Velká kuchyně nebo menší se špíží?

Profilova fotka
Dobrý den, řešíme kuchyň. A já se nemůžu rozhodnout jestli udělat větší kuchyň jak je na druhém obrázku nebo raději kuchyni zmenšit a udělat spíž. Oboje má svoje výhody a nevýhody. Jako výhodu spíže vidím větší úložný prostor a levnější kuchyň. Nevýhody spíže dle mě, že už se tam úplně esteticky nevejde panel na troubu a mikrovlnku. Tudíž trouba by byla pod varnkou deskou. A další nevýhoda je dražší kuchyně. Od začátku jsem si přála mít co nejvíce otevřený prostor, takže jsem byla pro variantu bez spíže, ale teď se neumím rozhodnout :-( Co byste preferovali vy? Omluvte mou primitivní malůvku :)
Odpovědět
Jsem pro spiz, vsema deseti. Ale radne odvetratelnou a chladnou. Mam ji take na ukor vetsi kuchyne a jsem za ni moc rada.
Odpovědět
@puhelin souhlas!!
Odpovědět
Určitě pro spíž, tam se vejde takovejch věcí...
Odpovědět
Profilova fotka
I za cenu toho, že ta kuchyně už bude taková "odstrčenější" od obýváku? Kuchyně už potom bude mít tak cca 3x3m. Není to u domu málo? =-) Jinak děkuji za názory, taky jsem vždycky spíše pro spíž.. ale teď váhám abych z toho neměla panelákovou kuchyňku.
Odpovědět
@renzik I tak to bude velká kuchyň, máte tam více než 1,5m úplně volné desky směrem do prostoru + všechno kolem, to je jak pro vývařovnu. Známá má kuchyň jak je na prvním obrázku, protože jí chtěla velikou, dneska toho celkem lituje, protože když vaří, tak nachodí kilometry a stejně všechen prostor nemá šanci většinou využít.
Odpovědět
Profilova fotka
@rimmer Moc děkuji za odpověď. Můj problém je ten, že si to takhle na papíře asi nedokážu úplně reálně představit :) Ale souhlasím s vámi všemi, že spíž je prostě spíž! :)
Odpovědět
Mam navrzenou podobne velkou kuchyn a v ni malou spiz. Vstup bude nabytkovymi dvirky (sirka 60 cm), takze bude jednak skryty ale predevsim se diky tomu pak vejde lednice i komin trouba+MW.
Odpovědět
Profilova fotka
@edcbubu Páni, hodně dobrý nápad!!! Díky moc
Odpovědět
Jsem také pro špíž....Máme podobně řešenou kuchyň se spíží jako vy. Posílám pro představu návrh od Verunky.
Odpovědět
...no ,neviem!!!Ja som tu našu ,,vybùral"...a to už bola obložená.Jednoducho nàm to prišlo ako ,,prežitok.Bola sice 1,4X1,4m,ale zostudilo by to celu kuchynu .Namiesto nej dáme potravinovu skriñu s 5mi šuflami.Podotýkam,a to sme 5člennà rodina.Tu je foto!!Takže za nás špajzu nié.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám kuchyni navrženou podobně jako luandro (viz obrázek výše). V reálu zatím nestojí, ale spíž byl jeden z důležitých požadavků, takže za mě varianta se spíží.
Odpovědět
Profilova fotka
Přidám svou čerstvou zkušenost. Vždycky jsem chtěla velkou kuchyň, hodně úložného prostoru, velkou pracovní plochu... A k tomu samozřejmě moderně navrženou i vybavenou. Při plánování domečku to byl jeden z mých požadavků, ale špajzku jsem chtěla taky. Nakonec jsme ale místo stavby koupili téměř dokončený domek, kde jsme dispozici kuchyně mohli měnit jen minimálně (rozvody ještě změnit šly, ale půdorys byl daný a nijak velkorysý). Místo své vysněné velké kuchyně mám tak teď kuchyňku malou (na můj vkus), ale podařilo se nám ji navrhnout tak, že je pro mě prakticky dokonalá. Úložných prostor mám dostatek, pracovní plocha taky stačí, a mohla jsem si dovolit i 90cm varnou desku. Neříkám, že bych nevyužila i víc místa, ale i takto se mi v kuchyni pracuje dobře a nic mi v ní nechybí. Velikostí vlastně odpovídá té vaší zmenšené variantě, ale pravda, lednice a mrazák u nás stojí samostatně mimo samotnou linku (fotky mám v albu). Ale hlavně - v chodbě pod schody máme komoru, kterou zčásti využíváme právě jako spíž. Je malinká, ale jsem za ni vděčná, žádná další skříňka v kuchyni by mi ji nenahradila. A přesně jak píše @rimmer, ve velké kuchyni se strašně nachodíš (4m už je vážně docela dost), v menší máš vše po ruce, jen musí být dobře rozvržená. Já hlasuji pro špajz :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám stejné uspořádání kuchyně jako vy/ty? :-D (dřez, varná deska - v návrhu níže je to ještě jinak, od projektanta), jen ten prostor na spíž mi vychází trochu jinak velikostně. Zvolila jsem spíž, protože jsem na ni zvyklá a bez ní bych byla jako bez ruky, neumím si představit vařit v kuchyni bez spíže. Řešení, které navhuje @edcbubu u nás bohužel nejde, máme tu stěnu jen 2m dlouhou, viz obrázek.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?