Spotřebiče do kuchyně -Electrolux vs IKEA

Dobrý den. Vybíráme vestavěné spotřebiče do kuchyně, kterou bude dělat truhlář. Konkrétně jde o varnou desku, digestoř, troubu a myčku. Lednici a mikrovlnku budeme mít zatím starší volně stojící, protože vestavné stejně nechceme. Při výběru spotřebičů jsem došel k závěru, že největší výběr u takové střední třídy má Electrolux a i cenově je to takový střed. Zvažuji ale i spotřebiče IKEA, kvůli jejich příznivé ceně, 5 leté záruce a tomu, že výrobci jsou stejně Electrolux, Whirpool, Faber atd. Zvažoval jsem i další výrobce jako Beko, Candy, Mora, AEG, Bosh, Siemens, Miele. Ale u Beko, Mora atd byly občas horší recenze a navíc stojí skoro stejně. AEG mi přišel menší výběr a horší design. Siemens a Miele občas pěkný, ale možná moc drahý na to, že pravděpodobně nevyužijeme všechny funkce a tak jako tak se to může kdykoliv rozbít. Co jsem tedy prozatím vybral: 1) Digestoř: IKEA UNDERVERK - cena 5990, záruka 5 let, výrobce Faber https://www.ikea.com/cz/cs/p/underver... vs Electrolux LFG716X - cena od 8710 Kč, záruka 2 roky https://digestore.heureka.cz/electrol... 2) Indukční varná deska: IKEA SMAKLIG - cena 8 490 Kč, záruka 5 let https://www.ikea.com/cz/cs/p/smaklig-... vs Electrolux EIV634 - cena od 8 888 Kč, záruka 2 roky https://varne-desky.heureka.cz/electr... Obě mají podobné funkce - boost, dětská pojistka, propojení varných zón... Ale Electrolux má navíc Hob2Hood (propojení varné desky s digestoří). Jinak nám nejspíš stačí standardní šířka 60cm. U Ikea mi tu trochu vadí, že je výrobce Whirpool na který zrovna není moc chvály. 3) Trouba: IKEA FORNEBY - cena 12 490 Kč, záruka 5 let https://www.ikea.com/cz/cs/p/forneby-... vs Electrolux EOD6P77X - cena od 12 990 Kč, záruka 2 roky https://pecici-trouby.heureka.cz/elec... Opět skoro totožné funkce obou spotřebičů: horkovzduch, parní funkce, gril, pyrolýza, teplotní sonda, dětská pojistka, teleskopické vysouvání plechu, rozmrazování, teplotní sonda, chlazení dveří, softclosing 4) Myčka: IKEA RENODLAD - cena 9 990 Kč, záruka 5 let https://www.ikea.com/cz/cs/p/renodlad... vs Electrolux EES48200L - 8 888 Kč, záruka 2 roky https://mycky-nadobi.heureka.cz/elect... Opět podobné funkce - projekce na podlahu, automatické otevření po skončení programu, s tím rozdílem, že Electrolux má i šuplík na příbory což se mi líbí. Prosím o vaše názory nebo zkušenosti s těmito značkami a výrobky. Případně i jiné připomínky ohledně spotřebičů, jejich funkcí atd. Přikládám i nějaký hrubý vlastní návrh kuchyně přes IKEA plánovač pro představu. Od truhláře zatím nemám. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ikea mohu jen doporučit, mám vše krom ledničky od Ikea, zakoupeno v roce 2015, za mnohem lepší ceny než jsou teď, do dnešního dne tj. 8 let vše šlape bez jakékoliv poruchy.
Odpovědět
V prosinci jsme nakupovali na jednom elektroshopu spotřebiče - většinou AEG, něco Electrolux, měli docela dobré ceny, navíc od 4 ks spotřebičů byla možnost individuální ceny, což jsme využili, takže jsme se posunuli ještě někam jinam. To jen proto, že takových e-shopů, které dělají při větším počtu spotřebičů individuální nabídky je vicero, takže internetové ceny je možné ještě snížit. Obecně - pokud pro IKEU vyrábí spotřebiče renomované firmy, kdy je pak IKEA proedává pod svojí značkou, tak bych s tím proboém neměl, záleží jen na Vašem rozhodnutí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?