2008 rok příprav, 2009 začínáme stavět

Profilova fotka
Ahojky. tak je tu někdo, kdo to plánuje jako my??? V roce 2008 chystáme vyřešit a nechat udělat projekt, stavební povolení, vyřešit podmínky CHKO (pozemek máme v CHKO) a rok 2009 bude ve znamení začátku stavby. Nebo jak už daleko jste se svými plány, co už máte zařízeno???
1
2
21
Profilova fotka
Ahojky Luciku, tak my koupili letos v září pozemek, v roce 2008 v září ho chceme doplatit a pokud počasí dovolí, tak začít stavět (nejspíš dřevostavbu) no a na konci roku 2009 už chceme být ve svém :-) chceme přízemní bungalov 4+1 a na klíč, tak jsem na to zvědavá. Teď jsme ve fázi, kdy honíme každou korunu a hledáme vhodnou stavební firmu. A jak vy?
Profilova fotka
no my chceme stavět klasicky, do dřevostavby nepůjdem, takže přes zimu bude třeba ho nechat vymrznout, tzn. že začnem 09 a stěhovat se chceme 2010. chceme domeček s patrem, dole obývák, jídelna, kuchyň a pak ještě jakoby další pokoj, který bude více prosklený, ze kterého si uděláme něc jako zimní zahradu - kytky a ratanový nábytek. no a v patře ložnice, dva dětské pokoje a pracovna. plus pochopitelně koupelny, nějaká technická místnost... hned po novém roce chceme zajít za architektem, aby nám udělal studii a pak za projektantem, aby udělal kompletní projekt... pak budeme hledat spolehlivou firmu, vyřizovat hypotéku... no je to práce teda sakra dost, ale děsně moc se na to těším... kde budete stavět??? A máte už nějakou představu, jak by měl zvenku vypadat????
Profilova fotka
Ahojky! A jaký máte na domek rozpočet? A jak velká bude zastavěná plocha? My plánujem zast. plochu cca 130m :-) Jinak z venku plánujem omítku do žluta, okna a dveře do hnědočervené, střecha taktéž. No, my plánujem jen 1 prcka, tak budem mít ložnici, dětský pokoj, pracovnu, koupelnu, druhý záchod zvlášť, kuchyň s obývákem a jídelnou, tam krbová kamna, technickou místnost u vchodu... Tak mě napadá, mrkni se na wé wé wé precis-mp tečka cézet a najdi si v katalogu domek Tereza, ten chceme! :-)
Profilova fotka
Jinak máme pozemek kousek za Prahou, směr Kolín.
Profilova fotka
jej, tak to tedy máte hodně přesnou představu oproti nám ;-) rozpočet moc nevíme... cca 3,5 mil ale uvidíme... budeme potřebovat čističku, vytápět tepelným čerpadlem.... takže uvidíme... zastavěná plocha vůbec nevíme, to se odvodí až projektantovi řekenem, co chceme, jak, tak pak to nakreslí a uvidíme, jak to vyjde... pozemek máme 850 m, tak uvidíme, co se na tom dá udělat... omítku máme představu taky spíš dožluta, béžova, možná lehounce oranžovo, střechu asi dohněda, nebo jak ty píšeš, červenohnědá, okna víme - hnědá, dřevěná, nahoře asi zaoblená... krb chceme taky, mít průduchy a na jaře a na podzim topit převážně krbem... kde přesně máte ten pozemek? A jak velký??? Cena odpovídá tomu v katalogu??? Jdu kouknout ;-) už se těším, až teď v lednu budu mít volněji (ještě studuju) a budu prolízet net a založím nějaké albíčko představ ;-)
Profilova fotka
Jo tak ten vás je hezký ;-) mě se tam celkem líbí Patricie, jenže náš problém je v tom, že to vnitřní uspořádání nám nikde nevyhovuje... není tam prostor pro tu naší "zimní" zahradu a vůbec jinak si to vevnitř představujem... jdu prohlížet dál ;-)
Profilova fotka
tak Aneta má tu naši zimní zahradu a uspořádání přízemí celkem tak jak si to představujem (jídelnu teda chceme ve výklenku), ale zas tomu chybí pracovna..
Profilova fotka
ahojky holky :-)
Profilova fotka
ahojky :-) taky se chystáte na nějaké bydlení? ;-)
Profilova fotka
jojo, doufám že už příští rok. Tahle stránka je super koník pro mně není aktuální a beremese už taky ne - bohužel. Co ty?
Profilova fotka
no úplně stejně :-D a co bude - byt nebo domeček?
Profilova fotka
chtěli bysme domeček, ale nevíme zda stavět nebo koupit starší a opravovat. Co bude u Vás? ;-)
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj holky... my o stavbe baracku uvazujeme cim dal tim vic..... a libi se nam domecek Marek (Precis) ;-) Pozemek mame, jen je treba tretinu oddelit, to bude tety a nam by melo tech 1200m stacit x-) Jsem zvedava jak to dopadne.... pristi rok rozhodne....
Profilova fotka
Ahoj holky! lucikk: máme pozemek v Hradešíně, kousek od Úval, 1. vesnice za Škvorcem, moooc pěkná :-) a je to velký 960m, docela velký, ale aspoň se nám tam vejde 2 garáž, zahradní domeček a whirpoolka :-) Asi si taky udělám nějaký albíčko představ o stavbě ;-) mysycka: nechci tě odrazovat, ale opravovat starší dům je na mašli... není nad novostavbu kde si vše uděláš co chceš a jak chceš a víš o každém drátě atd :-) satyy: 1200m je až až ;-) to je pomalu na hrad s bazénem :-)
Profilova fotka
Kristýnko, ahojky :-) :-) :-) mysycko, starý bych nerekonstruovala ani zadarmo :-p musíš se držet toho starého a ledasjaké věci, které bys třeba chtěla, nemůžeš prostě udělat... je to samozřejmě na vás, ale můj názor je - jedině novostavba ;-) zuzko, tak to juknu na mapu, kde to je ;-) 2garáž taky budeme potřebovat... no jsme na to zvědavá... už je letos a začátek je skoro za dvěřmi x-) moc se těším, i na ty děsný starosti, co s tím budou ;-) a pokročili jste nějak v plánech??? teď mi nejde net (právě jsem jinde), tak nevím, jak rychle ten náš zas zprovozníme, každopádně se budu snažit co nejdřív se sem zas dostat a konenčě stahovat i nějaké ty fotky ;-) tak zatím papa
Profilova fotka
Lucko, právě dnes mi přišla cenová kalkulace na náš domeček stavěný systémem dřevostaveb a 15.1. máme schůzku s nima, tak jsem na to všechno zvědavá, jsem jak na trní, cenová kalkulace je velice příznivá, až nečekaně. V Ekonomických stavbách nám řekli o milion víc... No, uvidíme, hlavně se neradovat předčasně ;-) Ale moooc se těšim! Už je to letos, ne až příští rok! je to úžasný, jak se to blíží x-) A ty starosti s tím? To k tomu patří a nemůžu se jich dočkat. nejvíc toho, až se budem s přítelem hádat, jakou dlažbu kam a obklady :-D
Profilova fotka
taky si říkám, že už letos!!! Mám to jako vloni, jen to byla svatba :-D tak to je super, že zatím se vám to vyvíjí takhle fajn, tak jen ať to tak trvá ;-) JJ, na obklady, kuchyň, podlahy, se moooooooooooooc těším :-D akorát to budu mít až příští rok nooo... :-S ;-) jé, ty máš albíčko, tak to jdu honem honem kouknout ;-)
Profilova fotka
ahojky... tak kdepak jste kdoooooo??? Jak pokračujete??? My už máme architekta-projektanta, byl s námi okouknout náš pozemek, zná naše požadavky... do 14 dnů by měl být nějaký první náčrt, do konce února celá studie, tak se nemůžeme dočkat... jen už hned na začátku musíme dělat řadu kompromisů... no ale s tím se dalo počítat nooo...
Profilova fotka
Ahoj Lucko, už jsme si na 99% vybrali firmu, tak teď jen sehnat dobrého projektanta a vyběhat stavební povolení a jde se na to ;-) Copak vás čeká za kompromisy? Abysme byli na vše připravený :-)
Profilova fotka
ahojky, hlásím se do klubu ;-) pozemek máme, je na něm starý dům, kde teď bydlíme, ale budeme ho bourat a stavět nový, bude to dřevostavba s obrovskýma oknama :-)
Profilova fotka
Zuzko, musíme se celkem dost podřídit regulativům CHKO :-( tzn. žádné výklenky, štít na ulici a jiné a další... jendřív jsme z toho byl hotová a hledala jiný pozemek... jenže dva miliony navíc fakt nemáme... takže jsme se s tímsmířila a hledala projekty, které by cca odpovídaly našim možnostem... ukázaly jsme to projektantovi a říkal, že něc
Profilova fotka
jej... jsem to odeslala nějak dřív :-N a říkal, že vymyslí něco, abychom splinili regulativy a zároveň byli spokojeni... tak jsme zvědavá... ještě doufám, že nebude problém s tou přípojkou na elektriku... ale snad nee... pebi, ahoj :-) a kde máte domeek a jak vůbec vypadají vaše plány????
Profilova fotka
Ahoj, hlásím se k tématu :-) Letos chceme koupit projekt, převést pozemek a připravit místo pro domek, jelikož v cestě mu teď stojí starý ořešák a 2 kůlny plné dřeva, no a zrekonstruovat si jednu místnost ve starém domku, který na pozemku stojí, abysme v průběhu stavby měli kam složit hlavu...BOhužel si to všechno zatím neumím představit, hlavně finančně, jelikož splácíme hypotéku na byt! :-| Takže bude všechno probíhat svépomocí a asi hodně pomalu. :-)
Profilova fotka
Lucko, neboj, projektant určitě vymyslí něco, s čím budete spokojeni a aby to pasovalo na požadavky CHKO, dnes je už tolik možností... A výklenky jsou stejně k ničemu, jsou sice pěkné, třeba na jídelní kout, ale zase často "odpadávají" od domu, zbytečně přes ně uniká teplo, hůř se opravují atd... Pebi, vítej! Miluju velký okna, ty chci taky! :-) Evčo, sice pomalu, ale jistě. Dnes to není legrace s tím vším, ale určitě to zvládnete, dojít k vysněnému cíli. Holky, já už chci začít stavět!
Profilova fotka
ahojky :-) domek máme u Třince, je to na polosamotě, asi 500m od nás taky začíná CHKO , teď v tom domě bydlíme, ale rekonstrukce by byla i díky tomu moc komplikovaná, nejsou tam žádné izolace, museli by jsme posunout nosné zdi, atd., (taky máme půlroční holčičku), tak jsme se rozhodli, že vedle postavíme nový domeček a starý pak zbouráme. fakt je, že na ten starý máme hypotéku a už se nechceme ještě víc zadlužovat, tak budeme stavět svépomocí tak, jak budou penízky. Bude to něco jako srub z kulatiny, ale nebude to z kulatiny bude to z hranatiny :-D (prostě ty trámy budou hranaté). představa je taková, že letos postavíme něco jako zahradní domek s dílnou dohromady, aby jsme mohli zbourat stodolu (na tom místě chceme stavět), vyřídíme všechny papíry a jestli třeba Bůh dá, tak by jsme vylili základovou desku (ale na to asi nezbude čas), no a až bude deska, tak zas budeme šetřit a další rok postavíme hrubou stavbu. tím, že to bude ze dževa, tak to necháme rok stát, aby si to dřevo "sedlo", další rok dáme okna a uvidíme podle peněz, ale asi ještě další rok, než to dokončíme. Takže tak :-D
Profilova fotka
Ahoj holky, tak už se nám kreslí projekt a vypadá to zatím fakt dost dobře. Uplně dle našich představ. Projektant je hrozně šikovnej, má s tim zkušenosti a navíc kolega z práce, takže každá konzultace je bez problému :-) Myslím, že by to mohl mít do měsíce hotové, to by bylo super, protože kdyby se zadařilo do konce března udělat projekt a odhad na dům, tak bysme měli vyřízení hypotéku zdarma, což je úspora 18 tis. To je děs, ty poplatky všechny :-( No a takže asi začnem na 99% stavět ještě teď na jaře, jen co nám vydají stavební povolení :-) A že bysme už letošní Vánoce trávili ve svém? To by byla paráda! :-) A jak jste na tom vy? Pokročili jste?
Profilova fotka
ahojky, moc gratuluju :-) my máme taky novinku, konečně jsme se rozhodli, jak chceme, aby dům vypadal... ;-) ...a to je co říct, trvalo nám to dva roky. teď už jen sehnat stejně skvělého projektanta, jak máte vy ;-) ps: nakonec to nebude srub, ale bude to dřevostavba s velkými okny.
Profilova fotka
pebi: tak to je super! Myslím, že je to dobrá volba! Moc gratuluji ke konečnému rozhodnutí a šťastnou ruku při výběru projektanta, je to fakt moc důležitý, aby tomu rozuměl a měl přehled... My jsme zatím fakt moc spokojení a těšíme se na každý jeho nákres. Nemůžeme se dočkat!!! :-) Teď hledáme zařízení baráčku. Ložnici tedy už máme, obývák taky, asi největší položka bude kuchyň... i když nám jí bude dělat kamarád, tak to bude děs, ty spotřebiče a naše výmysly k tomu... ]-( :-)
Profilova fotka
:-) tak my už jeden spotřebič máme :-D , - myčku mých snů, je vestavná, ale ovládací panel půjde vidět, takže nebude schovaná úplně. zatím ji máme v té naší ruině a stojí vedle darovaného 20 let starého sporáku, takže je to jako pěst na oko :-D mám už vyhlídnutou i troubu, ale nejdřív by to chtělo ten projekt chjo :-p x-) nezná ten váš suprojektant někoho z okolí frýdku-místku nebo ostavy?
Profilova fotka
No, to asi ne, je to kolega z práce a je z Prahy takže by to byla asi mega náhoda :-) Jéé, myčku snů, tak to musí být paráda! A co máš za myčku? Taky se na ní těšim ;-)
1
2
21

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?