měřil spotřebu jenom pračky, že tvrdíte, že máte nižší?? Hele...asi takto...množství energie na ohřev určitého množství vody na určitou teplotu (třeba 60st) pro praní určitého množství prádla (třeba 12kg) a množství energie na točení bubnu o té jisté hmotnosti bude VŽDY podobné bez ohledu nato, kolik má pračka zelených EKO nálepek. Už chápeme, nebo ještě ne? Nu a samozřejmě se nebavíme o volbě nějakého šetřícího programu, který jen nastaví menší množství vody/nižší teploty a otáčky.
Odpovědět
@panlorenc já neříkám, že je to valcha, jen že tehdy nebyly takové technologie jako dnes a proto zcela rozumím i názoru, že je lepší třeba každých 10 let obměnit za poloviční cenu než držet něco 20 let - byť je to konzumní smýšlení. A to ať už z důvodu nižší spotřeby nebo funkčních programů, které se prostě vyvíjejí pořád kupředu - ať už parní programy, zapojení do chytré domácnosti atd. A že bude spotřeba vždy stejná, to je prostě blbost. Pokud máte tvrdě nastavený cyklus nebo cyklus, který se adaptuje na váhu prádla, tak prostě šetříte i energii, protože s 3/4 náplní pračky neperete celý cyklus, což u starší pračky ano a je jedno, jestli tam máte jednu ponožku nebo plný buben. A pokud budete tvrdit, každou pračku dáváte přesně 12kg.. nevěřím tomu. To že samozřejmě jde použít i nových "eko programů" jste tu již zmínil. A pokud mi eko program opere stejně kvalitně jako normální za méně spotřebované energie, proč bych ho nepoužil? Jelikož máme doma tzv "chytrou domácnost" kde lze sledovat spotřebu spotřebičů (jak čidlo na průtokoměru tak čidlo na el), tak můžeme porovnat i naše náklady na jeden cyklus. Čili ano, my NĚJAK sledujeme spotřebu protože nás to zajímá.. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?