Hluk od sousedů - jak byste řešili

Zdravím, chtěl bych požádat o radu, jak byste přistoupili k následující situaci. Koupili jsme byt 2+kk v byvale novostavbe (2007). Po nastěhování jsme zjistili, že v bytě je hrozný hluk od sousedů, který se projevuje následovně: - Od sousedů nahoře slyšíme dupot, v ložnici nám ráno, když jdou do práce, až zvoní "radiator" z otresu pricky, u ktereho je umisteny. Bohuzel je slyset doslova kazdy krok, maji male deti, ktere porad neco tahaji po zemi, vse je slyset. I hlasitejsi konverzace (okrikovani deti). I kdyz oteviraji skrine. Dokonce kdyz pani vysava, je to jako kdyz 5 minut neco tahate po zemi (no vysavac...). ? Jak byste se zachovali v pripade, kdy by za vami prisel soused, jestli by bylo mozne udelat neco s vasi podlahou, doplnit ji napr. o izolaci. Vyhnali byste jej nebo za jakych podminek byste do toho sli? Bohuzel je to nejucinejsi, muzu odhlucnit strop, ale to uz je jen reseni nasledku... - Od sousedu vedle zase slysime mlaceni nadobi a triskani skrinkami. Udelali si totiz v pokoji vedle nasi loznice kuchyn. Podle planku domu tam puvodne byl take pokoj, ale oni zmenili dispozici a dali tam kuchyn. ? Resili byste nejak to, ze zmenili dispozici a tim muzou ovlivnovat sve sousedy? Napr. zda to bylo podlozene povolenim, apod? Nebo je to zbytecne? - Obecne od vsech sousedu slysime vodu, takovy ten sum, kdyz tece voda v trubkach. ? Pomuze odhlucnit stenu? Nemate s tim zkusenost? Vesmes by me zajimalo, jak byste takovy pripad resili. Byt jsme koupili v dobre vire, vybirali jsme klidnou lokalitu, apod. a nakonec je pobyt v takovem byte na palici. Diky moc za vas nazor.
Odpovědět
...aspoň už víte, proč byl byt na prodej a tím, že byl na prodej znamená, že řešení hluku nemá žádné řešení, kromě prodeje...
Odpovědět
Zapomnel jsem pozadat, prosim o konstruktivni reakce. Jsem tu poprve, tak verim, ze tady jsou inteligentni lide, kteri dokazi sdilet sve zkusenosti.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mypatrick:

Zdravím, chtěl bych požádat o radu, jak byste př…
@mypatrick bohužel když je člověk v bytě stimto musí počítat. My když jsme byly v bytě tak každou neděli od 6 do 9 rána hrála hudba taková ta sláva SSSR. Zdrovna u naší ložnice. Proto do bytu už nikdy více. Máte dvě možnosti zvyknout si a nebo prodat a jít o dům dál. Nevidím důvod proč by si měl někdo předělávat podlahu kvůli souseda.
Odpovědět
Postavili jsem si dum a od ty doby mame klid .. Meli jsme podobnou zkusenost .. v lete jsme se nastehovali do podnajmu .. vsude byl bozi klid.. dokonce jsme zvazovali, ze to od pronajimatele koupíme.. jakmile zacal podzim zacali se najemnici vracet .. a uz tam takovy klid nebyl .. korunu tomu pridala maminka samozivitelka ktera si pronajala byt pod nami.. od te doby nam zacalo peklo .. diskoteka ve 3 rano, grilovani na balkone na drevenem uhli .. vetsinou az do uplneho spaleni .. chutovka .. a pak i sex .. to musel snad slyset celej dum .. Mno do bytu uz nikdy .. Pokud muzu poradit .. prodat + postavit si dum, koupit dum.. nervy mate jen jedny..
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od dawin:

Postavili jsem si dum a od ty doby mame klid .. M…
@dawin Hustá zkušenost
Odpovědět
Je mi to velmi líto, ale obávám se, že tohle jsou ta rizika "skupinového" bydlení v bytech... Chápu, že je to velmi nepříjemné, ale také si myslím, že domluvou s nějakou izolací podlahy asi nepochodíte. My máme sice dům, ale i tak byl u nás soused, že děti moc křičí (odpoledne!) u bazénu 🙄😀neřekla jsem vůbec nic.. děti křičí dál ...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.

Odpověď na příspěvek od mypatrick:

Zdravím, chtěl bych požádat o radu, jak byste př…
@mypatrick ani s tim domem vlastnim si kolikrat moc nepomuzete, kdyz natrefite na sousedku, ktera si mysli, ze rev cizich parchantu musi kazdy prece milovat a hl.snaset.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem byl v lete okriknout sousedovic deti, ktery rvaly u bazenu v nedeli odpoledne tak, ze nebylo slyset vlastniho slova.... ono bydlet v dome neznamena, ze se budu chovat jak vocas prece
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mypatrick:

Zdravím, chtěl bych požádat o radu, jak byste př…
@mypatrick tak snad to není prví byt ve kterém bydlíte. Co se nájmu týče, prošla jsem asi 5 byty a hluk se různé lišil a prakticky všude bylo něco málo slyšet. Pak přítel koupil byt v novostavbe a to byl jiný level. Naštěstí jsme bydleli v nejvyšším patře, ale jak jsem byla na návštěvě u sousedů, katastrofa. Po pár letech jedni prodali a zbytek se pronajímá. Stavitel obešel původní skladbu domu a aby ušetřil dal jen trámy mezi patry a ne beton. Takze vše je slyšet. I když se dodala vrstva pod podlahu, nijak to nepomohlo. Taky nikdo nechtěl koberce a je to těžké řešit, když je dům nekvalitní. V tomto případě doporučuji se odstěhovat. Dodám, že jsme si taky koupila byt v bytovce, kde šlo něco málo slyšet, ale řekla bych, že nic hrozného. Takže to nejsou všechny byty. Pokud je to taková úroveň, co popisujete, je to nekvalitní stavba a s tím nic neuděláte.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mypatrick:

Zdravím, chtěl bych požádat o radu, jak byste př…
@mypatrick ještě dodám že diplnit izolaci není žádná sranda. My to dělali a bylo to na hovno, slušně řečeno. Už máte dveře a zárubně a to tedy nikdo předělávat nebude - takze se to nejak oreze kolem (no hruza). Máte nábytek, ale ten se dá odsunout, ale třeba kuchyň vám nikdo kvuli tomu přesouvat nebude (takze se to taky udela nejak kolem) a když podlahu rozeberete a znovu slozite už to není ono a více se rozjíždí a řekla bych, že celkové to bylo naprosto na nic.
Odpovědět
Podlaha musí být izolovaná. Pokud ji špatně položili a vykašlali se na izolaci, můžete se obrátit na hygienu a budete muset zaplatit posudek. Jsou tady jisté normy které musí být dodrženy. Co se tyče kuchyně vedle ložnice s tím bohužel nic neuděláte.
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od mypatrick:

Zdravím, chtěl bych požádat o radu, jak byste př…
@mypatrick Len pre zaujímavosť, z akého materiálu je tá novostavba postavená?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?