Dispozice kuchyně a obývaku

Zdravim! Už jsem byl v několika kuchynských studiích a nemohu se rozhodnout pro dispozice kuchyně a na ní navazující obývák. Vždy jsme doteď žili v malých garsonkách a nemáme zkušenosti s dobře naplánovaným bytem a moc bych potřeboval poradit. Má zkušenost je bohužel taková, že ve většině studií kdě jsem byl bezmyšlenkovitě udělají návrh, a když se ptáte zda by to nebylo lepší tak či onak, tak Vám klidně odpoví, že asi bylo a když je takových bodu několik, tak mám dojem, že nad tím návrhem nikdo nepřemýšlel a kdybych se nezeptal, tak naplánují kuchyň s očividnými nedostatky. Očekávání od kuchyně a příp. postřehy -žena by ráda čistě bílou v laku, mě se líbi i černo-bilá popř. šedo-bílá (vizualizace z kuch. studia v příloze počítá s bílo-břidlicovou barevnou kombinací i přesto, že je tam černá) -dostatek prostoru pro časté vaření, často vaříme ve dvou -myčka nádobí -stačí menší 45-50cm dřez -trouba v úrovni pracovní desky, mikrovlnka netřeba -lednice může být jak volněstojící, tak vestavěná - rád bych americkou, ale spíš si myslim, že lépe bude vypadat vestavěná a nejšpíš se ani moc nevejde americká -horní skřínky nemusí být po celé délce kuchyně, asi budou stačit jak jsou na vizualizaci -dveře do kuchyně/obývaků jsou posuvné doprava viz půdorys, takže možná bude problém s kotvením vestavěné lednice, pokud se pro ní rozhodneme hned vpravo od dveří (někde tvrdí, že s kotvením poradí, někde, že to v žádném případě možné není - zvažovali jsme umělý technistone, ale nakonec se víc příkláníme ke kvalitní laminu se strukturou Obývak -pohovka pro 3 s lenoškou asi bude maximum co se vejde a větší asi ani nebude potřeba -počítám s 75" TV Největší problém při plánování nám děla umístění jidelního stolů, jsme naprosto bezradní.. a pak také tvar - žena by chtěla kulatý, mě je to jedno - především aby to jako celek vypadalo dobře V přílohách - půdorys - návrh z jednoho studia (připomínám, že návrh počítá s bílou-břidlicovou barevnou kombinací) - dále pár návrhu co mě napadlo - vzorek dřevené podlahy, na živo je trošku teplejší Předem všem děkuji za názor, poznatky a rady.
Odpovědět
Zapomněl jsem na půdorys
Odpovědět
Profilova fotka
jsem rychlejsi :-) videla bych to takhle :-)
Odpovědět
V zásadě se mi moc líbí návrh Verunky, je moc šikovná! Akorát bych nedávala ta dvě křesílka, asi bych nechala rohovou pohovku a tím by to haslo. A také bych se vyhnula té přiznané digestoři a otevřeným policím v kuchyni.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt ta obyvakova cast je pouze orientacni :-) @atta777 ma napsano sedacku L ale ja jsem na to zapomnela :-)
Odpovědět
Díky verunko, máš zprávu. Jěště doplnim, co si myslíte o hlubší pracovní desce - 70cm? Digestoř nebude mít odvod, takže jen bude "čistit vzduch". Jakou barvu desky a stěny vybrat vzhledem k podlaze a bílé kuchyni? Chápu, že asi bude víc možností, ale co ta břidlicová - tmavší šedá, ale k černé to má daleko. Pak ta další pracovní deska - poloostrov 😄 asi bude vhodnější udělat šuplíky, jen z jedné strany, ne? Jinak k ním kvůli jídelnímu stolu nebude pohodlný přístup. Co se týče kvality, jak si stojí např. Gorejne proti Hanákovi popř. Noblessa (měla by to být premiovejší značka Nobilisu)?
Odpovědět
Profilova fotka
@atta777 taky jsem napsala zprávu 😊 ještě jsem zapomněla ty skříňky směrem do obýváku (ostruvek) není počítáno ze se do nich poleze každý den spis třeba na dekoraci nebo věci co se vyndavaji jednou za rok
Odpovědět
Profilova fotka
@atta777 proč chceš hlubší desku skříňky se stejně hlubší většinou standardně nedělají 😊😉
Odpovědět
@verunky Vic se toho vejde na pracovní desku a kde jsem byl, tak ta možnost u nich byla, skříňky samozřejmě hlubší nebudou. Proste mi to přišlo víc komfortní. A asi se mi víc líbí vestavěné digestoř, je to čistší. U čeho si nejsem vůbec jist, jsou horní skříňky. Víc úložného prostoru získám, když budou po cele delci jedné stěny, ale přijde mi, ze to lépe vypadá když jsou tak nějak uprostřed jako na mnou postnute vizualizaci.
Odpovědět
@verunky nadherne 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
hloubka pracovni desky 700mm
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?