Ochrana prac. desky vedle sporáku

Dobrý den, Budou nám montovat kuchyni z IKEA a řešíme čím ochránit pracovní desku před žárem z plynového sporáku. Sporák je volně stojící vedle kuchyňské linky, je cca 10 cm pod úrovní pracovní desky. Aktuálně je na staré lince zboku nalepené něco (přikládám foto). Přemýšlíme jestli na novou linku nalepit sklo nebo třeba neco z nerezu, ale vůbec nevíme, kde to sehnat a co přesně by bylo nejlepší? Nemáte s tím někdo zkušenost?
Odpovědět
.
Odpovědět
Profilova fotka
Dal bych tam kalené sklo. Mívají v lepším sklenářství, nebo už i na netu jsou eshopy.
Odpovědět
@pbivee A jste si jistá, že budete mít i od ikei zvýšenou kuchyň? Ve standadní výšce by to bylo zárověň se sporákem a plameny z pod hrnce by to neolizovaly. Nejlepší by bylo, kdyby byla vedl sporáku nějaká skříňka ve stejné výšce. Asi bych koukal u krbařů, třeba tady: https://www.hm-krbykamna.cz/Stavebne-...
Odpovědět
To je ale skaredy takovy schodek,proc a jak vubec neco tak neesteticjeho a hlouoeho vznikne? Prilis vysoka prac.linka? Dala bych sporak s indukci ci el.sklokwramicjy,zalezi,zda mate moznost ho pripojit na 400 V, v dnesni dobe vyhodite vic penez jen za sluzby za dodani plynu,nez za samotne vareni,pokud tedy nehodlate provozovat rovnou vyvarovnu.
Odpovědět
@pbivee Tohle už se nedělá. Dává se vestavěná trouba a varná deska. Tam už nemusíte takovéto problémy řešit. Nicméně když z nějakého důvodu trváte na volně stojícím sporáku, snažil bych se ho zvýšit do roviny s pracovní deskou. Pokud nestačí vyšroubovat nožičky, tak to něčím podložit. Na tu hranu bych nalepil nažehlovací pásku, kterou Ikea dodává s pracovní deskou ve stejném dekoru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?