Trouba - pyrolýza nebo 100% pára?

Prosím ti co už máte nějaké zkušenosti čemu byste dali přednost pyrolýze nebo 100% parní troubě , ta by se právě měla čistit tou párou. Zkušenosti?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@vess Ahoj za mě kombinace parní trouba Miele + trouba (nemusí byt Miele) s pyrolýzou nebo konvektomat Miele :-) zalezi co budes delat vic, jestli třeba vic pect maso a tak (určitě pyrolyza) nebo třeba vic vařit (pak pára) @ivca69 ty mas tu "100%" od Electroluxu paru vid?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, za mne určitě 100% pára. Nějak nemám pocit, že pyrolýza je to co by mi chybělo, ale pára, ta by mi chyběla určitě. jak píše @verunky , mám Electrolux s plnou párou. Trouba má parní čištění, které není až tak dokonalé.....ale! ...dostal se mi do rukou čistič od Eurony a najednou je to pohoda. Troubu vystříkám, nechám chvilku působit, pak zapnu parní čištění a v závěru otřu, opravdu jen otřu, nic nedrhnu, stěny a na dně trouby hnědou loužičku. A trouba je jak nová. Takže čištění se vůbec nebojte. Tedy pokud je to jediný důvod proč váháte. Jinak benefity co mi přináší pára jsou k nezaplacení. Používám opravdu dost, peču s párou, vařím s párou. Maso luxusní, chleby a pečivo paráda, nezkazíte jediný knedlík i když jste kuchař amatér. Zelenina na páře...mňam. A pečené brambory s pomocí páry uděláte za poloviční dobu než s klasikou. My už v troubě jedeme i techniku Sous vide, prostě parní trouba je můj miláček. Pokud by vás cokoliv zajímalo, protože troubu už používám přes rok, klidně se ptejte.
Odpovědět
Profilova fotka
Jen vložím obrázky pro představu. Trouba před čištěním a po. To otření trvalo opravdu max 5 minut.
Odpovědět
@vess parní troubě, na nějaké megadrahé kombinované sračky od miele nebo nákup dvou produktu se vykašlete můj názor, nic osobního
Odpovědět
Profilova fotka
Mám parní troubu s plnou párou od Elektroluxu, je skvělá, vaříme v ní co jde od zeleniny, knedlíky, rýže, kyne v ní těsto, ohříváme v ní místo mikrovlnky...
Odpovědět
@didinky Moc by mě zajímalo to srovnání ohřívání v páře s mikrovlnkou.. trvá to dýl? Je to nějak náročnější na nastavení? Předpokládejme, že si dítě chce ráno ohřát mléko na kakao.. je to tak snadné a rychlé jak v mikrovlnce? Předem moc děkuji za odpověď
Odpovědět
Profilova fotka
@didinky jde v tom i normálně péct? prostě nahradí plně klasickou troubu i mikrovlnku? nebo máte ještě něco k ní?
Odpovědět
Profilova fotka
@majak78 Tekutiny v páře neohřejete, pro dítě, jak píšete, to není. Ale ohřev jídla je fajn, šetrnější, než v mikrovlnce, ano, trvá to o něco déle, ale nic strašného, jídlo je ohřáté do 10 minut. Samozřejmě je pak potřeba troubu vysušit, ale opět nic strašného, po ohřevu zpravidla stačí jen vylít vodu a zapnout sušení. My máme parní troubu (100% pára) i mikrovlnku Siemens a využíváme obojí. @ptjj Ano, parní trouba má i standardní programy na pečení bez páry. Klasickou troubu nahradí úplně a v porovnání s ní nabízí mnohem víc, mikrovlnku jak pro koho.
Odpovědět
Přiznám se, že páru nemám a ani o ní neuvažuju. Nerozumím tomu, v čem je ta pára lepší než klasická horkovzdušná trouba? V mé představě se na páře dělávala dietní strava :D Zato pyrolýza mi chybí hodně, nedokážu troubu pořádně vyčistit, biju se do hlavy, že jsem si před nákupem nedělala lepší rešerši.
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě k původnímu dotazu - taky jsem hodně chtěla pyrolýzu a několik let jsem se těšila, že v nové kuchyni trouba s pyrolýzou bude. Nakonec jsem se celkem na poslední chvíli rozhodla pro parní a rozhodně nelituju, přesně jak píše @ivca69, pyrolýzu nahradí jiné čištění a nic hrozného to není, páru nenahradí nic.
Odpovědět
Já mám kombinovanou parní troubu od Siemens. Lze nastavit jen parní programy (i 100% pára), případně jenom pečení (horkovzduch, klasické pečení, gril atd.). Nejvíce však využívám přednastavených programů na jednotlivé pokrmy, které kombinují jak páru, tak pečení. Jak už zde zaznělo, ohřívám v troubě, rozmrazuji, dělám v troubě knedlíky, rýži, zeleninu, i kdejaká buchta je s párou mnohem chutnější a vláčnější. A maso? Luxusní. S křupavou kůrčičkou ale zároveň nevysušené. Troubu mám 2 roky a až se jednou budeme stěhovat do domku, kupuji znovu. Mimochodem, mamka od partnera si ji na mé doporučení koupila také, má novější model, který má i sondu do masa - a to je teprve špica. @majak78 Ohřívání trvá déle než v mikrovlnce, cca 10 minut pokrm na talíři. Na ohřívání nápojů se podle mne parní trouba nehodí.
Odpovědět
K čistě parní troubě potřebujete vždy ještě jednu, v které budete péct třeba maso. Anebo pak kombinovanou, popř. konvektomat. Jinak v páře kromě toho co tu bylo psáno, tak jde pohodlně zavařovat, (záleží na objemu trouby), a třeba i vejce uděláte natvrdo, nebo naměkko, co zas v mikrovlnce nejde-)). Ohřev nápojů jde, ale ve speciálním hrnečku, aby se obsah nenamíchal s párou, ohřát polévku asi taky nepůjde, ale co se týče normál jídel, z mikrovlnky se mi kolikrát stalo, že u kombinovaných jídel bylo něco horké a něco napůl studené (dáno principem mikrovln) u páry jsem to nepozoroval. PS miluji smažený květák, a ve vodě jsem ho nikdy nepřipravil tak jako v páře-) takový na zkus, akorát-))) . Jo jsou to peníze navíc, ale i za cenu že bych měl dvě trouby, páru si bych dnes pořídil, vařil třeba brambory, rýži, přílohy a v druhé normal troubě pekl maso.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mám Electrolux se 100% párou. Neměnila bych. Má samozřejmě i normální programy na pečení a 3 na páru (včetně té 100%). Já nejvíc a hodně často využívám na všechny druhy knedlíků.
Odpovědět
A existuje jeste klasicka ciste elektricka trouba? Vsude je jen horkovzdusna nebo ta parni, s pyrolyzou a nevim cim vsim. Ja ji potrebuju jen na peceni a ne na hrani :-D Nebo proc bych mela brat horkovzduch, paru atd?
Odpovědět
Profilova fotka
@azsinanecovzpomenu ta moje má kromě páry i všechny druhy pečení. Klasické horní - dolní, gril, horkovzduch...
Odpovědět
https://www.siemens-home.bsh-group.co... nějakou takovou, podobnou. Co myslíte?
Odpovědět
@vess treba :) my mame do nove kuchyne cekajici v podstate stejnou az ja koncove cislo 👍
Odpovědět
@ivca69 A mám si připlatit za čištění zadní části, boků a stropu nebo levnější varianta ale tam je je samočištění zadní stěny ;-) tak váhám...
Odpovědět
@nikra_ Ahoj, mohla bych tě poprosit o model trouby? Zrovna dnes jsem vybírala a vybrala s pyrolýzou, protože to čištění je fakt za trest ale po přečtení tvého příspěvku jsem fakt nahlodaná to ještě změnit. Moc děkuji :-)
Odpovědět
@ivca69 Ahoj, mohla bych tě poprosit o přesný název čističe? Moc děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vess upřímně, já se v těch typech čištění moc nevyznám. To připlatit, to se jedná o jakou částku?
Odpovědět
Profilova fotka
@fiaiv je to čistič od Eurony na trouby a grily
Odpovědět
Profilova fotka
@fiaiv
Odpovědět
@ivca69 Moc děkuji :)
Odpovědět
@ivca69 8tis
Odpovědět
Profilova fotka
@ivca69 @didinky @moncia @nikra_ Holky mohla bych vás poprosit o přesné modely, které máte? Vybíráme troubu a zatím v tom opravdu dost plavu... Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
@topicek My máme Siemens HS 658GXS1.
Odpovědět
@topicek Mame Siemens HS 658GXS1, Type: HB6B50F0.
Odpovědět
@gepe A doporučuješ spíš Siemens, Bosch nebo AEG?
Odpovědět
@bayt za nas urcite Siemens nebo Bosch, ona je to stejna fabrika :) nikdy se nam nic neporouchalo, do domu davame Siemens aby to bylo celistve. Jen pry pujdou za par let pod jeden brand a to Siemens. Aeg zkusenost nemam, s Elektroluxem coz je stejny vyrobce jen spatna zkusenost.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?