Jaký doporučujete kávovar, jaký koupit

Profilova fotka
Prosím o radu jaký kávovar pořídit, bohužel se v tom jako "nekafař" moc nevyznám, jde mi o vaření kávy spíš pro návštěvy, takže nebude denně používaný a proto nemusí být moc drahý - cenově tak do 5-7000. Chtěla bych aby to umělo udělat víc druhů kávy a nemuselo se speciálně někde dojíždět pro nějaké náplně apod. Zatím to řešíme spíš rychlovarnou konvicí a běžným zalétím v hrnku a vím že hromada lidí už to takto nepije. Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
https://applejam.store/produkt/delong...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alinka1234:

Prosím o radu jaký kávovar pořídit, bohužel se v …
@alinka1234 je otazka kolik kav za tyden cca pripravite. Jestli to mate jednou zacas a kavu jinak nepijete tak bych zvazil nejaky kapslovy kavovar... jejich cena je "dotovana" naslednou cenou kapsle. Spatnou kavu to nedela, kapsle vydrzi dlouho a dneska je maji skoro v kazde samozce. Navic u nespresso typu(mozna i jinych) muzete koupit znovu naplnitelnou kapsly a do ni pripadne davat libovolnou mletou kavu. Chce si to spocitat, jestli se Vam to vyplati nebo radeji koupit klasicky kavovar...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od raziel628:

@alinka1234 je otazka kolik kav za tyden cca prip…
@raziel628 paní se ptá na kávovar a vy ji radíte hnusný kapsle, prosím radši neradit...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petr13:

@raziel628 paní se ptá na kávovar a vy ji radíte …
@petr13 Ono kapslový pro dané použití nemusí být špatná volba. Lepší než vařit kafe z měsíc načlého pytlíku Jacobse. V práci mám základní Nivonu 520 a kafe je z ní dobrý. K rodičům jsme nadělili Nivonu 525. Výhodou je, že na mléko má hadičku, která jde strčit do krabice s mlékem a je jednodušší čištění než u extra nádobky. Ono čištění Nivony je vůbec její předností, když to srovnám s předchozím Saecem, co bylo v práci. Doma bych automat nevyužil tak, tam jsem šel cestou extra mlýnku a french press z ikei (kafe fajn, ale odchází často sítko), pak jsem vykoušel mocca konvičku a skončil jsem u pákového kávovaru taky z lidlu. Jedu jen normální presso. Období sladkého kafe s mlíkem mám už za sebou. Mlýnek: https://www.lidl.cz/p/silvercrest-kit... Kávovar: https://www.lidl.cz/p/silvercrest-kit...
Odpovědět
https://pakove-kavovary.heureka.cz/de... A k tomu alespoň trochu slušný mlýnek (kameny ne nože).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petr13:

@raziel628 paní se ptá na kávovar a vy ji radíte …
@petr13 ano radim, protoze jestli to nema pro sebe ale obcas o vikendu potrebuje udelat 4x kafe tak je to idealni volba. Kafe neni zle, zalezi jake kapsle koupi. Kavu mam rad a kupuju kavu prazenou tady v cechach z malych praziren a podle nalady si pripravim kavu tak nebo onak... ale pro lidi ktery se s tim nechtej zatezovat a maj to pro ostatni, kdyz nekdo prijde tak tu nebudu doporucovat znacky ze si pani koupi za to mozna mlynek v danem rozpoctu.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od raziel628:

@alinka1234 je otazka kolik kav za tyden cca prip…
@raziel628 budu to víceméně využívat jen pro návštěvy, tedy využité minimálně, nevím tedy jestli se to vůbec oplatí a nebo radši zůstat u klasického vaření kafé, tedy rychlovarka a kvalitní káva a zalét tak jak se to dělalo dřív.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alinka1234:

@raziel628 budu to víceméně využívat jen pro návš…
@alinka1234 muzete pouzivat i jinou pripravu kafe, napr. French Press, moka konvicka, chemex (filtrovana/prekapavana kava). Jediny problem ze bezne mleta kava nemusi byt idealni... Pak je dobre objednat mensi mnozstvi z prazirny namleto podle typu pripravy...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alinka1234:

@raziel628 budu to víceméně využívat jen pro návš…
@alinka1234 Jak vidíte, možností je více. Záleží jen na tom, pro jakou cílovou skupinu ta káva bude, tedy jakou kávu ti lidé rádi pijí. A taky jak moc Vám na těch lidech záleží.
Odpovědět
K těm kapslim. Ja bych je nezavrhoval (a to se o kávu opravdu zajímám Tchibo ani Starbucks u mne nenajdete).. Jenom se prosím držte klasického nespresso (ne nespresso vertudo) a dostanete mnohem lepší výsledek než s lecjakym strojem na espresso. Na dolce gusto atd se vykaslete. Espresso je velmi citlivé na mlýnek, tlak, utlaceni v portafiltru
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli je to jen na občasnou kávu pro návštěvu, pak bych asi taky volila kapsle. Kafe, hlavně mleté, vám časem degraduje... to samé zrnkové, ikdyž je to pomalejší a záleží na uskladnění. Takže ikdyž by jste si pořídili french press nebo moka konvičku a měli měsíc otevřené kafe ... no nic moc :-) To samé platí i u českého turka, ikdyž toho bych neporučovala nikdy, ani z té nejčerstvější kávy 8-) Hmmm a pokud přeci jen půjdete do kávovaru, doporučuji pákový. Stačí DeLonghi jakákoli nižší řada (tlak min. 15bar, pokud půjdete i do jiné značky) + kvalitní mlýnek (kameny)+ vakuová nádoba na zrnkové kafe a máte jakš takš zaručeno, že kafe se bude dát pít ;-) A nebo prostě má u vás návštěva s kávou utrum, i to se dá přežít ... přežít se dá nakonec i to instantní kafe 8-)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alinka1234:

Prosím o radu jaký kávovar pořídit, bohužel se v …
@alinka1234 v tomto případě bych doporučila kapsle a roky jsem používala nesspreso. A spokojenost. Koukněte na stránky, je to o něco dražší a kvalitnější než ostatní kapslove na trhu.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?