Odpověď na příspěvek od sara_brab:
Dobrý den, potřebovali bychom poradit ohledně roz… @sara_brab Celé je to dosť blbé, už preto, že je to obdĺžnik. Snažíte sa skombinovať všetko do jedného priestoru, lenže jednotlivé časti nejdú oddeliť a plnia úplne iné funkcie. To je ale bohužiaľ dnes v móde. Chcete relax zónu, jedáleň a kuchyňu s ostrovčekom v jednom, k tomu skoro celú presklenú stenu a krb. Na to je ten priestor malý.Odpověď na příspěvek od roman_:
@sara_brab Celé je to dosť blbé, už preto, že je … @roman_ Bohužel už máme hrubou stavbu. Ostrůvek tam sice je, ale nechceme ho. Naprosto si uvědomuji, že je to dost na prd. Můžeme změnit dispozice oken tím, že je zmenšíme, ale víc už s prostorem asi neuděláme. Jsem z toho fakt nešťastná, protože mě nenapadá žádné rozumné řešení.Odpověď na příspěvek od sara_brab:
@roman_ Bohužel už máme hrubou stavbu. Ostrůvek t… @sara_brab To už je trošku neskoro niečo radiť. Čo je ale na tomto ultimátne zle, je umiestnenie krbu. Pre väčšinu to bude nepríjemné, ak máte deti, tak to bude vyslovene nebezpečné. Obetujte telku a dajte ho tam.Odpověď na příspěvek od synura_p:
Nedávali jste sem náhodou už ten úplně stejný obr… @synura_p Koukám že ho založil partner a já o tom nevěděla:DOdpověď na příspěvek od lencus:
....ještě doplňuji, že na celkovou velikost domu … @lencus Už mají hrubou stavbu, tak navrhovat změny velikostí místností je trochu s křížkem po funuse. Ale jídelní stůl máme přesně 80×120 a přijde mi to v pohodě (jsme čtyřčlenná rodina). Tedy sedíme kolem něj tak, že z každé strany je jedna židle, ne že jsou po dvou na těch delších stranách (jako na obrázku), občas se to tak dá, když je třeba nějaká návštěva a je třeba se najíst najedou ve více lidech, ale na každodenní stravování bych to tak nechtěla.Odpověď na příspěvek od synura_p:
@lencus Už mají hrubou stavbu, tak navrhovat změn… @synura_p ...tak já vím, to byl jen takový postřeh. Myslím, že pokud už člověk staví dům, očekává od něj také trochu prostoru. Na druhou stranu chápu, že se šetří kde se dá.Odpověď na příspěvek od lencus:
@synura_p ...tak já vím, to byl jen takový postře… @lencus Dokážem pochopiť niekoho, komu stačí menší priestor (aj keď si tiež myslím, že tu v typovom projekte niekto zámerne kreslil tak, aby to celé vyzeralo veľké). Podlahovou plochou máme obývačku a kuchyňu prakticky rovnakú, akurát dlhšiu a užšiu a predelenú stenou. Kuchynskú linku máme iba 3 metre dlhú a je na nej aj drez aj varná doska a kávovar, ostrovček nemáme. A úplne nám to stačí. Keby nemáme poschodový dom, veľmi pravdepodobne by sme nemali ani dve kúpeľne ani záchody, veľkometrážne byty to tiež nemajú a normálne sa tak dá fungovať. Ľudia sú zmlsaní, ale hlavne, že sa sťažujeme, ako zle sa máme, že? Ja som vyrastal v 5 člennej rodine v trojizbovom byte veľkosti 65 m2 a v pohode, v generácii predtým bolo bežne aj 6 detí a spali po dvojiciach na jednej posteli pod jednou perinou. Takže keď občas vidím tie brutálne nafúknuté domy, hlavne aby každé decko malo svoju izbu 12+ m2, tak si hovorím, máme sa dobre ako nikdy.Odpověď na příspěvek od roman_:
@lencus Dokážem pochopiť niekoho, komu stačí menš… @roman_ Tak určitě souhlas. Tady mě akorát za tazatele mrzí, že jsou nadbytečné metry asi jinde, než by bylo potřeba.Odpověď na příspěvek od lencus:
Já tady už musím okomentovat jednu věc. Bohužel j… @lencus šířku domu jsme bohužel vetší udělat nemohli, protože jsme na svém pozemku museli zbudovat obratiště pro záchranné složky a dost nám to ubralo na celkové šířce (jsme na doraz od obou hranic, co to šlo). Mohli jsme ještě dům udělat delší, jenže pozemek je svažitý, takže už teď máme směrem od terasy převýšení kolem dvou metrů a čím by jsme šli dál, tím větší je svah. Měli jsme to tak asi udělat:( stůl máme doma momentálně 120x80 a když přijde návštěva vejdeme se i ve čtyřech celkem pohodlně (někdy i v šesti-jednorázově), ale určitě větší stůl je komfortnější. Posílám půdorys celého spodního patra (nemáme ještě příčky, jen ty nosné). Mrzí mě, že jsme to nekonzultovali ještě s někým dalším ve fázi projektu.Odpověď na příspěvek od synura_p:
@lencus Už mají hrubou stavbu, tak navrhovat změn… @synura_p zatím doma máme stůl 120x80, ale jsme jen dva (s dětmi to může být pak úplně jinak). Když někdo přijde na návštěvu vejdeme se i ve čtyřech a dokonce někdy i v šesti, ale to už není moc pohodlné). Oba spolu nejčastěji jíme v obýváku, což bych pak s dětmi nechtěla.Odpověď na příspěvek od maanna:
My to máme hodně podobné, akorát místnost máme de… @maanna děkuji za ten popis vaší kuchyně :) máme po stranách dvě pevná okna a uprostřed dveře na terasu, takže sice gauč zasahuje, ale do pevného okna. Řešili jsme i variantu přizdění, protože okna ještě nemáme objednaná.Odpověď na příspěvek od lencus:
@synura_p ...tak já vím, to byl jen takový postře… @lencus je to spíš o tom, že jsme neměli ani jeden představu jestli je to malé nebo dostačující. Na papíře to vypadalo akorát, ale v realitě už to působí jinak a až to bude zařízené zase to bude jiné.Odpověď na příspěvek od sara_brab:
@lencus je to spíš o tom, že jsme neměli ani jede… @sara_brab Zariadené to bude pôsobiť väčšie ako holostavba.Odpověď na příspěvek od roman_:
@sara_brab Zariadené to bude pôsobiť väčšie ako h… @roman_ doufám, že to tak je.