Pračka v kuchyni a výška pracovní desky - prosím o radu

Ahoj, potřebuju radu, našla jsem že standartní výška pračky je 85cm (z toho důvodu aby se vešla pod pracovní desku v kuchyni) a pracovní deska by měla být ve výšce 90cm. když jsem ale přemeřila kuchyň (doma cca 10 let stará) tak pracovní deska je ve výšce pouze 87 a tudíš by tam pračka už nevešla. Ptám se těch z vás, co kuchyň máte nově udělanou v jaké přesné výšce je vaše pracovní deska? sedí těch 90cm? resp spodní hrana pracovní desky je ve výšce ta kabych tam dala tu 85 vysokou pračku? Chtěla bych to tak mít v prádelně, že tam budu mít skříňku vedle toho pračku a nadtím prostor na odkládání věcí během žehlení atd.. tak proto to dávám mezi kuchyně - protože takovou skřínku bych použila.
Odpovědět
Pracovní deska u linky nám začíná v 83cm. Horní dekl z pračky máme oddělaný a pračka se tam vlezla.
Odpovědět
Řeším něco podobného v koupelně. Je to tak, že linka je 90 cm horní okraj, pracovní deska se dělá buď 2,8 nebo 3,6 cm tuším, takže 90 cm mínus toto. Ale jak píše @bublina88, horní kryt lze oddělat a hned jde třeba i 5 cm pryč. Takže bych to to řešila tak :-)
Odpovědět
ja budu mit linku (a je to bezne) ve vysce cca 92 cm horni okraj, takze se tam pracka taky v pohode vejde. Driv se delaly linky vetsinou tech 86-87 horni hrana, ale dnes je bezne (zalezi tedy na vysce postavy) mit to pres 90. Takze zadne strachy :)
Odpovědět
@premce Myslim, ze bezne pres 90 je to spis pro vyssi lidi.
Odpovědět
Ja mam linku ve vysce 93cm horni okraj (merim 182 cm) a paradne se mi na tom pracuje. Akorát, uz nikdy nikdy nikdy bych si nedala pracku do kuchyne. Dela to rachot a je to otravne.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bublina88 @premce @pavli79 @berrusska Já teď řeším něco podobného. Měli jste v kuchyni normální pračku nebo vestavěnou?
Odpovědět
Profilova fotka
na rozdíl od Pavli79 já pračku v kuchyni v lince mám a nemohu si to vynachválit. Děláš-li kuchyni nově, je na tobě, jak vysoko budeš mít pracovní desku, podle potřeby můžeš mít třeba u skříněk vyšší sokl. Určitě bych radši zvedla desku než sundávala horní delk z pračky, protože ten je tam m.j. také kvůli tomu hluku. Kuchyni mám jako místo na práci, koupelnu jako místo na relax. Místnost na praní, žehlení a pdobné ušlechtilé činnosti měla moje kamarádka a používala ji jenom do té doby, než ji došlo, že rodina sedí v obýváku a kouká na televizi a ona je zavřená v nějaké místnosti mimo. A tak se se žehlením přestěhovala zpět do do obyváku, ač před stavbou domu přísahala, že to tak nechce
Odpovědět
@veronikapribilova máme normální s oddělaným vrchním krytem. Pokud bych mohla volit tak bych si ji do kuchyně už nedala.
Odpovědět
@veronikapribilova Vestavnou, ale i tak...zbytecne zabira misto v miste kde se ma varit, a dela hluk...takze koukat u toho na telku je pekne na houby :(
Odpovědět
Profilova fotka
@bublina88 @pavli79 Děkuji za odpovědi. My kvůli malé koupelně ji musíme mít v kuchyni. Jen nemám s vestav. pračkami zkušenosti. Nevím, či skáčou míň než normální...Dlouho jsem si přála novou pračku LG a teď si musím vybrat vestavnou =-)
Odpovědět
Já mám výšku pracovní inky v kuchyni nějakých 91cm. Měřím 167, tak je to už tak na hraně, ale zvykla jsem si a je to super. Moje mamka je ale nižší, měří asi 158 a už je to prý na ni hrozně vysoké. Takže záleží spíš, jak to komu vyhovuje. Dřív se linky dělali standardně těch 86-87cm. Dnes už je to variabilní. Dokonce se dělají i u jedné linky různé výšky. Takže i když bys měla linku na jedné straně třeba výš, tak jinde nemusíš. Chce to ale všechno nějak spojit opticky, aby to všechno k sobe pěkně pasovalo a i se Ti tam dobře vařilo.
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že těch 90cm je tím, že dnes jsou lidi větší než před 50 lety. Nižší bych dala jen kvůli tomu, že je někdy potřeba mít níž horní skřínky. Jinak jsem s 90cm spokojená.
Odpovědět
Článek se načítá
@sivakp já měřím 162 cm a linku mám 93 cm a jsem nad míru spokojená,měla jsem z toho strach ale dnes když přijdu do své staré kuchyně tak si připadám jak v trpasličí kuchyni
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?