Zaměření kuchyně truhlářem

Ahoj, kdy Vám prosím Vás zaměřoval truhlář kuchyň? Před 14 dny nám vylili betonovou podlahu a čekáme na vyschnutí, než se položí vinyl. Truhlář nám nechce kuchyň zaměřit na betonu, prý musí být už vinyl. Od zaměření se pak kuchyně vyrábí 2-3měsíce. A to mi přijde jako dlouhá doba, když třeba ještě měsíc či déle budeme čekat na vyschnutí betonu před položením vinylu. Příští týden budou dělat stropy. Truhlář tvrdí, že si netroufne kuchyň zaměřit na betonu, protože část linky máme až ke stropu. Já si myslím, že by si mohl nechat 5-6cm rezervu na horní lištu - která tam stejně bude kvůli odvětrávací mřížce pro troubu. Víte kolik bývá cca celkem výška nivelačky a vinylu? Zda se dá spoléhat na tu 5-6cm rezervu u lišty?
Odpovědět
Profilova fotka
No když mu řekněte kde máte konečnou výšku podlah a kde bude přesně začínat sdk strop tak nemůže nic namítat.Pokud tohle nevíte tak se nedivím,že nechce zaměřovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Nam dali podlahari merne prkno s vyskou podlahy vcetne lepidla a jsme dohodnuti s truhlarem, ze zameri normalne na betonu s tim, ze vezme z toho prkna miru, kterou si odecte. Stejne tak obkladac s dlazbami, dostane prkno ke kteremu dojede aby nebyly schody mezi jednotlivymi povrchy.
Odpovědět
Nám truhlář zameroval hrubou stavbu, bez vylitych podlah, bez omítky, bez stropu. Bylo to takhle brzo kvůli rozvodum, aby se vědělo co, kde bude
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám kuchyň od země do stropu a měřili jsme už omítnuto bez podlahy. Po podlahách ještě jedno zaměření na krycí lišty, aby se už nemuselo upravovat na místě. Pokud ji nemáte až do stropu, tak pak se to dá.
Odpovědět
@wiki85 část bude až ke stropu a také si právě myslím, že pak se může už s vinylem zaměřit naposledy pro ty krycí lišty 👍🏻
Odpovědět
@oskar83 stropy budeme znát, jen právě nevím, kolik udělá ještě vinyl s nivelací. 🤷‍♀️
Odpovědět
@tytynda Vak máte nějakou nulu, na kterou budete podlahu dělat, nebo ne? Pokud máte kuchyň až ke stropu, linka je stejně na stavitelných nožkách. Tak se domluvte, že si to může změřit a sokl Vám udělá až potom. Jestli to není truhlář z druhé strany republiky.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám to zaměřoval až po položení vinylu. 🙂 Podlahy nám schly necelé tři měsíce a na kuchyň čekáme od července. 😞
Odpovědět
@prochazkovaklariisa toho se právě obávám, tak proto ho chci přemluvit, aby to přijel zaměřit dříve 🙂
Odpovědět
@davex právě, jen 15km 😉 jinak po dnešku to vypadá, že nakonec dorazí zaměřit už na betonu, až budou stropy. Tak snad to vyjde 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?