Kuchyň IKEA - výška horních skříněk

Ahoj všem, ráda bych se zeptala těch, co mají doma kuchyni od IKEY, zda mají horní skříňky vysoké 60 cm nebo 80 cm? Nějak váhám mezi snadnější manipulací nebo více úložným prostorem? Jak vysoké skříňky máte doma a co myslíte, že je praktičtější?
Odpovědět
Uloznych prostor neni nikdy dost. Mam 80 cm vysokou skrinku a brala bych klidne vyssi.
Odpovědět
Jak máte velkou kuchyň a vybíráte výšku pro klasicky otvíravá nebo výklopná dvířka? Máme menší kuchyň se skříňkami až do stropu (100+40cm) s klasickými dvířky a věčně bojujeme s nedostatkem místa. Nahoře máme věci, které používáme jen párkrát v roce = slavnostní, cestovní, vánoční, sušičku ovoce, žárovky, nevhodné dárky apod. V nové kuchyni budou skříňky opět až do stropu, akorát pravděpodobně vysoké 80+60cm. Hodně zvažuji dát horní řadu větší hloubky. Zkuste vložit obrázek z plánovače, ať se dá lépe poradit. 🙂
Odpovědět
@prosteja144 Zvážila bych: - Jak máte vysoký strop? (jaká tam zbyde mezera pro úklid prachu z horních skříněk, jak to bude vypadat). - Jak jste vysoká? (jak vysoko dosáhnete, chcete nebo nechcete používat schůdky). - Kolik máte věcí? (používáte pár hrnců a talířů nebo máte na všechno udělátka, potřebujete další úložné prostory na málo používané věci - vánoční ozdoby, léky, krabičky apod.)
Odpovědět
Díky všem, kuchyně bude do tvaru L, strop je vysoký 253 cm, já jsem vysoká 175 cm, a dvířka horní nechci výklopná, ale právě ta otevírací (klasická)
Odpovědět
Máme 90cm vysoké skříňky a super úložného prostoru mění nikdy dost.
Odpovědět
Díky @edison101 Asi dáme ty 80ky tedy, je pravda, že místo se hodí
Odpovědět
Já bych klidně dala ty 100 cm a až ke stropu. Vypadá to dobře, nahoře není binec a úložný prostor se vždycky hodí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?