Spotrebice v kuchyni. Co by jste nemenili co je zbytecnost.

Ted zjistuji co se da v kuchyni vsechno mit jako dve ruzne trouby,nemyslim mikrovlnku,zabudovany kavovar atd.... zajima mne co doporucujete a co jsou zbytecne penize navic.
Odpovědět
1
2
No za me poradna mycka, Bosh nebo Miele, to je proste drzak. Hazim tak kde co a sama zasnu, jak hezky myje a co vse zvladne. Prostorna lednice. Trouba s pyrolýzou. Super je integrovana digestor v plotne. Do budoucna jsem uvazovala o troubě v kombinaci s párou. A samozrejme vykony robot - zastane x spotrebicu, delam na jednom stroji testoviny, zmrzlinu, strouha, hnete testo... Zbytecnost podle mě - vestavena mikrovlnka. "Znackova" lednice nebo obycejna plotna. Na tech asi neni tolik co zkazit. Mikrovlnka s milionem funkcí. Samostatná parní trouba. Vestaveny kavovar.
Odpovědět
Profilova fotka
u trouby klasiku (ale s pyrolyzou) + parni ... u me bez toho nemuzu byt :-) (ja budu mit konvektomat a parni troubu s m.t. - jina se s tim ovladanim nedela)
Odpovědět
@bayt maze tip na konkretni kuch.robot. Mycku mate tedy Miele? @verunky nejaka konkretni prosim? Proc vestavna mikrovlnka ne? Jako mikrov.vubec nebo ne vestavna,
Odpovědět
@chocolate22 Máme Bosch a rodiče Miele. A robota mám od Kitchenaid, to je držák.
Odpovědět
@bayt máme MT právě s tím milionem fcí,jestli se to tak dá nazvat - jako je fce crisp, pára,gril,ohřev a rozmrazení a všechny u nás najdou naplnění,MT je v permanenci snad nejvíc ze všech spotřebičů.
Odpovědět
Profilova fotka
@chocolate22 robot KitchenAid mycku urcite Miele mitrovlnku, vubec nepotrebujes - na ohrev pouzivam parni troubu :-)
Odpovědět
@verunky Ale para neohreje tekutiny, nebo jo?
Odpovědět
Profilova fotka
@chocolate22 kromě takových ,,základních,, věci, lednička, myčka, mikrovlnná trouba, indukce atd. My budeme mít ještě vestavny suplikovy mrazak vedle lednice a co určitě pořídil leč cena je vysoká tak bude ,,robot,, thermomix od worwerku. Mamka má starší model a je to opravdu dobrý pomocník, jelikož ušetří spoustu dalších spotřebičů. Dělám v něm třeba pudink, marmelady, koktejl, ledovou trist, seka led, hnete testo,váží, udělá zmrzlinu, dělám v něm strouhanku, vaří atd. Mamka ho má před 12 let a ještě nikdy nikdo zabrousil noze, přesto že se v něm každé léto neklikrat seka led na ledovou trist ..novy model se da dat do myčky, je k němu ,,čip,, ke každé knize o vaření či pečení který Vás navadi krok po kroku takže nic nezapomenete...za mě je tohle nezbytný pomocník v kuchyni 🙂 https://thermomix.vorwerk.cz/uvod/
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt polivku normálně ohřeje ale to je rychlejší na indukci
Odpovědět
@verunky Aha, to sem nevedela, ze to umi taky 🙂 A jak je ten ohrev obecne pomalejsi oproti mikrovlne?
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt cas cisteho ohrevu je cca stejný (2-3min) celkový čas se prodlužuje o vytvoření páry, takže je to cca +5min - ale zase kvalita ohřevu je oproti m.t. uplne jinde
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě si neumím představit kuchyni bez myčky, tu určitě. Nám se osvědčila i monoklimatická velká lednice a samostatný šuplíkový mrazák. Také jsem ráda za větší indukci s flexizónou na kterou jde dát gril - hodně využíváme. A i když nejde o spotřebič, tak musím doporučit el. výsuv koše, skvělá věc ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lidus93 neda mi to, koukla jsem na ten pristroj, stoji teda raketu, ale kdyz jsem byla u znamych v nemecku, meli neco podobneho myslim Krups a delal urcite 90% tech veci taky stal cca 200-300 eur, krome toho sekani ledu to si nejsem jista..
Odpovědět
Profilova fotka
@fyii ranec to je, ale opravdu se vyplatí, já třeba pudink už nedělám jinak než v něm, protože jinak mi to vzdycky uteče..Mamka má starší typ bez dotykoveho displeje a bez čipu a stejně na něm děláme spousty věci, tenhle novější je lepší v tom že postupy pro vaření jsou nahraty v čipu v kterém už jsou všechny postupy a už jen přidává ingredience...já osobně bych třeba omezila vestavěný kavovar a podobne srandy a šla bych do tohoto protože má opravdu x možností využití 🙂
Odpovědět
@verunky díky🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@fyii ono ten termomix je primárně určený na vaření - schválně si pusťe tu prezentaci tam by to mělo být vidět. Ty další funkce jsou bonus, mělo by to v pohodě zvládnout i svíčkovou 😉. V Německu to má spousta domácností - jak rodiny tak např. singl muži, protože jim to prostě přijde dobrý a šetří to čas, námahu při vaření - seká, krájí, míchá, hlídá to prostě všechno za vás (včetně kynutého těstě). Sestra žije v Německu a má to tam většina rodin co zná, i kolegové bez manželky. Ale tak tam je jak životní úroveň tak sociální úplně jinde. Kolem mě to má jedna kamarádka, chválí si to, ale pro mě to není. Já vystačím s tyčovým mixérem 😉 .
Odpovědět
@tulda27 jo pro me je to taky zbytecny, nic co by clovek nezvladl uvarit v hrnci nebo pekacku😉. Ono je varit a varit. v USA kdyz nekdo rekne varit tak z 99% vezme konzervu Cambell a smicha to s cimsi😅, v Nemecku to vsechno nahazen do tohoto hrnce. Jeste chapu, ze treba za 300 eur to je reseni, ale za 35 tisic mi to prijde proste sakra predrazeny, na udelani pudinku to by musel byt servirovan na zlatym tacku se zlatou lzickou😉, 3x denne, a ze jsem pro ruzne vymozenosti. Je to otazka priorit
Odpovědět
Profilova fotka
@fyii já to po karanténě chci u kamarádky zkouknout, ale mě baví to dochucování jidel a měnění receptů, nepotřebuju jet podle video návodu 8-) a pokyny na displej , chci troubu s pyrolýzou a myčku,indukcie a jsem spokojená. Robot zkusím a snad si zvyknu 🤩.
Odpovědět
@lidus93 videla jsem u dvou znamych...porad ale premyslim zda to neni zbytecnost zda ho uziju a zvyknu si ale koukam co pisete to vse umi....nahradi to klasicky kuch.robot? Vim ze treba znama v tom dela vsechno jiny spotrebic nepotrebuje ale oni hodne zdrave zijou u nech to je Raw strava a tak kdyz nic nesmazi ani negriluju ci moc nepece sladke tak je to pochopitelne ja se bojim do toho vrazim strasnych penez a vyuziju to malo....ale mozna se mylim....kolik ta legrace vubec stoji prosim?
Odpovědět
@bayt : no já si integrovanou digestoř v indukci pořídila a už bych nekoupila. Pánve a nízké hrnce odsává ok, ale u vyšších hrnců už páru nezvládne a už vůbec ne papiňák. Stálo to raketu a dnes už bych preferovala stropní digestoř
Odpovědět
@qeszi no supr na ty kose se mrknu...nebude se to kazit...prilis elekt.veci je tajy nekdy na houby pak se to oproti mechanice casto kazi a stoji to pak dalsi silene penize. No koukam mam jeste hodne co studovat ze existuje flexi zona vubec nemam tucha....tak dekuji ta tip...grilovani preferuju to se mi bude libit.
Odpovědět
Určitě si nedokáži představit v dnešní době kuchyň bez myčky. A super pomocník je kuchyňský robot. Ano, investice je vyšší, ale kromě ponorného mixéru nepoužívám nic jiného. A taktéž kombinovaná parní trouba od Siemens - již nechci jinou. A jak již bylo psáno nademnou, super vychytávka je elektrické otvírání skříňky na odpad. Dělá to Blum - Servo drive či Ikea.
Odpovědět
@cell taky preferuju stropni digestor kor kdyz indukci nebudu mit na ostruvku....naopak to je jina.
Odpovědět
@cell Jasný, já to znám od rodičů a přijde mi to super, a to i na ty vyšší hrnce. Naopak mám drahou komínovou digestoř a moc s tím spokojená nejsem, výkon snad jde, ale hlučnost, měnit filtry, a pak celkově je to velký krám.
Odpovědět
@qeszi Nmáte prosím odkaz na nějakou tu desku s tou flexi zónou?
Odpovědět
Profilova fotka
@chocolate22 když projdeš odkaz je to tam, 36 tis, + najdeš i výčet toho co všechno umí. A na druhou stranu tady na střeše hodně doporučovaný robot Kitchenaid (ceny rychle na webu), aby alespoň mlel maso vyjde určitě min. na 20 tis., takže to už pak klidně i ten termomix 🙂.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt já jsem teď indukci dlouho hledala a objednala tuto Electrolux 700 SENSE SenseBoil EIS62449. mě se tedy vejde jen klasika 60 cm, ale dělají i větší a samozřejmě spoustu druhů s různými dalšími funkcemi. A to jsem kvůli lásce k této značce (a akci "cash back") koukala jen na Elektrolux a točila se mi z toho hlava 😉.
Odpovědět
@bayt : fakt jim to odsává i 5l papiňák??Já mám Miele, top produkt na trhu, a toto fakt nedává
Odpovědět
@cell Mají Boru, ale nejsem si jistá, že by používali papiňák. Myslím, že nepoužívají 🙂
Odpovědět
@tulda27 děkuju!! 🙂
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?