Vynechání obkladu za skříní v koupelně

Profilova fotka
Zdravím, máme takovýto návrh koupelny. A řeším, že vynechám obklady co jsou za onou koupelnovou skříní. Resp vynechat obklady na celé stěně od sprcháče doleva. Bude tam skříň, pračka, sušička, takže to stejně nepůjde vidět. Důvod je prostý - máme celkem drahé obklady a lepidlo + práce obkladače taky nejsou úplně zadarmo. Tak bych se chtěl zeptat, jak to řešit? 1. Obklady vynechat a lepidlo na perlince jen "nějak" přetřít něčím hydrofobním? 2. koupit nejlevnější obklady a nechat to obložit i když to nepůjde vidět 3. obložit to zamýšleným drahým obkladem pro případ, že by se v koupelně něco někdy měnilo Je to taková hlavolamka no
Odpovědět
Já osobně takovéto povrchy např. za kuchyňskou linkou natírám vápnem, aby to neplesnivělo. Obklady bych tam nedával.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jan_marecek:

Zdravím, máme takovýto návrh koupelny. A řeším, ž…
@jan_marecek Obklad v tomto případě není nutný. Lepší řešení je hydroizolační nátěr a odvětrání vestavěného nábytku. Dále doporučuju v koupelných bez oken, nuceně odvětrat ventilátorem.
Odpovědět
Já bych ho tam dal, taky se obkládalo vše, ale dělalo se to svépomocně a nekupovaly se žádné extra drahé kachle. Nikdy nevíte, kdy se rozhodnete změnit něco, vyteče vám voda, rozjedou se skříně, nebude taková náhrada a na zakázku to bude dražší, než těch pár m2 kachlí, ale ona tam bude po skříni díra.....
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od panlorenc:

@jan_marecek Obklad v tomto případě není nutný. …
@panlorenc děkuji, ventilátor bude,resp už tam je, ale je hodně slabý. Vyměním za silnější. Jak odvětrat vestavný nábytek? V kychyni máme pod stropem mřížku kvůli vzduchu z trouby, tak něco takového? @vladimir_sacha já dělám celou rekonstrukci svépomocí, ale zrovna plyn, vodu a obklady si najímám řemeslníky. Nemusím být u všeho. Jinak já tam kachle dávat nebudu, ale přece jen jste mě tím zatečením inspiroval k otázce: chlapi, a jestli třeba nalepit aspoň první šár právě kvůli nehodě s vodou(pračka, kýbl, cokoliv)? A nebo prolepit rohy hydroizolační páskou, přetřít hydroizolací a hotovo?
Odpovědět
kvůli nehodě s vodou by vám tam stačil 10 cm sokl z nějakých levných velmi podobných kachlí. Ale když by byla nehoda, stejně by se vám asi ta vestavka dole celá rozlepila a muselo by všechno pryč (tipuju). Jinak já bych to taky celé neobkládal, ani kdyby tam měl být levný dekor. Přetřít hydroizolačním nátěrem.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme v koupelnách obklad jenom tam, kde je to nutné - kolem vany, wc, umyvadel atd. Jinak máme omítku a vodou umyvatelnou barvu a sokle. V technické místnosti z důvody úspory místa dokonce zasekané do zdi, takže jsou ve linii s malbou. Nemusíte mít všude obklad. Co se týče případného předělání koupelny, časem uvažujete že by šla pračka se sušičkou jinam? Pokud ne, tak to asi nebude tak horké. Nábytek může mít dolů nohy a ty pak zakryty soklem ze stejného materiálu, v případě vytečení pračky se vymění pouze ten sokl.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od maty56:

Máme v koupelnách obklad jenom tam, kde je to nut…
@maty56 kuchyň na nožkách máme, ale děkuji za tip.. pohlídám si, aby byla na nožkách i vestavka v koupelně tak vyřešeno.. obkládat se nebude.. Ona mě do toho tlačí firma, co nám bude prodávat kachličky do koupelny, abych to obložil úplně všude. Já si hned říkal, že za tím nebude úplně čirý altruismus z jejich strany, ale spíš prachy. Jako vždycky.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od jan_marecek:

@maty56 kuchyň na nožkách máme, ale děkuji za tip…
@jan_marecek brala bych to i z té praktičtější strany, vrtat vestavný nábytek je přece jenom jednodušší do zdi než do obkladu, kor ještě drahého.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jan_marecek:

@panlorenc děkuji, ventilátor bude,resp už tam je…
@jan_marecek Ano, stejným principem pro odvětrání zad skříní. Třeba skříně na soklu a vstupní mřížkou a nahoře u zdi výdech opět mřížkou. Pračka a suška taky topí, to je třeba odvést+případná zvýšená vlhkost. Takto máme a zatím a snad ani nebude-neměl by být problém🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?