Kuchyň - praktičnost

Zařizujeme návrh kuchyně, poraďte co byste změnili a co případně viděli jako lepší řešení. Uvažuju o varné desce kousek od trouby a dřez posunout více pod okno. Lednice je zatím navrhnutá vestavná.
Odpovědět
Profilova fotka
Ledničku bych dal volně stojící. Bývají větší a případná výměna je snazší. Příbory nedávat pod indukci - teplo ze spodu poškozuje plastový organizátor. Dřez bych k oknu víc nedával, bude se cákat na okno. Desku posunout, ať je u ní prostor z obou stran
Odpovědět
Mame neco podobneho v byte, za mne hezky, i ty barvy. Lednicka zabudovana je mnohem hezci, samostatne stojici bych nedaval. Pribory klidne pod indukci - mame cca 5 let a nic se neposkozuje. Drez mame vycentrovany pod oknem s vyhledem do ulice a je to fajn. Na okno se obcas cakne ale utrit to je prkotina, jako argument proti davani drezu pod okno bych to vubec neuvazoval.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lenka_hamakova:

Zařizujeme návrh kuchyně, poraďte co byste změnil…
@lenka_hamakova vizuálně to vypadá pěkně. Indukce a trouba nemusí být u sebe. A dřez asi posouvat nebudete protože vedle máte myčku. Posunout myčku by vám rozhodlo design kuchyně nebo by byla neprakticky v rohu. Máme vestavěnou lednici jen lednici bez mrazaku, takže dost velké a mrazák máme vedle samostatně, malý ve spizi, zas tak často ho nevyuzivame. Příbory normálně pod indukci bez problémů. Já si teda pořídila troubu I s mikrovlnou funkci jako přídavek (jinak horkovzdušná trouba), abych neměla zvlášť mikrovlnku (u nas se vyuziva tak 1x tydne max) a místo toho máme vestavěný kávovar.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lenka_hamakova:

Zařizujeme návrh kuchyně, poraďte co byste změnil…
@lenka_hamakova prakticky bych se zamyslela nad otevíráním horních skříněk. Protože je asi máte dle tvaru sklopné nahoru, což půjde otevřít přes spodek, ale zavřít je budete muset tlakem na dvířka zhora- to bude strašně upatlane, pokud na ně vůbec pohodlně dosáhnete.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lenka_hamakova:

Zařizujeme návrh kuchyně, poraďte co byste změnil…
@lenka_hamakova Nevím, jak to máte s odpady a vodou, ale zvažte lednici kde je, sloup s troubama dát místo varné desky a vedle něj varnou desku. Když vyndaváte něco horkého z trouby, na varnou desku to můžete dát beztrestně. Dřez bych přesunul na stěnu k lednici a mezi varnou deskou před oknem by byla větší pracovní plocha. Když šoupnete dřez k oknu, musíte řešit jakou baterii dáte, aby šlo okno otevřít (není-li to fix). Musíte ještě vyřešit osvětlení pracovní plochy u okna, ostetní plochy jsou jasné.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od artep1987:

@lenka_hamakova prakticky bych se zamyslela nad o…
@artep1987 Výborná zkušenost s Blum AVENTOS HF. Jednoduše se otvíra/zavíra a dvířká nepřekáží v prostoru.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od marfycz:

@artep1987 Výborná zkušenost s Blum AVENTOS HF. J…
@marfycz no ale malý člověk na to dle obrázku nedosáhne a jak se to zavírá aby se neupatlaly ty dvířka. To se musí nějak chytit z vrchní i spodní strany? My měli tohle na předchozím bytě, ale měli jsme tam prostě uchytky. I tak to bylo upatlane.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od artep1987:

@marfycz no ale malý člověk na to dle obrázku ned…
@artep1987 Malý člověk s tím nemá problém a pokud budou skříňky hodně vysoké, tak stejně do nich nic nedá, protože nedosáhne na poličku. Standardní výklopná dvířka fungují jinak viz foto a tam má malý člověk problém. Místo různých malých úchytů jsou dobré zapuštěné lišty (jak horní, tak i spodní skříňky), které se dají otvírat po celé šířce a to i z úplného boku. P.s. ty skládací HF se dají zastavit a drží v jakékoliv pozici a záleži na dotyčném jak moc si je otevře
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Ledničku bych dal volně stojící. Bývají větší a p…
@pyramis Souhlasím s každým bodem. Raději při chystání jídla koukám z okna než do zdi.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od puhelin:

@pyramis Souhlasím s každým bodem. Raději při chy…
@puhelin ja trebas pri chystani jidla nekoukam ani do zdi ani z okna,ale kupodivu se "koukam" na to co delam,stale po x desitkach let to nezvladam tzv popameti, asi budu za exota...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lenka_hamakova:

Zařizujeme návrh kuchyně, poraďte co byste změnil…
@lenka_hamakova chvalim za peknou a moderni barevnou kombinaci, jeste tomu chybi staroruzova,tak trebas alespon takovy ubrus? :) Lednice-dala bych volne stojici,ja uprednostnuji prakticnost pred iluzemi; volne stojici ma vetsi vnitrni prostor a nezapomente prihlednout k faktu mozne vymeny lednice za par let,my musime vymenit lednici po 9 letech, tak abyste kvuli tomu nemuseli prekopavat celou kuchyn. Drez a varna deska jsou od sebe hodne daleko, je to neprijemne a neprakticke v praxi,vl.zkusenost.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lenka_hamakova:

Zařizujeme návrh kuchyně, poraďte co byste změnil…
@lenka_hamakova Za mňa by som nedával kvetináč zo stropu takto v mieste najväčšieho pohybu. Nie je príjepné sa furt uhýbať niečomu, čo visí vo výške hlavy v ceste. Naopak nad stôl sa často nižšie svetlo dáva, aj keď ja mám problém aj s tým.
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od roman_:

@lenka_hamakova Za mňa by som nedával kvetináč zo…
@roman_ ten květináč tam nebude, truhlář dodal vizualizaci pro oko. Podstatné je, jak bude kuchyň rozvržena - varná deska, dřez.
Odpovědět
@lenka_hamakova Ano, dřez máme přímo pod oknem - a je to v pohodě. Pod dřezem máme skřínku s koši a hned vedle myčku. Indukci máme hned vedle komínu s troubou a mikrovlnkou. Příborník pod indukcí je taky v poho - už 6 let.
Odpovědět
Za mě to takhle vypadá super.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?