Filtr na vodu

Zdravím všechny, zajímalo by mě, jestli jste doma řešili filtraci vody, ať už kvůli chuti, tvrdosti nebo třeba kvůli dětem. Zvažujeme nějaký systém, buď pod dřez, nebo celkový filtr na celý dům, ale vůbec se v tom neorientuju. Máte s tím někdo zkušenosti?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od verkaherka001:

Zdravím všechny, zajímalo by mě, jestli jste doma…
@verkaherka001 máme v kuchyni baterií od Grohe, která má samostatný kohoutek na filtrovanou vodu ... filtr měním jednou za rok ... vodu používáme na vaření, pití, do kávovaru a rychlovarné konvice... a spokojenost, třeba kávovar ""si řekl" o vyčištění po třech letech ...
Odpovědět

@verkaherka001 A ktorý parameter vody chcete upravovať a z akej hodnoty na akú?
Odpovědět

@verkaherka001 Doma jsme ro řešili hlavně kvůli chuti a vodnímu kameni. Nakonec jsme šli do filtru pod dřez, protože je levnější a stačí na pití a vaření. Na celý barák je to dražší sranda, ale fajn, když máš fakt tvrdou vodu nebo vlastní studnu. Záleží, co chceš řešit.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od noso51:

@verkaherka001 Doma jsme ro řešili hlavně kvůli c…
@noso51 My to taky zvažovali, jestli změkčovač na celý dům nebo jen něco menšího pod dřez. Nakonec rozhodlo, že nám šlo hlavně o chuť vody na pití a kafe... Tvrdší voda sice dělá šmouhy na bateriích, ale to se dá. Kdybychom měli vlastní studnu, asi bychom do většího systému šli rovnou.
Odpovědět

@verkaherka001 Zdravím, v RD máme resideo Primus, super věc.
Odpovědět

@verkaherka001 Ahoj, my jsme tohle řešili nedávno a nakonec jsme šli do PCW filtru. Pořizovačka teda vyšla trochu dráž, ale v delším horizontu se to fakt vyplatí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od martajane:

@verkaherka001 Ahoj, my jsme tohle řešili nedávno…
@martajane Ten PCW filter je teda slušná ezoterika. Samé kecy a oblbovačky, ale že by dali k dispozícii aj nejaké technické data a certifikácie, to som nenašiel. A cena 75 tis každé dva roky je masaker. Resp. píšu, že sa to dá regenerovať, ale už nepíšu ako a koľko to stojí. Cena vody z vodovodu je okolo 0,1 Kč/l, cena filtrácie 0,5 Kč/l. A odstraňuje to veci, ktoré v tej vode ani neboli. Neexistuje univerzálne riešenie na čistenie vody.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od martajane:

@verkaherka001 Ahoj, my jsme tohle řešili nedávno…
@martajane Okdud jste ten PCW kupovali? Já jsem o tom četla docela pozitivní recenze.
Odpovědět

@martajane Okdud jste ten PCW kupovali? Já jsem o…
@verkaherka001 Kupovali jsme ho z flowlifevoda.cz, konkrétně tenhle typ UT-0.5. Musím říct, že zatím fakt spokojenost, ednoduchá montáž, žádná složitost kolem, a chuť vody je hned lepší. Nejde o žádný přehnaný systém, ale na běžné použití úplně ideální. Za mě rozhodně doporučuju.
Odpovědět
Máme v kuchyni filtr od BWT, pijeme jen kohoutkovou vodu. Super.
Odpovědět
Filtrujeme vodu pro celý dům. Máme vrtanou studnu a řešíme primárně obsah železa. Měkčí voda je přidanou hodnotou. Nezanáší se kohoutky, nejsou skvrny na skle ve sprše, vana/umyvadla/sprchový kout/dřez - žádný rezavý povlak. Na praní není potřeba změkčovadlo. Máme cca 1 1/2 roku a spokojenost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?