Návrh kuchyně do patrového RD - projekt ve fázi studie

Dobrý den, ráda bych poprosila o pomoc s kuchyní v domečku. V současné chvíli jsme u projektu ve fázi pouhé studie, mě stále vadí umístění okna na jižní straně kuchyně. Bohužel náš projektant kuchyňskou linku skoro vůbec neřeší a já moc zkušeností nemám. V současné chvíli mi jde převážně o rozmístění spotřebičů a toho okna na jižní straně. Za případnou pomoc děkuju.
Odpovědět
Profilova fotka
Nenasla jsem oznaceni svetovych stran, jizni okno z kuchyne je tedy které?
Odpovědět
@janka12 v pravém rohu je šipka, která by měla označovat sever :-)
Odpovědět
@janka12 joo je tam sipka jinak je to okno u te indukcni desky... :-) to mensi okno
Odpovědět
Profilova fotka
Správnému rozmístění kuchyně úplně nerozumím, ale něco mi říká, že dřez by neměl být hned vedle varné desky. Okno mi tam nevadí, ale chybělo by mi okno u jídelního stolu. Takže buď bych to okno posunul nebo rozšířil.
Odpovědět
já bych tu kuchyň otočila zrcadlově a okno nechala buď rošířit nebo posunout, nebo z něj udělat francouzské a dala bych k němu stůl. Kuchyň si radši rozmysli hodně dobře už před projektem ať máš vodu odpady a pod. připraveny správně. Pak už se s tím nedá moc dělat. osobně doporučuju si nechat mezi dřezem a varnou deskou minimálně metr místa.
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně bych jižní stranu chtěla prosklenou co nejvíc. Tomu bych přizpůsobovala místnosti, které by na jižní straně byly. pokud Vám o přísun denního světla zas až tak nejde, je situace jina. Tak jak máte kuchynske jizni okno nyní, Vam bude část roku svitit slunicko do oci (budete-li u sporaku), coz se da resit roletou, zaluzii.... Vyuzijete nejak prostor uprostřed kuchyně? mezi jizni stenou kuchyne a severni stranou kuchyne? Ja osobně bych se snažila prosklit co největší část jizni steny a linku, kterou mate prilepenou k jizni stene, bych posunula k severni sten cca do poloviny kuchyne, aby prosklena stena mela prostor pro pripadna francouzska okna. je to jen muj názor, vy musite vedet, co od kuchyne ocekavate.
Odpovědět
@jakuda dekuju za nazor s tim jidelnim stolem mate asi pravdu vidite to me nenapadlo moc dekuju za nazor. Mozna jsem se spravne nevyjadrila, vim ze spravne rozmisteni neexistuje, jen urcite jsou nejake pravidla pro rozmisteni urcitych prvku v kucchyni napr ze drez neni uplne vhodne umistit vedle varne desky s myckou napr. Zatim nemam zkusenosti...
Odpovědět
@ivankafiury no prave.. proto tu kuchyn resim uz ted... moc zkusenosti nemam a rikam si, ze vic hlav vic vi... ja si to treba trochu nakreslila ale jako nic moc... verca mi uz jeden navrh poslala a vypada to mooc dobre
Odpovědět
@shaarkan takovych " pravidel " je hodne. Je tu primo skupina o kuchynich, tam poradi. ;-)
Odpovědět
@janka12 dekuju za nazor asi to okno rozsirim a posunuale vzhledem k tomu ze jizni strana je do frekventovane ulice tak uplne francouzske okno by tam nebylo uplne to nejlepsi ;-) ja doufam, ze pocet oken a jejich velikost (tedy az na to kuchynske na jizni strane) bude dostacujici a cela mistnost bude slunna... doufam ze pripadne zatemneni nam vyresi venkovni zaluzie/rolety...
Odpovědět
Profilova fotka
@shaarkan tak to je přesně to, co víte jen vy: rušná ulice u jižního okna. to samozřejmě vyžaduje něco jiného, než kdyby na jihu byla zahrada. Co se týče rozmístění kuchyňského vybavení, je to opět velmi subjektivní. Já osobně bych mezi dřezem a sporákem chtěla kus pracovní plochy. v tuto chvíli to mam vedle sebe- jako na Vasem planku a prezit se to da, ale kus linky by tam byl prima. Vyhovuje mi, mít myčku velmi blízko dřezu, protože některé nádobí oplachuji před vložením do myčky. Když je nádobí v myčce už čisté, je super praktické mít blízko skříňky, kam nádobí ukládám. Já osobně nechápu současný trend mít vestavěnou mikrovlnku nad troubou, protože se tak mikrovlnka dostává celkem vysoko. Clovek pak nevidi do talire a deti nemaji sanci tam vůbec dosáhnout. Mikrovlnka ve vysce linky je dle mého uplne akorát.
Odpovědět
@janka12 dekuji :-) nejakou takovouto radu jsem presne potrebovala... diky veru ktera mi udelala navrh i vasim radam jsem si udelala nejakou lehkou predstavu o rozlozeni spotrebicu... ja mela vzdy masickatou panelakovou kuchyn bez mycky pracovni plochu jsem mela vicemene na jidelnim stole takze neco takoveho jako je na planku je pro me uplny sen ktery jsem nevedela jak uchopit... ted mam diky vam aspon lehkou predstavu a az bude stat hruba stavba tak si to snad dokazu i prostorove predstavit :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
A u toho schodiště je příčka nebo budou schody vidět normálně? Že můžete mít kuchyň klidně do u po všech stranách, ostrůvek... Máte spoustu možností, dle projektu je to dost nešikovně..
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
varianta kdyz posunu okno
Odpovědět
@zuzka3112 no prave ze projektant to moc neresi tak jsem potrebovala trosku poradit...
Odpovědět
ahoj, kuchyň musí mít určitý řád, jinak vaření není zábava , ale závod. návrh výše je skvělý, od toho bych se odpichnul. mi osobně by tam vadil ten pult pokud by nesloužil i k občasnému stolování
Odpovědět
Profilova fotka
@shaarkan tak šup šup rychle zjistit, podle toho se pak může radit lépe. Ale podle půdorysu to vypadá, že by měla být snad stěna u schodiště... Takže bych určitě na kuchyň využila i tu zeď.. Verunky výše poslala velmi dobrou inspiraci.
Odpovědět
@zuzka3112 ta pricka tam bude :-) verca super navrh libi se mi moooc
Odpovědět
@chrobakv na ten pult bude navazovat jidelni stul s zidlemi a prave si predstavuju ze bude slouzit k odkladani veci pri stolovani je nas jak psu tak ted vim ze nam stul nestaci a pokud dojde navsteva tak jsme bez sance
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?