Kvalita řezů u obkladu v koupelně

Dobrý den, chtěl bych se zeptat místních obkladačů, jestli jsou následující řezy v pořádku a v normě? Obkladač mi tvrdí, že se jedná o levné polské obklady, a že se nedají lépe řezat. Měli jsme si vybrat matné obklady, že by to pak bylo lepší. V práci stavební inženýrka mi říká, že mají tupou řezačku a že by obklady neměly být vůbe odštíplé. Co myslíte Vy? Je to v pořádku, prasárna nebo špatné obklady? Děkuji. Zedník je to šikovný, vše je v pořádku, ale ty obklady nás hodně mrzí. Úplně nová koupelna, která nevyšla na málo peněz a takový zuby. Přidávám i odkaz jak koupelna vznikala: https://photos.app.goo.gl/Np7LtQyFGwQ...
Odpovědět
@katsten Takto určitě ne, přikláním se k prasárně.
Odpovědět
To by musel být hodně nekvalitní obklad, my neměli taky moc kvalitní obklad (bohužel se nám nic jiného moc nelíbilo), ale takovéhle odštíplé kousky tam nejsou snad nikde a řez je pěkný. Spíš bych se taky přikláněl k té řezačce, i když by bylo asi nejlepší to ověřit, nechat si někým jiným uříznout nějaký zbytek a porovnat. Na druhou stranu, na podlahu jsem měl naopak dost kvalitní dlažbu a horní chodbu jsem si dělal sám s prehistorickou řezačkou, co už měla ooravdu hoodně za sebou a řezy byly celkem OK (ale třeba bylo řezné kolečko v lepším stavu, než celá řezačka vypadala). Takže nevím, spíš jen pro info moje zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejsem odborník, ale tohle by mě hoodně mrzelo a určitě bych to zkusila nějak řešit. Jak je zmíněno nademnou, pokud ještě máte - zkusila bych nechat řezat pár kousků od někoho jiného, jestli jsou obklady vážně tak nekvalitní.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme stejné obklady, ale takhle doprasené to nemáme, i když taky žádná sláva,obkladač na to taky nadával.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že je to tedy pěkná fušařina ;-( mohli to říct hned, že se jim to štípe a né to takhle zprasit . To bych si líbit nenechala. Předpokládám, že zdarma Vám to neobkládali... 8-(
Odpovědět
Toto bylo potřeba řešit při první uřízlé kachly a ne až je hotová celá koupelna kde s tím již nelze nic dělat. Leda vzít kango a všechno osekat. Na toto Vás měl obkladač okamžitě upozornit nechat si to odsouhlasit.
Odpovědět
To prave neudelal. Vsimli jsme si toho sami kdyz jsme se zeptali, tak nam rekl, ze to jsou spatny kachle, a ze to jinak nekde. Museli bychom si obklady nechat narezat v kamene za 100,- rez. Ale rekl nam to, az kdyz jsme se zeptali.
Odpovědět
toto není pěkné, i flexou by to snad nebylo tak oštípaný....jak píší výše, tento problém se měl řešit hned po prvních řezech-reklamace dlažby/výměna za jinou popř. řešit,jak řezy elegantně "schovat" . např. přidat ploché hliníkové lišty na způsob listely po obvodě či jien na vaně a to tak, že by se řez u hrany s vanou dával ke spáře a tam byla hliníková deko lišta a origo hrana obkladačky byla u hrany s vanou.... nyní mi přijde ,pokud i obklad stojí za prd, chtít slevu z práce obkladače....obklady asi vymlátit nechcete, spíš vymyslet jak to rychle,levně a k vaší spokojenosti dát do parády...bohužel mě napadá olištovat nějakou decentní rohovou lištou,ale představa,že člověk takto "ladí" nově obloženou koupelnou je šílená....
Odpovědět
Profilova fotka
To není o tom, že "kachličky jsou špatný". A že to jinak nejde jsou jenom kecy. Jde to, ale je potřeba dodržovat nějaký pracovní postupy a používat kvalitní nástroje. Dodělával jsem si pár drobností okolo domu svépomocí a mj. jsem si potřeboval flexou přiříznout nějaký 20mm dlaždice (slinutá keramika) a při použití diamantovýho kotouče z hobbymarketu byl výsledek katastrofální (asi jako to co máte v té koupelně). Tak jsem se plácl přes kapsu a koupil profi kotouč tuším za 1500 Kč/ks a bylo to hned o nečem jiným. Nutno podotknout, že byl potom na vyhození. Nicméně, to co vidím na fotkách bych v žádným případě neakceptoval. Odsekat a znovu a lépe. Snad mu držíte nějaký peníze...
Odpovědět
Já hlavně nechápu, jak někdo takovou práci může vůbec předat? By mě zajímalo, jestli by takto udělal koupelnu i u sebe doma....
Odpovědět
Take jsme toto bohuzel resili - nekvalitni prace odkladace. Za kolik dni to zvladnul? Odkud byl? Ten nas ze Strakonic tvrdil navic, ze mame krive zdi a ksindl nerezove listy, a ze u spinacu nejde dlazdice riznout, aby nepraskly... nechali jsme ho to po sobe opravit a vyhnali ho. Novy obkladac to po nem dodelaval a nadaval, ze je to blbe zalozene od zacatku... Davam foto prasecin, co nam tam prvni obkladac nechal, a jak to sam po sobe opravil (za den). A foto z druhe ,bile koupelny, po druhem obkladaci- glazura z lesklych dlazdic take litala, a to mel velkou novou rezacku. Ale tu glazuru nam hned hlasil. Sezente jineho obkladace a at vam rekne, jestli to dokaze uriznout lip/at zkusi riznout dlazdici. Jestli to pujde rezat lip -ty ostipane dlazdice nechte odsekat ostrym majzlikem a nahradit lepsimi. Dlazbu rychle dokupte, dle sarze, urco uz ji mate malo. Prvni at slevi, co bude chtit ten druhy za opravu, takze zatim mu neplatte.
Odpovědět
Profilova fotka
Holt zednik neni obkladac... A dobry obkladac neni levny. A bohuzel drahy obkladac velmi casto nemusi byt dobry.
Odpovědět
Článek se načítá
@katsten A proc ty obklady tedy neřezal na vodní rezačce? A za další měl ty hrany zabrousit diamantem.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikattr dobrý den, můžete mi, prosím, napsat do IP jméno toho obkladače ze Strakonic? Jsme místní a obkladače ještě nemáme zajištěného, tak abychom věděli, komu se případně vyhnout obloukem.
Odpovědět
Všem moc děkuji za reakce. S obkladačem jsem se domluvil, že špatné obklady dá pryč a nové nařeže u kameníka. Snad už to pak bude lepší.
Odpovědět
Já bych se předně pídil po tom, proč jsou zubaté pouze některé obklady a jiné jsou dle foto OK. Z toho mi vyplývá, že chyba v obkladech nebude.
Odpovědět
@katsten Dobrý den, můžu se zeptat, jestli jste problém s obkladačem vyřešili? My teď máme naprosto stejný problém, nevím, jestli je chyba v řezačce, chlapovi, nebo obkladech, ale veškeré dořezy vypadají jako na přiložené fotce. Měl nám pokládat i dlažbu, ale po téhle zkušenosti to rozhodně dělat nebude :/ Ještě nemáme zaspárováno, myslíte, že by se daly ještě nějak zabrousit do hladka?
Odpovědět
Mě to ani nepřijde tak odštípané, jako spíš křivé a hrbolaté. Řešili jsme to tak, že ty nejhorší jsme si nechali na viditelných místech vyměnit. Pak to najednou šlo i lépe. Sami nechápem, proč to napoprvé nešlo hned. Než si to zaspárujete, nechte si to vyměnit. My jsme to měnili až po zaspárování, protože nám tvrdil, že se to tam ztratí, ale nebyla to pravda.
Odpovědět
@haryd u vás jde vidět, že to nebylo řezáno jedním řezem, protože jsou tam vidět zářezy. Vypadá to jak kdyby to neřezal na řezačce ale na nějakém nic moc nástavci flexou… případně to mohl ještě okusovat.. Každopádně pokud to mátě pohledově viditelné, tak vyměnit před spárováním - ušetříte si tím zbytečnou práci. Měl jsem podobnou zkušenost s obkladačem, který mi tvrdil, že moje dlažba je moc tvrdá a že to nejde a podobně.. po 5 řezané dlažbě jsem ho zastavil, zajel jsem do nejbližších stavebnin, za 2500Kč tam koupil řezačku a sám jsem před ním tu dlažbu zařízl zcela rovně. Tak jsme se rovnou rozloučili, protože pokud neumí uřezat rovnou plochu, respektive není ochotný zainvestovat 2500Kč na zakázce za 60000Kč, tak bych nechtěl vidět jak ladí detaily s flexou..
Odpovědět
Já už mám něco za sebou, sice jako hobby obkladač, ale brigádně jsem makal poměrně dlouho u obkladačů a u některých blábolů, co tady píšete, se musím smát... Nebudu psát konkrétně. Raději. Obklady a dlažba na hovno opravdu může být a je toho na trhu mraky. Ale tady to vypadá, že borec měl tupé kolečko a hodně na něho tlačil. Měli jsme taky obklady, které se odlamovaly a nepomohly ani nejdražší věci. Nicméně, takové velké zuby tam nebyly. Pokud se dělá nějaká taková úzká příčka, tak je nejlepší si vzít vždy nějaký zbytek obkladu s jednou originální stranou a doprasenou stranu obrousit brusným kotoučem. Když je obklad měkký, jde to krásně i smirkem. @haryd Jak daleko je ten řez od kraje dlažby?
Odpovědět
@davex odhadem bych řekla tak 15cm, na některých i 20 cca....všechno je to ale v rohu, tak nám bylo řečeno, že tam stejně přijde silikon a nepůjde to vidět, tak nevím :/
Odpovědět
@haryd Pokud to je u stěny, tak tam opravdu přijde silikon a nepůjde to vidět. U téhle konkrétně to vypadá, že řez byl moc krátký na to, aby šel odlomit a je to odštípané kleštěmi.
Odpovědět
Dobrý den. Teď nás asi čeká to samé. Nespíš špatný obkladač, kterému je jedno, že dlažba je nakřivo, křížky nejsou všude přesné, skoro všechny řezy jsou okousané viz. foto, které přikládám :-( Co na to říkáte?
Odpovědět
Ještě by mě zajímalo, jak se řeší, když obkladač tvrdí, že nemůže obložit vanu dobře, protože je křivá...? Upozorňuji, že o tom, že bude vana křivá mluvil ještě než jí vůbec viděl.
Odpovědět
@fuldik No, já ti nevím, ale: 1) ano, někdo takový detail neumí udělat na řezačce, tak to řeže flexou. Dle mého názoru to není nejhorší. 2) to je naprosto v pohodě a správně tam má mezera být, dokonce větší a do rohu přijít silikon, kvůli dilataci. 3) tady asi není finální práce, nebo co to má být nahoře ta lišta? 4) co je tady špatně? Takové lidi má každý rád, co řeší každý křížek a každou blbost. Někdy se ti prostě obklady nebo dlažba bude drobně sbíhat a musíš to řešit. U velkých formátů to je o to složitější, protože nerovnosti zdí se na tom obkladu honí blbě. Navíc se s nimi blbě pracuje a můžou být třeba i vypuklé. Pak bych se podíval, jestli mám kalibrované nebo rektifikované obklady.
Odpovědět
@fuldik Vyměnit obkladače. Vany prostě rovné nemusí být, ale jde to obložit tak, že to nepoznáš. Pokud ti obkladač tvrdí hned, že to bude křivé, tak bych se na něho vykašlal :-D
Odpovědět
@davex obkad je rektifikovaný a na obrázku 3 to tak už měl zaspárované. Ta lišta už je tam také takto zaspárovaná a prý že vana je křivá a tak tam bude taková křivá obří mezera. Na obrázku 3 je ta mezera křivá a u čtvrtého obrázku mi tedy přijde, že ta spára k rohu lišty je megaobří. Je to celé rektifikace a myslím, že by ty obklady měli být tedy víceméně až skoro k té liště.
Odpovědět
Obkad na příčce už včera vyměnil, takže ta spára je tam už menší, ale zase položil horní lištu křivě, takže na jedné straně je rovně a na druhé straně končí dřív, než by měla. A ještě ten nejhornější obklad na příčce má pro změnu odštíplý roh... O tom, že zezhora jsou také mega spáry a ještě to tam má celé zamatlané lepidlem asi mluvit ani nebudu. Chci mít tu koupelnu perfektní. Prostě takovou, aby mě tam nic nepraštilo do oka. Zatím to ale vypadá opačně. Nejhorší je, že jsme zaplatili nemalé peníze na příplatcích za práci s velkým formátem, ale o tom, že to bude dělat pán, co to moc nezvládá nikdo nic neříkal.. :-( Možná jsem puntičkář, ale myslím si, že obkladačská práce by měla být puntičkářská a přesná.
Odpovědět
Ahoj. Mame to hodne podobne jako uvodni fotky, rekla bych jeste o trochu horsi.. jenze jsme uhaneli pul roku obkladace, ktery jen a jen sliboval..nakonec jsme se rozloucili, uz jsme pul roku bydleli a zacali jsme spechat kvuli diteti na ceste..tak jsme pozvali ukrajince..kluk i ted si porad myslim, ze je sikovny..jenze! rezal flexou..vse mel perfektne vymerene, vypocitane ale proste ta flexa to cele zabila..mne se udelalo mdlo kdyz jsem to videla..nakonec jsme to neresili, udelal nam to za hubicku, ja uz byla po roce stavby vycerpana z toho jak chci mit vsechno dokonale, ze jsem memu chlapovi ustoupila a neresila to. rika mi ze resim detaily ale jako tohle teda zadne detaily nejsou, mame vsechno ostipane uplne na prasaka..no kazdopadne jsme to neresili, ja jsem do ted nastvana a strasne se mi koupelna zhnusila a vzdy kdyz lezim ve vane a koukam na ty obklady co mam primo naproti sobe, tak se mi chce brecet :-D
Odpovědět
@neonkarybka chapu. Presne proto to chci resit a vyresit. Budu se na tu koupelnu koukat 30 let a chteli jsme to mit jako wellness zonu a ne psicho zonu 🙂
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?