Odvětrání spíže

Dobrý den, do projektu zděného domu jsem si prosadila vedle kuchyně u venkovní stěny vyzděnou spížku s normálními interiérovými dveřmi a projektant do ní navrh dvě větrací mřížky kvůli cirkulaci vzduchu. Připadalo mi to logické vzhledem k tomu, že jsem nechtěla jen suchou komoru na potraviny, ale i trošku chladnější místnost na uchovávání méně náchylných potravin. Rodiče ve starém domě a tím mají dobrou dlouholetou zkušenost. Jenže po vybourání děr na mřízky mě stavaři dost znervóznili tím, že do baráku potáhne zima a že budeme nadávat. Je mi jasné, že v zimě se větrání upravuje žaluziema v mřížkách, ale stejně mě dost znejistili. Máte s tímto někdo zkušenost prosím???
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám takhle řešený větrání na chatě u WC a koupelny. Před zimou vyndám mřížku a otvor ucpu novinama a polyesternem. Na jaře zase vše vyndám. Nic jiného mě nenapadlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme to v paneláku v kuchyni u potravinové skříně. A na zimu ucpávali novinami, jinak tak opravdu trochu táhlo
Odpovědět
Máme spíž pod schody vedle kuchyně a vchod je také z kuchyně.Jsou tam dva větrací otvory stejně jak píšeš a nikdy jsem nezaznamenal že by do místnosti táhlo, ale pro případ jsem pořídil uzavíratelný ventil ( Anemostat )
Odpovědět
Profilova fotka
Také řešíme špajzku, kterou bych chtěla studenou. A nakonec jsme do obvodové zdi udělali dvě díry na větrací mřížky, aby vzduch cirkuloval a pokud tam bude chladněji tak jedině dobře. Pokud by to bylo až moc, myslím si, že to také budeme řešit tím, že tam strčíme polystyren. :-)
Odpovědět
My jsme udělali do spíže malou dírku dole kde to nejde vidět a tím se tam vytvořil chládek :-)
Odpovědět
@ivankafiury Určitě tam díry na větrání nechejte, zadělat se dají vždycky. Samozřejmě, že tam bude chladněji a že tam také potáhne chladný vzduch z venku, ale o to přece jde. A pokud to bude nepříjemné, budete následně řešit omezení větrání. Zdraví, Jiří Vrzal
Odpovědět
Profilova fotka
Máme ve spíži okno, ketré je téměř celý rok otevřené na ventilačku. Zavíráme jen velmi vyjímečně. Trochu táhlo pode dveřmi, tak jsme koupili lišty s kartáčkem, ty přišroubovali zespoda na dveře, a bylo po protahování :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?