Návrh kuchyně zdarma - kde udělají?

Prosím o radu,kdo nebo kde mi udělají návrh kuchyně zdarma?rozhodla jsem se o jiné řešení a nevim,zda bude pasovat;-(,popř.radu na program).dekuji
Odpovědět
1
2
@kolbik85 http://www.modrastrecha.cz/forum/proj... Plánovač má třeba ikea nebo siko
Odpovědět
Nám ochotně poradili a udělali návrh zdarma ve studiu Katalpa. Nebo dělají i Skříně na míru, s.r.o., tam ale nemám zkušenost osobní.
Odpovědět
@r4d3k74 ,@tlomb dekuju ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
V siku dělají návrh zdarma.
Odpovědět
Oresi, Ikea :)
Odpovědět
@jakuda opravdu?naposledy chtěli 2500,-s tím,když si vezmeme materiál,tak to odečtou.
Odpovědět
@bluetan Oresi vím;),jen na pobočce,on-line bohužel, ikeu zkusíme;)
Odpovědět
v našem siku prý za 490,-Kč, včera jsem tam volal, ale nebyli si moc jistí, prý ve čtvrtek poví přesně.
Odpovědět
Profilova fotka
@kolbik85 Nechával jsem si ho tam dělat v listopadu a byl zdarma ... kuchyň ani nic jiného jsem od nich nebral. https://www.moje-nova-kuchyne.cz/kont... Návrh koupelen pokud vím mají zpoplatněný.
Odpovědět
@jakuda zkusím.dekuju
Odpovědět
Opravdu si myslíte, že je normální požadovat po někom služby návrhu kuchyně zdarma a rovnou i s myšlenkou, že si stejně nic nekoupíte? Vy také chodíte do práce bez požadavku na výplatu za svou odvedenou práci? =-) Styďte se !!!
Odpovědět
@sigisnb nemám se proč stydět;-),když se mi bude líbit a bude za dobrou cenu,tak proč ne?nevím,zda mi bude pasovat oproti klasické,tak chci návrh.jinak děkuji za poučení:-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@verunky ;-)
Odpovědět
@sigisnb čecháčkovské vychcánkovství, nic divného a ještě jí to přijde k smíchu, toto nesnáším
Odpovědět
Profilova fotka
@adjanni Můžu se zeptat, co je na tom špatně? Některá studia to jako službu zdarma nabízejí a některá ne. Vycházím tedy z toho, že to není standard, ale že se jim to nějakým způsobem vyplatí. Ono to může být i reklama a pokud mají rozumnou cenovou politiku, tak věřím tomu, že nemalá část klientů, kteří tam přijdou kvůli návrhu zdarma si u nich kuchyň nakonec i koupí. Váš příměr k chození do práce bez nároku na mzdu považuji za chybný. Návrhář zcela jistě není placen od kusu a svou mzdu dostane i když si kuchyň náhodou nekoupíte. Spíš bych to přirovnal k rozdávání katalogů se zbožím zdarma. Vždyť bez návrhu Vám nejsou schopni říct ani cenu. Ony i jiná studia ty návrhy dělají zdarma (právě kvůli té cenové nabídce). Jen Vám ho nedají domů, ale práce s tím mají úplně stejně.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě udelali návrh zdarma všude... Siko, Ikea, Dušek, Sconto, Mobelix. Jen někteří mi nedali návrh domu anebo jen jednoduchý náčrt. Tenkrát jsem to potřebovala kvůli rozvodum vody a elektřiny. Nakonec mám ze Sconta. Paradoxne pár oslovenych truhlářů poslalo jen kalkulaci, ale nákres žádný
Odpovědět
@jakuda jsem z oboru, tak si dovolím reagovat. To, že to některá studia nabízejí ,,zdarma" a některá ne, stojí k zamyšlení, nemyslíte? Proč by někdo dělal něco zadarmo? Že by snad ničím jiným než službami zdarma, slevami na všechno možné, montážemi zdarma, atd. nebyl schopen zákazníka zaujmout? Nebude to spíš tím, aby zakamuflovali, že jejich produkt stojí za starou bačkoru???? Očekáváte, že když dostanete někde něco zdarma, tak s tím budete opravdu spokojen a to jak s kvalitně provedeným návrhem, tak s kvalitním produktem, tak s kvalitní montáží???? Co je rozumná cenová politika???? Návrh zdarma, montáž zdarma, ,,slevy" na všechno, aby to vypadalo výhodně, prodejní plechové boudy za desítky milionů, billboardy všude a to co vám doma namontují nemá ve výsledku žádnou hodnotu, aby se tato masáž, na kterou se opravdu lidé chytají, vyplatila? Nepřijde Vám to divné? Kvalitní návrháři jsou téměř všichni placeni za svůj prodej. Mají tím motivaci se věnovat zákazníkům a dělat pěkné věci (kvalitní návrh kuchyně s kvalitními vizualizacemi může zabrat den i více), aby zaujali oproti plechovým boudám, kam si to lidé chodí odsedět za 12tis., udělají denně 20 návrhů zdarma, z kterých se neprodá třeba ani jeden. Je smutné, že někteří truhláři posílají své zákazníky pro návrhy ,,zdarma", aby se to podle nich vyrobilo. Ještě že projektant je stvoření, které nemá děti, koníčky a ani nicc jiného na práci, aby toto mohlo dělat, že? Zkušený prodejce by měl být schopen odhadnout cenu poptávané kuchyně podle sdělených požadavků. Vy vidíte co nabízejí, zda má prodejce znalosti, jaké mají reference, jakou mají prezentaci, jaké mají vzorníky a kolik by to mohlo +- stát. Pokud se Vám to líbí, tak byste neměl mít snad problém postoupit do další fáze, které se projektant může naplno věnovat s vidinou zisku. To, že se Vám něco nebude při prvním návrhu líbit, tak se to vyladí, abyste byl spokojen - ne vždy je vše na první dobrou (projekt domu se také ladí). Když někdo přijde na studio, že chce např. bílou kuchyni do L se spotřebiči Miele s vestavnou lednicí a bez myčky, tak máte snad strach, že pokud si zaplatíte návrh, tak bude kuchyně červená do U nakreslená na stropě s naceněnými spotřebiče Candy s volně stojící lednicí a s myčkou? @slabici Když jste obešla tolik prodejců z plechovým hangárů, tak měli všichni diametrálně jiné návrhy a ceny? Od truhláře jste očekávala návrhy kuchyně? :-) Myslíte si, že kvalitní truhlář má čas na to dělat někomu návrh zdarma, kuchyni vyrobit, namontovat a ideálně ještě bez papíru? :-D Co třeba sehnat kvalitního truhláře, kvalitního projektanta, oba zaplatit a mít doma kvalitní kuchyni, se kterou budete spokojena po všech stránkách? Když Vám projektanti nebo architekti kreslili barák, řemeslníci ho stavěli, tak jste také očekávali, že v tom bude něco zdarma? Díky jejich dobré cenové politici? S tímhle myšlením těch větších platů, které závidíme sousedům na západ, jen tak nedosáhneme.
Odpovědět
Já si nemyslím, že tazatelce šlo JEN a POUZE o to, aby jí někdo udělal návrh zdarma. My jsme to měli tak - věděli jsme přesně co chceme a už nám šlo jen o cenovou nabídku a případně to hodit do lepšího 3D návrhu než se nám povedl doma, ale chodit po studiích, kde si za návrh berou od tisíce výš, tak se to dost prodraží. Taky je nám to pak blbý, když od daného studia nevybereme, ale prostě peníze na stromě nerostou. Já jsem v práci taky mnohdy věnovala mooooře času a nervů lidem, ze kterých pak nebyl žádný zisk, to prostě k práci s lidmi patří.
Odpovědět
@sigisnb Nezlobte se na mě, ale v případě, že jsou na trhu tak propastné rozdíly mezi profíky co do kvality, jak má laik poznat "kvalitního" projektanta? My jsme mluvili s mnoha truhláři i studii (bez toho, abychom chtěli návrh) a každý doporučí něco jiného (myšleno detaily na kuchyni). Až u posledního se nám zdály rady opravdu smysluplné, na které jsme před tím nepomysleli, ale nikdo jiný před tím nám tyto změny nenabídl. Dovedete si představit, že za konzultaci, kalkulaci či návrh dám u každého tisíc korun a vyberu si až poledního? Tak jsem 12 tisíc v minusu. Vy si to můžete dovolit? To Vám přeji, my ne. =) Když jdete třeba do banky (moje práce) a jdete poptávat co nejvýhodnější např.hypotéku, platíte za to, že se Vám věnovali? Mně chodili lidé, kteří měli 10 úvěrových produktů, ve kterých se nevyznali, já jsem s nimi hodiny dumala jak je co nejvíce zvýhodnit a oni se pak třeba už nevrátili. Taky jsem z nich nic neměla - jak píšete - nejen návrháři jsou placeni za svůj prodej. ;) A mohla bych pokračovat jaké to je, když strávíte dvě hodiny obskakováním klienta, který vybírá oblek a nakonec odejde ke konkurenci, kde je to levnější, ale už přesně ví co chce a ví, jak má takový správný oblek vypadat a sedět - ode mě (kdysi taky moje práce). Ale jelikož si nemůže dovolit dát za něj 15 tisíc, jde do Zary, kde mu sice nikdo neporadí, ale koupí ho za třetinu, protože už VÍ. A já, která měla profit z prodeje (k základu výplaty) mám prd a haldy uklízení a skládání košil. =) Takže prosím, o tom kdo se má za co stydět bych veeelmi polemizovala a sáhněte si do svědomí, jestli všechny služby, které se Vám dostávají byť v obyčejném obchodě náležitě oceníte. Nejen Váš obor je jaksi nedoceněn.
Odpovědět
@tlomb to určitě, to je riziko podnikání, do kterého jde každý dobrovolně. Vy jste měli jasnou představu a chtěli jste cenu - to je jasné. Žádná velká práce pro projektanta. Ale chtít po někom komplexní návrh kuchyně (nejlépe několik verzí), ideálně vizualizace ve kvalitě reálné fotky, výkresy instalací a v hlavě myšlenku, že si to stejně nevezmu a neměl jsem to ani v plánu, není to nefér? Pokud jde o porovnání cenové nabídky, tak to je běžné u veškerého zboží (nejlepší poměr cena/kvalita by měla vyhrát), ale zda se jedná o službu a čas lidí, který je vědomě zneužíván, tak je to smutné. Dům mi nacení každý (po zaslání projektu, který jsem zaplatil z peněz, které nerostou na stromě a přijde to všem normální), ale postavit mi ho nikdo zdarma nechce :-( A nejde jen o projekt kuchyně, ale o všechny služby.
Odpovědět
@tlomb sama to píšete....mluvila jste s několika truhláři a studii než jste narazila na ty pravé a od těch jste chtěla návrh. Tak by to mělo být ne? Udělala jste si síto vypadl vítěz. Když vidíte, že je někdo ňouma a nemá ani kvalitní produkt, kvalitní reference, tak snad nebude s ním ztrácet svůj čas ne? Nepsal jsem ani jednou o tom, že by se mělo platit za konzultace nebo kalkulace.
Odpovědět
@sigisnb No ale to já taky píšu - že jsem od tazatelky vyrozuměla přesně to, co napsala - kdo udělá návrh zdarma a poradí se změnou. Nepsala nic o tom, že chce veškerou práci a už dopředu ví, že si to od dotyčného stejně nevezme. A co když nevíte přesně co chcete? Budete chodit po studiích a vybírat kdo Vám udělá nejlepší návrh, protože máte třeba jen mlhavou představu... Co je pak divného na tom, že člověk hledá primárně ty, kteří udělají návrhy zdarma? Pak, když má jasno (a nějaké ty návrhy v ruce), udělá si síto a osloví ty, kteří mají návrhy zpoplatněny (s dotazem pouze na nacenění), jestli nenabídnou lepší cenu. Ano, je to nefér, ale jak píšete - je to riziko podnikání.
Odpovědět
Každý na tohle budeme mít trochu jiný názor, chápu, že když jste z oboru, tak vám to bude o to víc vadit. Já zase chápu tento typ lidí o kterých píšete. Ne proto, že podporuju "vyčůranost," ale proto, že chápu, že spousta lidí (ne každý) se snaží ušetřit kde se dá, zvlášť u tak drahé položky jako je kuchyně.
Odpovědět
Profilova fotka
@sigisnb Proč by někdo dělal něco zadarmo? Aby se odlišil. V dnešní době, kdy je na trhu relativně velký výběr a výrobci se musí (v uvozovkách) o klienty přetahovat, to může být základ obchodní strategie. A různí výrobci na to jdou po svém. Někteří mají reklamu v televizi, někteří vsází na kvalitu a doufají že se to roznese a někteří se třeba snaží na své zboží nalákat prací s lidmi a návrhem zdarma. A stejně tak různí klienti reagují na různé podněty odlišně, takže to co funguje na jednoho nemusí druhému vůbec vyhovovat. Rozumná cenová politika je pak taková, která přitáhne klienty. Nic jiného v tom není. Kvalitní návrháři jsou téměř všichni placeni za svůj prodej. Ok. Neumím to potvrdit ani rozporovat. Nicméně ne každý zákazník potřebuje kvalitní návrh. Často si chtějí jen lépe představit co za své peníze dostanou a přesně spočítat (ne že mají plus mínus představu), kolik je výsledný produkt bude stát. Vy jste třeba z oboru, takže když vejdete do kuchyňského studia a vidíte nějaké ukázkové kuchyně a jejich ceny, tak si dokážete spočítat na kolik ho přibližně vyjde kuchyně jakou chcete. Ale běžný člověk tohle určitě nedokáže. Ten vidí kuchyň a řekne si tahle se mi celkem líbí, ale už vůbec netuší na kolik pak výjde ta jeho kuchyň, protože neví jak byla výsledná cena sestavena, tj. kolik stojí jedna skříňka, jaký je cenový rozdíl mezi skříňkou a šuplíky, úchopovou lištou a ručkou, nebo jednotlivými vnitřními programy. Zkušený prodejce v tom může pomoci, ale musí umět ze zákazníka vytáhnout co vlastně chce. A to není vždycky snadné, protože to často netuší ani ten zákazník. A k tomu často slouží právě ta vizualizace. To co nabízejí kuchyňská studia pod pojmem návrh zdarma je většinou hodinová schůzka na které se Vám bude někdo věnovat, ukáže Vám jaké jsou možnosti a potom Vám v 3D programu sestaví dle Vaší představy sestavu z typizovaných modulů, která bude odpovídat Vašemu prostoru a představám. A komu toto nevyhovuje, tak si může zajít do studia kde na to jdou jinak, třeba tou individuální prací s klienty a několikanásobným předěláváním návrhu, který si ale zaplatí pokud kuchyň neodeberou. Nebo si třeba můžou zaplatit bytového designera, který spolu s návrhem kuchyně navrhne celý prostor aby vše k sobě ladilo. A stejné je to i s kvalitou. Někdo si rád připlatí za kvalitně vyrobenou a smontovanou kuchyň která vydrží a někomu nevadí kuchyň za pár let vyhodit a koupit si novou. A někomu třeba i ta levná kuchyň, kterou si doma musel sám sestavit může dobře sloužit řadu let. Co se týče toho, že by někteří truhláři posílali klienty pro návrh zdarma někam do studia ... nevím jak je to časté, možné to asi je, ale já jsem se s tím popravdě zatím nesetkal. Přijde mi divné někoho posílat ke konkurenci a tím riskovat že příjdu o klienta ... mě by tím třeba odradil. Naopak se mi stalo u jednoho staršího truhláře, který se neměl rád s počítači, že jsem od něj dostal ručně malovanou vizualizaci (tehdy obyvákové stěny). Zatím nejhezčí vizualizace s jakou jsem se setkal, nakonec jsem si u něj nechal zařídit většinu bytu a kdyby ještě pracoval, tak by mi dnes zařizoval dům. Podle mě je krásné, že si člověk může vybrat co mu vyhovuje a nemám rád pohoršování nad tím, že někdo využije nabídku (službu), kterou mu nějaký výrobce nebo prodejce dobrovolně nabízí a která se i tomu prodejci v souhrnu pravděpodobně vyplácí, protože jinak by neměl důvod ji nabízet. Zároveň nemám rád to porovnávání se západem ať už s platy (které jste zmínil Vy), nebo to jakési shazování našeho národa (čecháčkovské vychcánkovství, které použila @adjanni). Není totiž pravda, že by zrovna toto bylo na západě jinak. Z mé zkušenosti bych si naopak dovolil tvrdit, že právě tyto služby zdarma, kterými se prodejce snaží nalákat potenciálního klienta, jsou tam častější než u nás.
Odpovědět
@sigisnb z vasich prispevku zavani frustrace zivnostnika, ktereho valcuji levne seriove vyroby. Ja si myslim, ze je to prave naopak. Proc byste nemohl udelat navrh zdarma? Setkate se s potencialnim zakaznikem a mate jedinecnou moznost ho presvedcit o svych kvalitach. Mluvim z vlastni zkusenosti, "kuchynar" se nam tak dostal pod kuzi, ze I kdyz jsme za kuchyni zaplatili sumu zcela mimo nas puvodni plan a museli jsme prehodnotit jine veci, tak rozhodne nelitujeme a kuchyni povazujeme za nasi "tresnicku" na dortu". Kdyz jsem se po nekolika hodinach neskutecne detailni pripravy, ukazek, vysvetlovani, doporuceni.....zeptala jestli se mu to vyplati takto se zadarmo lidem venovat....Jen se usmal a rekl, ze mu jeste nikdo neunikl ;-) . Ani my jsme neunikli a to rozhodne nejsem submisivni typ. Naopak takovato prohlaseni beru jako vyzvu k boji a opozici :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak můžu dostat tip na toho "kuchyňáře"? ráda si připlatím za dobré dílo..........klidně do IP, díky
Odpovědět
@jakuda a došlo vám, že toho, kdo navrhuje kuchyně to stojí plno času, úsilí? A zadarmo? To je právě to čecháčkovství, kdy dávali kdysi z automatu kávu zadarmo v nějakém obchodě a lidi tam chodili s kýblem natočit, ano, odporné, na vyspělém západě se toto nemůže stát
Odpovědět
já si třeba sama navrhla kuchyń a doladila se stolařem, to už jsou lidi tak hloupí, že nepoužívají mozek a jsem spokojená, ale taky to chtělo spoustu času.
Odpovědět
@ptjj kuchyni mam v albu, v popisu i firmu, jinak v IP.
Odpovědět
@adjanni myslim, ze zbytecne podcenujete inteligenci a moralku nejen ceskeho naroda, ale predevsim onech remeslniku. At si to nastavi a spocitaji sami jestli udelaji navrh zadarmo, nebo ne. Tomu se ve vyspelych statech rika konkurencni prostredi ;-) . A zcela vazne, jak to myslite s tim kafem a kyblem? Jako ze vyspele zeme nedaji kafe zadarmo, nebo, ze lidi nepridou s kyblem? Ja tu dobu nezazila, tak nevim. Ted maji kafe zadarmo v Tete a je fakt, ze kdyz potrebuju drogerii jdu tam a ne vedle, kde kafe neni. Nikoho s kyblem jsem tam nepotkala.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?