Cena lakované kuchyně s dřevěnou pracovní deskou a kvalitním kováním

Profilova fotka
Dostali jsme cenovou kalkulaci na tuto kuchyňskou linku, celková délka je asi 12 metrů, korpusy 18mm+ABS hrany, provedení dvířek - na míru, zaoblené hrany a rohy - lak z pěti stran, dřevěná masivní pracovní deska olejovaná, kvalitní kování (Hettich, Blum), část pracovní desky a skříněk je prohloubena na 70 cm, je tam poloostrůvek, pohledové části boků korpusů jsou také lakované, sokl dýhovaný, 2 soklové šuplíky atd. Není toho málo, co jsme si vymysleli. Nečekali jsme, že to bude levné, ale 450 tis. (bez spotřebičů, jen s dřezem, vestavěnými koši a osvětlením), to jsme nečekali. Jde o kalkulaci od truhláře. Metr vychází na 37 500 Kč. Je to podle Vás v tomto standardu adekvátní cena?
Odpovědět
@terite řekla bych že máme menší, cenová nabídka (právě teď) pro lak, bez desky a spotřebičů, drezu a baterie (jen hrubé naceneni). 360 tis., všechny spodní šuplíky výsuvné, horní otvírací. Celková cena by byla i se spotřebiči někde kolem 650 tis. Rozhodli jsme se pro lamino, bude to o 150 tis levnější. Ale ano,ceny jsou vysoko.
Odpovědět
Profilova fotka
@terite Tak pokud je to stříkaný lak, tak ta cena až tak mimo není. Máte tam masivní desku, dýhované sokly, vestavěné koše, větší hloubku, spoustu šuplíků - na tom všem by se dalo dost ušetřit, pokud byste na tom netrvali.... Navíc kuchyň 12 metrů je fakt velká. Manžel je truhlář, jsme z JMK, pokud byste chtěla novou cenovou nabídku, ozvěte se mi do zprávy 😉 Těžko říct takhle od oka, ale myslím, že by se s tou cenou dalo něco udělat.
Odpovědět
Profilova fotka
@artep1987 to nacenění máte i s tou skříní v jídelně nebo to už není součást?
Odpovědět
@terite Nádherná kuchyň, cena bohužel taky, jenom takový postřeh, dýhovaný sokl asi nebude praktický z hlediska vytírání.
Odpovědět
@terite 280 tis za tu část bez skříně v laku, ale bez pracovní desky a dřezu či košů na smetí a spotřebičů. Velikost na stěně 3850 a ostrůvek 1800. Takže velikostně o dost menší. Řekla bych, že vaše cena za lakovanou odpovídá (či je celkově ještě dost dobrá). My se rozhodli nakonec pro lamino, ale dražší desku a spotřebiče. Vždy je to o kompromisech. Taky jsme s tak vysokou cenou nepočítali (myslela jsem že 500 tis na vysněnou kuchyni bude stačit, teď bych se tomu zasmála).
Odpovědět
Profilova fotka
@daruna Ano, máte pravdu, mohlo by to dost trpět. Uvažujeme ještě nad kompaktní pracovní deskou, ze které by byl i sokl. Praktičnost by byla výrazně větší, cena by byla asi stejná jako u varianty s masivem a dýhou.
Odpovědět
Profilova fotka
@artep1987 Jakou desku jste zvolili?
Odpovědět
@terite původně jsem chtěla technistone (tedy úplně původně pravý kámen, ale ty ceny jsou úplně jinde teď), ale ten není tak odolný (a ve světlém provedení měl spoustu poznámek na co si dávat pozor a jak to čistit). Chtěla jsem něco velice odolného a hezkého, nakonec se nám na prodejně zalíbila dekton kelya pracovní deska (má být extra odolná).
Odpovědět
Profilova fotka
@artep1987 Taky bych do něčeho takového sla, ale budeme mit na podlaze dlažbu, tak to potrebuji oteplit drevodekorem.
Odpovědět
@terite masivní deska je na vše náchylná, je super ji mít a "krásní" s věkem, ale je potřeba se na to připravit, kolem dřezu bude jinak světlá (působením vody), tam kde se nejvíce připravuje jídlo může být více "obitá" (cokoli co spadne, může nechat důlek) a když vám na ni spadne kari může se i obarvit (něčím teplým ji zas "připálíte"). Zase se dá přebrousit a je jak nová. Ale je potřeba s tím počítat a být na to připraven, pro mě osobně to není (a hlídat členy rodiny nehodlám : D ). Technické kamenné desky mají rozličné dekory a dřevo na "oteplení interiéru" nemusí být jen na pracovní desce.
Odpovědět
@terite ještě bych dodala, že ta poloskrin na prvním obrázku vlevo, vedle těch vysokých (se suplikama) vypadá dost divně. Více by se vám tam hodila policová skříň třeba na knihy ci víno atd. Kamarádka to má např. takhle:
Odpovědět
Profilova fotka
@artep1987 Na této vizualizaci ta šuplíková skříňka opravdu vypadá trochu divně, ale tady na této už je to podle mě lepší - bude se nám tam takto hodit (šuplíky na milion drobností, které je vždy potřeba někde mít a taky třeba na nabíječky, baterky, gumičky apod.)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mám docela čerstvou zkušenost k olejované masivní kuchyňské desce. Mladí si ji pořídili a po několika měsících užívání jsme přišli na návštěvu a něco potřebovali udělat na kuchyňské desce. Jak to viděli, tak už křičeli - pozor na vodu, pozor na tuky, pozor na všechno a raději ruce pryč od naší krásné desky, uděláme to sami. Závěr - deska je ideální pro návštěvy, protože je tam nic nenecháte dělat a ani se k ní přiblížit. PS. mám dole všude šuplíky jako @artep1987 a nelituji.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim2015 Díky za postřehy. Včera jsme udělali zásadní rozhodnutí ohledně pracovní desky - bude ve dřevodekoru, ale nakonec z materiálu, kterému se říká "kompaktní deska", je to vysokotlaký laminát, někdy přirovnávaný k vrstvenému umakartu. Deska je tenčí, jen 12mm, ale velmi pevná a zcela nenasákavá. Uděláme i do roviny zapuštěnou varnou desku a dřez se spodní montáží, odkapovou plochu vedle dřezu vyfrézujeme. Inspiraci jsem našla v této diskuzi: https://www.modrastrecha.cz/forum/kuc... Co se týče šuplíků, dala jsem je všude, kam šly, z vizualizace to možná není až tak zřejmé, ale u spodních skříněk jsou klasika panty jen u rohových skříněk, jinak nikde. Vedle levé rohové skříňky jsou v plánu koše ve dvou patrech, ty horní budou hned u pracovní desky - bio odpad jen shrnu rukou přímo do koše.
Odpovědět
Profilova fotka
Sice nemám odpadkové koše na dvou patrech, ale po doporučení s elektrickým výsuvem. Je to taková návykovka, že v práci vždycky přitlačím nohou a čekám na vysunutí až do té doby, než si uvědomím, že to tam nejde. Jinak u kompaktní desky pozor na dekor na hranách (a nevím jak u vyfrézované části). Dnes bych možná také volil kompaktní místo dektonu. Zapuštění varné desky jsem z praktických důvodů zrušil a mám ji lehce vystouplou s dvěma hranami nahoře a dole, na boku nejsou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?